Naslovnica / Črna kronika / Pogrešajo 9 in 11 let stari deklici

Pogrešajo 9 in 11 let stari deklici

Policijska uprava Ljubljana prosi za pomoč pri iskanju dveh pogrešanih deklic, in sicer 11-letne Sarab in 9-letne Sumaye.

Policijska postaja Ljubljana Šiška je bila v ponedeljek, 5. 6. 2017 obveščena, da sta pogrešani 11-letna Sarab Nooraldin Ibrahim in 9-letna Sumaye Nooraldin Ibrahim.

Obe sta državljanki Iraka, prosilki za azil, ki sta bili nameščeni v rejništvu na območju Ljubljane. Deklici sta tega dne odšli v šolo, od koder pa se nista vrnili.

Sarab je visoka približno 140 cm, srednje postave, temno rjavih do ramen segajočih las, oblečena v belo majico s kratkimi rokavi in črne hlače, dolžine 3/4. Povrhu ima šporno jopico s kapuco, z modrimi in zelenimi črtami.

Sumaya je visoka približno 130 cm, srednje postave, temno rjavih oči, temnih do ramen segajočih las, kako je oblečena ni znano.

Policisti v zvezi s pogrešanjem omenjenih deklic sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi.

Vse, ki imajo koristne informacije o pogrešanima deklicama, naprošamo, da to sporočijo na njim najbližjo policijsko postajo ali Policijsko postajo Ljubljana Šiška, 01/583-37-00 ali interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

_____

Opomba: Pogrešani deklici sta bili 8. junija 2017 najdeni v Avstriji.