Naslovnica / NOVICE / Pohod z namenom 2019: Peš iz Markovega do Podčetrtka

Pohod z namenom 2019: Peš iz Markovega do Podčetrtka

Vsaka pot se začne s prvim korakom, ker pa je ta pot z poimenovana Pohod z namenom,  se je začela že veliko prej, kot ideja. Pohod z namenom je ideja, ki jo v Športnem in kulturnem društvu Sela gojimo že dolgo, predvsem pa je Aleš Štrajhar tisti, ki vsako leto zbere ljudi okoli sebe, da se mu na tej poti pridružijo.

Letošnje leto tudi ni bilo nič drugače. V petek, 19. julija, so se pohodniki Matjaž Kolenc in zakonca Barbara in Tone Mali ter vodja pohoda, Aleš Štrajhar, ob 13. uri opravili v skoraj 100 km oddaljeni Podčetrtek.

Prvo osvežitev jim je na Lokah pripravil Franc Šuštar. Pot so nadaljevali skozi tuhinjsko dolino, kjer sta  pohodnike pozdravila Cestanarjeva Jaka in Anica. Na Ločici pri Vranskem pa jih je pričakal Alešev prijatelj Jernej in jim pripravil malico.

 

V Celju sta se skupini pridružili še Alenka Rajter in Ines Zajc Žunič. Pot je vodila preko Šentjurja, kjer pa so v korak s skupino stopili še najstarejša pohodnica, Lili Gerbec in najmlajša pohodnika Klara Štrajhar in Domen Mali.

Pred njimi je bilo do cilja še 26 kilometrov. Na cilju, pri tabli Podčetrek jih je zopet pričakal župan Podčetrtka, Peter Misja. Za celotno pot je skupina potrebovala 22 ur potrpežljivosti, vztrajnosti in lahkih misli.

Za končno okrepčilo in osvežilo pa sta na svojem počitniškem domu spet poskrbela gostoljubna Milka in Nejc Štrajhar.

Čestitke vsem pohodnikom, ki so zmogli prehoditi svojo zastavljeno pot. Razveseljivo pa je, da so se pridružili tudi mladi pohodniki.

ŠKD Sela