Naslovnica / NOVICE / Pohodnike je gonil medved

Pohodnike je gonil medved

Da so se pohodnice in pohodniki letos še bolj urno in vztrajno vzpenjali na Rožiški vrh, je pripomogel tudi kosmati navijač.

Navkljub virusom in nagajivemu medvedu, ki straši ovčke, gobarje in borovničarje po tuhinjskih gozdovih, so prizadevni člani in članice ŠKD Sela, ki so se lani s svojimi številnimi in raznovrstnimi dejavnostmi imenitno proslavili po celem svetu, tudi letos uspešno izpeljali tradicionalno osem urno naskakovanje Rožiškega vrha.

Prijeten družabno rekreativni dogodek je letos aktualno popestril medved, ki je s svojo prisotnostjo pripomogel, da so pohodniki in pohodnice še bolj zagnano, najbrž pa tudi še hitreje, naskakovali Rožiški vrh.

Iz izhodišča in prijetnega prizorišča druženja, se je na vrh Rožiškega vrha najpogumnejšim in najvztrajnejšim pohodnicam ter zmagovalnemu pohodniku uspelo v osmih urah povzpeti kar desetkrat, najbolj vztrajni, ki so prejeli medalje, pa so bili:

Ženska kategorija:

  1. mesto Jana Pavlič, 2. mesto Barbara Mali in 3. mesto Suzana Orehek

Moška kategorija:

  1. mesto Stane Šuštar, 2. mesto Tone Mali in 3. mesto Jože Petrušič.

Razen medalj za maratonsko naskakovanje lokalnega vrha so bila na zaključnem družabnem druženju, ki je trajalo vsaj toliko časa, kot rekreativni del, podeljena tudi priznanja za celoletno obiskovanje Rožiškega vrha v letu 2019, ki so ga posamezniki obiskali tudi po večkrat dnevno.

Kategorija ženske

  1. mesto Mojca Sušnik (303 vzponi), 2. mesto Irena Jerman (262 vzponov) in 3. mesto Barbara Mali (196 vzponov).

Kategorija moški:

  1. mesto Jože Petrušič (371 vzponov), 2. mesto Stane Šuštar (361 vzponov) in 3. mesto Grega Levak (110 vzponov).

Članice in člani ŠKD Sela so, kot tradicionalno dobri organizatorji, tudi tokrat poskrbeli, da nihče izmed prisotnih ni, kljub medvedji prisotnosti, ni občutil medvedje lakote, prav tako pa ni nihče dehidriral.

 

Prepričani smo, da se bo podobno gostoljubna in vesela zgodba na Selih odvila tudi v prihodnjih mesecih, saj člani ŠKD Sela v letošnjem letu načrtujejo še vrsto zanimivih dogodkov in projektov o katerih utegnete, podobno kot lani, slišati in brati še kje drugje, kot zgolj na našem portalu.