Naslovnica / Črna kronika / Pohodniku se je življenje izteklo na Mali planini

Pohodniku se je življenje izteklo na Mali planini

Na Mali planini se je danes, kljub več kot eno uro trajajočemu oživljanju, nenadno izteklo življenje sedemdesetletnega pohodnika, ki mu je za vedno zastalo srce.

Danes opoldne je na Mali planini prišlo do tragičnega dogodka, v katerem se je končalo življenje pohodnika zgodnjih sedemdeset let, ki ga je na sprehodu obšla nenadna slabost, zaradi katere se je nenadoma zgrudil. Na pomoč obolelemu so nemudoma priskočili mimoidoči in pastirji iz bližnjih pastirskih koč, ki so takoj začeli z oživljanjem ter poklicali pomoč, medtem ko iz Domžalskega doma zelo hitro pripeljali tudi defibrilator oz. napravo za oživljanje.

Prisotni so z oživljanjem obolelega moškega nadaljevali vse dotlej, dokler na Malo planino ni prihitela tudi reševalna ekipa Nujne medicinske pomoči in ekipa gorskih reševalcev s helikopterjem Slovenske vojske, ki so prevzeli nadaljnjo oskrbo nadaljevali oživljanje nesrečnega pohodnika.

Po besedah očividcev je oživljanje, v katerem je izmenično sodelovalo več oseb, ki so nesebično priskočili na pomoč, trajalo več kot eno uro, dokler žal ni postalo jasno, da kljub vsemu trudu in naporom moškemu, za katerega je bil bržkone usoden nenaden srčni zastoj, ni več mogoče pomagati.

Posmrtne ostanke pokojnega pohodnika, ki mu žal ni bilo več pomoči, je prevzela in v dolino prepeljala pristojna pogrebna služba Komunalnega podjetja Kamnik.

Fotografije: GRS Kamnik