Naslovnica / NOVICE / Pohvalno: Brezplačen obrok za lačne, ki si tega ne morejo privoščiti

Pohvalno: Brezplačen obrok za lačne, ki si tega ne morejo privoščiti

V časih, ko je vse največkrat zgolj in samo posel, je več kot pohvalno, da se med nami še vedno najdejo srčni ljudje, ki se zanjo spomniti tudi na tiste, ki jim v življenju ni ravno postlano z rožicami oz. so morda celo lačni.

Zato si, prav res zelo lepa gesta oz. povabilo Leskovačkega žara Kordun, priljubljene srbske žar restavracije na kamniški obvoznici, kjer vsem, ki si zaradi socialne stiske ne morejo privoščiti toplega obroka, le tega ponudijo brezplačno, zagotovo zasluži vsaj omembo in javno pohvalo.

Nedvomno gre za zelo lepo in prijazno potezo, ki jo glasno in z veseljem pozdravljamo. Ne le, zaradi tega, ker je vredna posnemanja, ampak tudi zaradi tega, ker nas na nek način pripravi do razmišljanja, ali sami, v okviru svojih danosti in zmožnosti, res naredimo dovolj za vse tiste v naši okolici, ki so potrebni naše pomoči.

Upamo le, da dobrota ne bo sirota, in da lepa poteza in človeška dobrota, ki jo so na konkreten način pokazali v Leskovačkem žaru Kordun, ne bodo zlorabljali predvsem tisti, ki se nadejajo zastonjskega obroka, ampak bo tovrstna pomoč dosegla posameznike, ki si toplega obroka, iz hude socialne stiske, res ne morejo privoščiti.

V vsakem primeru si v Leskovačkem žaru Kordun na kamniški obvoznici, za svojo dobrosrčnost in pripravljenost, da pomagajo pomoči potrebnim, zaslužijo iskreno javno pohvalo.