Naslovnica / Črna kronika / Pohvalno: Policisti kolesarju pomagali uloviti konja

Pohvalno: Policisti kolesarju pomagali uloviti konja

Včasih se zgodi, da policisti ne lovijo zgolj lumpov, ampak tudi pobegle konje oz. kobile, kot se je to danes primerilo v Podgorju.

O razmeroma nenavadnem dogodku so nas obvestili bralci, ki so v dopoldanskih urah opazili, da policista v Podgorju lovita konja, kar se je marsikomu izmed očividcev zdelo kar precej zabavno, v resnici pa je šlo zgolj za dobro delo in lepo gesto policijske patrulje, ki je občanu pomagala uloviti pobeglo kobilo.

Kot so nam sporočili s PU Ljubljana, so policisti danes dopoldne, okrog 10.30, v Podgorju opravljali kontrolo prometa, pri tem pa opazili občana na kolesu, ki je poskušal ujeti pobeglo kobilo. Policisti so ubežno kobilo, ki se je ustavila na dvorišču stanovanjske hiše, občanu pomagali ujeti, le-ta pa je nato svojo razigrano kobilico lahko privezal in odpeljal domov.

V dogodku ni bil nihče poškodovan, prav tako pa niso bili zaznani elementi morebitnega prekrška po Zakonu o zaščiti živali, zagotovo pa si policisti za svojo nesebično pomoč občanu zaslužijo tudi javno zahvalo in pohvalo.