Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Poiščite Kamnik na sejmu Alpe-Adria

Poiščite Kamnik na sejmu Alpe-Adria

Kamnik se kot turistična destinacija vsako leto predstavi na osrednjem turističnem sejmu Alpe-Adria, ki v letošnjem letu prinaša številne ideje za aktivni, zeleni oddih, novosti s področja opreme in storitev kampinga in karavaninga, še posebej privlačen pa je mednarodni strokovni sejem okusov.

Na razstavnem prostoru I FEEL SLOVENIA se pod okriljem STO letos predstavlja ponudba Združenja zgodovinskih mest Slovenije s poudarkom na gastronomskih doživetjih, kjer se s svojo turistično ponudbo letos predstavlja tudi Kamnik.  Med prvimi so si kamniško stojnico ogledali vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo v Občini Kamnik Franci Kramar, župan Občine Kamnik Matej Slapar in ekipa turizma Zavoda.

Letos sejem poteka od srede, 29. januarja do sobote, 1. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sejem je odprt od 10. do 19. ure. Kamnik se s svojo turistično ponudbo na njem predstavlja v Marmorni dvorani pod okriljem Združenja zgodovinskih mest Slovenije, ki obsega 17 članov (občin), ki se redno povezujejo in sodelujejo na različnih področjih. Mesta z bogato stavbno dediščino kažejo raznovrstnost kulture in skrbijo za ohranjanje in oživljanje mestnih posebnosti, ki omogočajo pristna doživetja vsak dan v letu. Poudarek sejma je na kulinarični in vinski dediščini ter ponudbi kulturnih doživetij v zgodovinskih mestih. Turistična zveza Slovenije z društvi iz cele Slovenije na sejmu krepi prepoznavanje naravne, zgodovinske, kulturne, okoljske, gastronomske in obrtne dediščine.

 

Sodelujejo vsa mesta, ki so vključena v Združenje zgodovinskih mest Slovenije: Celje, Idrija, Jesenice, Kamnik, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Metlika, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenske Konjice, Šentjur, Škofja Loka, Tržič in Žuženberk.

Kamniško tržnico so za obiskovalce sejma dodatno popestrili z okušanjem lokalnega likerja rušovec ter čokolade s trničem in rušovcem.

Vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo v Občini Kamnik Franci Kramar, župan Občine Kamnik Matej Slapar in ekipa turizma Zavoda so se med drugim udeležili posveta o razvoju avtodomarskega turizma Slovenija – avtodomarjem prijazna dežela. Na pobudo Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji, katere članica je tudi občina Kamnik,  smo se tudi pri nas pred leti začeli prilagajati sodobnim trendom evropskega avtodomarskega turizma. Tako so se v Mrežo postajališč za avtodome, začele vključevati tudi druge slovenske občine. Zdaj imamo v Sloveniji v 88 občinah 165 postajališč in počivališč ter parkirišč za avtodome. Tema posveta so bile nadaljnje usmeritve celovitega razvoja avtodomarskega turizma v Sloveniji s poudarkom na širitvi mreže postajališč za avtodome. Na posvet so bili vabljeni vsi župani slovenskih občin, saj prav lokalne skupnosti lahko najbolj prispevajo k pospešenemu razvoju tega za Slovenijo zelo pomembnega in perspektivnega  segmenta celovite turistične ponudbe.

Na mednarodnem sejmu Alpe Adria, ki bo potekal vse do sobote, 1. februarja, se bo v naslednjih dneh na različne načine predstavljalo preko nekaj sto turističnih akterjev. Med njimi poiščite Kamnik in si poglejte kaj vse ima ponuditi destinacija v objemu Kamniško-Savinjskih Alp.

Nina Irt, ZTŠK Kamnik
Fotografije: ZTŠK Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve