Naslovnica / POUDARJENO / Pokali in priznanja za najuspešnejše in najvztrajnejše udeležence Tekaškega pokala Občine Kamnik v letu 2018

Pokali in priznanja za najuspešnejše in najvztrajnejše udeležence Tekaškega pokala Občine Kamnik v letu 2018

V avli OŠ Stranje je sinoči potekala zaključna prireditev Tekaškega pokala Občine Kamnik za leto 2018, na kateri so bila najboljšim tekačem in tekačicam ter tudi organizatorjem sedmih kamniških tekov podeljeni pokali.

Na zaključni prireditvi, ki jo je pripravil Klub gorskih Tekačev Papež, sta zbrane tekače in organizatorje prireditev najprej pozdravila Dušan Papež, predsednik Tekaškega pokala Občine Kamnik, KGT Papež in Športne zveze Kamnik, ter župan Matej Slapar, ki sta tekačicam in tekačem, še posebej tistim, ki so se udeležili vseh kamniških tekov, čestitala za dosežke, obenem pa se zahvalila tudi neumornim organizatorjem vse bolj popularnih in obiskanih prireditev.

 

V lanskem letu je tekmovanje za Tekaški pokal Občine Kamnik tvorilo sedem tekov, in sicer: 23. gorski tek k Sv. Primožu, 30. mekinjski kros, 1. tek na Stari grad, 13. češnjiški tek, 19. gorski tek na Grintovec, 10. Veronikin tek  in 18. Miklavžev tek, ki so jih organizirali različni, povečini že tradicionalni organizatorji, že uveljavljenim tekom kamniškega tekaškega pokala, pa se je v lanskem letu, v organizaciji ZTŠK Kamnik, pridružil še tek na Stari grad.

Vseh omenjenih tekaških prireditev se je skupaj udeležilo prek 1200 tekačev in tekačic, ki so se pomerili 14. različnih starostnih kategorijah, za končno skupno razvrstitev v pokalu pa se je štelo pet najboljših uvrstitev, pri čemer je moral tekmovalec oz. tekmovalka zbrati vsaj 3 uvrstitve na tekmah.

Najboljši med njimi, ki so sinoči prejeli pokale, so bili:

Mlajše deklice :

 1. mesto : Neža Žagar ( KGT Papež)
 2. mesto : Rubi Osolnik

Mlajši dečki :

 1. mesto : Leon Pešovski Bužan ( KGT Papež)
 2. mesto : Nejc Petek ( KGT Papež)
 3. mesto : Luka Petek ( KGT Papež)

Deklice :

 1. mesto : Viktorija Dolinšek ( KGT Papež ) 4- krat zmagovalka, udeleženka vseh 7 tekem
 2. mesto : Ana Podgoršek ( AK Medvode
 3. mesto : Lejla Osolnik ( KGT Papež )

Dečki :

 1. mesto : Nik Romšak ( KGT Papež ) 3-krat zmagovalec, udeleženec vseh 7 tekem
 2. mesto : Jošt Petek ( ŠD Šmartno )

Starejši dečki :

 1. mesto : Aleš Prelovšek ( KGT Papež) ( 3-krat zmagovalec)
 2. mesto : Izak Poljanšek ( KGT Papež )

 

Mladinci :

 1. mesto : Nejc Uršič ( KGT Papež ) 2-kratni zmagovalec
 2. mesto : Domen Avbelj ( KGT Papež )
 3. mesto : Rok Sušnik ( KGT Papež )

Mladinke :

 1. mesto : Nuša Mali (AK Domžale ) 4-kratna zmagovalka

 Članice :

 1. mesto : Tadeja Knez
 2. mesto : Jasmina Jelovšek (KGT Papež) 3-kratna zmagovalka
 3. mesto : Tina Klinar (KGT Papež)

Člani A :

 1. mesto : Timotej Bečan ( KGT Papež) 4-kratni zmagovalec
 2. mesto : Gašper Bregar (KGT Papež)
 3. mesto : Uroš Potočnik ( ŠKD Mekinje ) (udeleženec  vseh 7 tekov )

Člani  B :

 1. mesto : Dušan Globočnik ( KGT PAPEŽ)
 2. mesto : Tomo Petek ( ŠD ŠMARTNO ) udeleženec vseh 7 tekem
 3. mesto : Robert Iglič ( ŠD Preserje)

Veterani A

 1. mesto : Lado Kveder ( ŠKD Mekinje)
 2. mesto : Herman Bajec ( ŠKD Mekinje )
 3. mesto : Rajko Sršen ( KGT Papež )

Veterani  B :

 1. mesto : Bojan Galin ( ŠKD Mekinje ) udeleženec vseh 7 tekem, zmagovalec 6 t
 2. mesto : Zdravc Ručigaj ( ŠD Preserje ) udeleženec vseh 7 tekem
 3. mesto : Tone Klemenc ( ŠKD Mekinje )

Veteranke :

 1. mesto: Helena Bogataj 3-kratna zmagovalka
 2. mesto: Ivica Žlogar ( Ljubljana )
 3. mesto: Boža Meža ( TD Vzpon )

Na sinočnji zaključni prireditvi v OŠ Stranje so bila podeljena tudi posebna priznanja oz. posebne majice z njihovim imenom in logotipom tekaškega pokala, ki so jih prejeli udeleženci vseh sedmih tekov.

Udeleženci vseh sedmih tekov v letu 2018 so bili:

Med mlajšimi kategorijami: Leon Pešovski Bužan in Nejc Petek  –  oba   KGT Papež, Viktorija Dolinšek in Nik Romšak  (oba KGT Papež) in Domen Avbelj ( KGT Papež). Med starejšimi tekači in tekačicami pa: Uroš Potočnik , Herman  Bajec, Bojan Galin (vsi ŠKD Mekinje), Tomo Petek (ŠD Šmartno),  Zdravc Ručigaj (ŠD Preserje) in  Rajko Sršen (KGT Papež).

Priznanja oz. majice je priskrbel in jih podelil Dušan Papež, ki je vsem najbolj vztrajnim tekačem in tekačicam iskreno čestital, obenem napovedal, da bo letošnji jubilejni, že 20. gorski tek na Grintovec, zadnji v njihovi organizaciji.

Priznanja organizatorjem, ki so poskrbeli, da so tekači lahko tekli na sedmih kamniških tekih, je podelil župan Matej Slapar, priznanja pa so prejeli: Ivan Urh – gorski tek k Sv. Primožu, Lado Kveder – mekinjski kros – češnjiški tek – Memorial Zdravka Berlica, Franci Kramar – Veronikin tek in 1. tek na Stari grad, Tomo Petek – Miklavžev, Dušan Papež – tek na Grintovec ter tudi Frane Kranjec, skrbnik portala Prijavim.se, ki je skrbel tudi za prijave na tekih, za točkovanje v končnem seštevku Pokala, za fotografije in članke, ki pa se, tako kot Ivan Urh, prireditve zaradi drugih obveznosti ni mogel udeležiti.

Priznanje oz. majico tekaškega pokala Občine Kamnik pa je, kot vzpodbudo, prejel tudi župan Matej Slapar, ki se je lani tudi sam udeležil enega izmed tekov, domačega krosa v Mekinjah, oziroma je, kot je dejal Dušan Papež, prvi kamniški župan, ki je tudi sam športnik.

Po prireditvi, ki jo je povezovala Mira Papež, so se zbrani tekači in tekačice ter organizatorji prireditev še nekoliko podružili, obenem pa si z zanimanjem ogledali tudi razpored tekem Tekaškega pokala Občine Kamnik, ki bo potekal tudi v letu 2019.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve