Naslovnica / ŠPORT / Pokoronski veteranski košarkarski spopad je pripadel Stranjam

Pokoronski veteranski košarkarski spopad je pripadel Stranjam

Košarkarski veterani iz Vrhpolj in Stranj so se tudi letos pomerili na tradicionalnem medsebojnem košarkarskem obračunu.

Kljub temu, da karantena in ukrepi za zajezitev epidemije niso najbolj ugodno vplivali na zahtevne kondicijske priprave, so veteranski košarkarji iz Vrhpolj in Stranj vseeno premogli dovolj moči in energije, da so se minulo soboto, žal tokrat brez tradicionalne zaključne veselice, pomerili na tradicionalnem veteranskem spopadu rekreativnih košarkarskih reprezentanc fare sv. Jurija ob Jezeru in fare sv. Benedikta.

Kot se reče v strokovnem športnem žargonu naših krajev, je reprezentančni dvoboj, ki je potekal brez prisotnosti gledalcev, žal pa tudi brez brhkih navijačic, že tretje leto zapored »za mišjo finko« dobila ekipa Stranj, ki je veteransko vrsto Vrhpolj, četudi je imela le-ta, na dotrajanem in precej uničenem domačem igrišču, ki kar kliče po prenovi, premoč domačega terena, premagala z rezultatom 49:50.

Ker večina sodelujočih veteranskih košarkarskih rekreativcev, vsaj glede na emšo, bržkone sodi  v t.i. »ogroženo skupino«, pa je rezultat tradicionalnega prijateljskega srečanja, ki je letos potekal nekoliko drugače, kot prejšnja leta, domala brezpredmeten, saj ga je dobršen del »tekmovalcev«, po obveznem preventivnem razkuževanju, ki je bilo uvedeno že pred leti, bržkone pozabil že do večera.

Se pa nadejamo, da bomo že prihodnje leto, tako kot nekdaj, morda imeli znova možnost spremljati tudi tradicionalni 12-urni košarkarski maraton (z vsemi spremljajočimi rekreativno-kulinaričnimi dejavnostmi), ki že desetletja dolgo krepi rivalsko športno “bratstvo in enotnost” med ljubitelji košarke iz obeh omenjenih far.

 

X