Naslovnica / KULTURA / Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran

Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran

V Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik smo zaključili 4. sezono Poletavcev, poletnih bralcev med 7. in 12. letom starosti in 3. sezono NajPoletavcev – poletnih bralcev v starosti 13+, ki poleti berejo pol ure na dan. Letos se je našemu povabilu k poletnemu branju odzvalo 110 mladih bralk in bralcev.

Vsak, ki je oddal pravilno izpolnjen bralni seznam, bo dobil za nagrado dobro navado – vsakodnevno branje, poleg tega pa še: priznanje, majico in magnet Poletavci.

Žal smo morali tudi letos zaključek in žrebanje izvesti v skladu z omejitvami za preprečevanje širjenja korona virusa, zato je bilo žrebanje posneto in si ga lahko ogledate TUKAJ.

V družbi črnih mravljic in pikapolonice – plesalk iz plesnega kluba  Šinšin, ki so točko pripravile pod mentorstvom Tine Habun, smo skupaj z direktorico Bredo Podbrežnik Vukmir izžrebali dobitnike nagrad. Glavni nagrajenki sta: Manca Žele, ki prejme elektronski pikado (Hervis) in Kristina Videc, ki prejme darilni bon Plesnega Kluba Šinšin.

Poleg glavnih dveh nagrajenk smo lahko s pomočjo donatorjev nagradili še 64 mladih bralcev, ki bodo prejeli praktične nagrade. Za prijazno podporo spodbujanja branja se zahvaljujemo lokalnim sponzorjem, ki so se našemu vabilu z veseljem odzvali. To so:  Arboretum Volčji potok, Cvetličarna Lokvanj Natalija Jakupak, s.p., En unikat, umetniško ustvarjanje, Nives Vidmar, s.p., Frizerski salon Irena Lukanc, Grajska terasa, Stari grad nad Kamnikom, Ideja 2000, inžiniring, trgovina in proizvodnja d.o.o., Intershop Kammeleon, Božič Valerija, s.p., Kavarna Rotovž caffe, Korobač d.o.o., Kamnik, Mifor, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Ivan Mitrevski, ilustrator in avtor stripov, Plesni klub Šinšin, Slovensko mladinsko gledališče, Svilanit d.o.o. in Velika planina, d.o.o.

Nagrade mladi bralci lahko prevzamejo v knjižnici na izposoji do 8. 10. 2021.

Naj spomnimo še, da lahko vsi sodelujoči bralci z letošnjim priznanjem Poletavcev ali NajPoletavcev izkoristijo možnost, da se jim sodelovanje prizna kot ena prebrana knjiga pri opravljanju šolske bralne značke. S tem so seznanjeni tudi vsi mentorji bralne značke po šolah.

Nosilka obeh projektov je Mestna knjižnica Ljubljana, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik sodeluje pri bralni akciji 4. sezono.

Čestitamo vsem nagrajenim in sodelujočim, ter vas vabimo, da si ogledate posnetek žrebanja na naši spletni strani. Prijazno vabljeni, da se nam pri branju pridružite tudi naslednje poletje.

Se vidimo v knjižnici, kjer vas čaka obilo zanimivega branja skozi celo leto!

 Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

Zehra Bećiragić, Anja Ramšak, Maja Š. Rajh in Sabina Zore
Foto: ALENA MILKOVIČ, Visual creator & filmmaker at Fragments Collection