Naslovnica / NOVICE / Poletna noč Lions kluba Kamnik

Poletna noč Lions kluba Kamnik

Članice in člani Lions kluba Kamnik so se v četrtek, 8. junija 2017, zbrali na svoji tradicionalni Poletni noči na gradu Zaprice, s čimer so zaključili svoje 13. delovno leto, obenem pa počastili tudi 100-letnico ustanovitve svetovne mednarodne organizacije, katere del so tudi sami.

Na 100-letnico ustanovitve Lions Clubs International, se je v svojem nagovoru spomnil tudi, zdaj že nekdanji predsednik Lions kluba Kamnik, Demitrij Perčič, ki je med drugim dejal:

»Včeraj  je bil prav posebno slovesen dan – natanko pred 100 leti je 38. letni zavarovalničar Melvin Jones uspel združiti somišljenike iz poslovnih klubov v Ameriki in ustanoviti Lions Clubs International. Danes nas je  1.422.663 v 46.696 klubih v 210 državah.

V Sloveniji je bil prvi Lions klub ustanovljen pred 27 leti, danes pa Zveza Lions klubov, Distrikt 129 – Slovenija združuje 55 Lions klubov s preko 1.400 člani ter 22 Leo klubov s preko 330 člani, ki so razdeljeni v 2 regiji in skupno 10 con.

Lions klub Kamnik je bil ustanovljen 9. marca 2004, torej praznujemo 13 let. Osnovno humanitarno poslanstvo je prostovoljno pomagati sočloveku. Tistemu, ki potrebuje našo pomoč, potisnjen na rob družbe in večinoma ne po svoji krivdi. Vendar skrb ni namenjena le slepim in slabovidnim, gluhim, invalidom, duševno prizadetim, bolnim ampak tudi otrokom, skrbi za okolje, lakoto, pitno vodo, pomoči pri naravnih in drugih nesrečah. Poleg druženja na rednih srečanjih, pohodih, piknikih in izletih je naša temeljna dejavnost zbiranje denarja in pomoč v lokalnem okolju.«

 

Kamniška podružnica mednarodne humanitarne organizacije ima za seboj še eno aktivno in plodno lionistično leto, ki so ga, razen z rednimi mesečnimi srečanji, aktivno zapolnili z vrsto dejavnosti, druženji in akcijami, med katerimi zagotovo kaže omeniti dobrodelno stojnico v Qlandiji Kamnik, akcijo Plakat miru, dobrodelno predstavo v izvedbi Šentjakobskega gledališča, katere izkupiček so namenili za nakup defibratorja v planinski koči na Kamniškem sedlu, akcijo zbiranja starih očal za slabovidne v revnejših predelih našega sveta, nenazadnje pa tudi nedavni dobrodelni tek Tečem, da pomagam.

Demitrji Perčič se je na Poletni noči, ki se je končala s sproščenim druženjem ob pogostitvi s srečelovom in glasbo Gregorja Ftičarja in Lenarta Krečiča, poslovil od enoletnega predsednikovanja Lions kluba Kamnik, ki ga bo odslej leto dni vodil novi predsednik Aleš Lipičnik.