Naslovnica / Napovedi in obvestila / Poletne stripovske delavnice z Ivanom Mitrevskim

Poletne stripovske delavnice z Ivanom Mitrevskim

Znani kamniški stripovski avtor in ilustrator Ivan Mitrevski tudi to poletje vabi zainteresirano mladež na individualne stripovske delavnice. Na njegovih delavnicah so se doslej učili risati številni otroci in mladostniki. Pa tudi odrasli.
Na individualnih stripovskih delavnicah se bomo učili izražati z risbo in risati stripe. Kako si izmisliti dobro zgodbo? Kje dobiti ideje zanjo? Kako jo povedati? Kako si izmisliti zanimiv lik? Kako kadrirati strip? Kako sedeti pri miru celo uro in risati? Kako natisniti stripovsko knjižico? Na sproščen način bomo poiskali odgovore na vsa ta vprašanja. Spoznali bomo osnove stripovskega ustvarjanja in možnosti, ki jih ponuja risanje stripov.
Na koncu bo vsak udeleženec narisal in izdelal svojo lastno stripovsko knjižico. Namen delavnic je predvsem to, da se udeleženci naučijo izražati z risbo in znajo z njo povedati lastno zgodbo na razumljiv in zabaven način.

Ivan Mitrevski je kamniški ilustrator in stripovski avtor. Ilustriral je številne knjige, mnoge od njih so tudi nagrajene. Njegov najnovejši strip za otroke se imenuje Bela in čarobni gozd ter pripoveduje o volkulji izgubljeni v kamniških gozdovih.

Informacije o stripovskih delavnicah

Kdo: otroci in mladina
Kje: Kulturni dom Kamnik
Kdaj: po dogovoru
Za več informacij pokličite Ivana na 041 856 623.