Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Babica zalezovalka, pošteni občan in občanka brez maske

Policijska kronika: Babica zalezovalka, pošteni občan in občanka brez maske

Policisti so v ZD Kamnik popisali občanko brez maske, ovadili zalezovalsko babico ter pohvalili poštenega najditelja izgubljene denarnice.

Kronika PP Kamnik (od 4. do 10. 10. 2021)

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
4.10.2021 – V naselju Podgorje je prišlo do prometne nesreče s pobegom, in sicer zaradi vožnje neznanega voznika tovornega vozila po nasprotnem voznem pasu, ki je z ogledalom oplazil avtobus in s kraja odpeljal ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden bo poplačan s plačilnim nalogom.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
4.10.2021 – V naselju Moste je prišlo do naleta treh vozil, ki ga je povzročil nepreviden voznik. Le-ta je namreč zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v vozila, ki so pred njim stala v križišču. En od udeležencev je zadobil lahke telesne poškodbe, povzročitelju pa bo po vseh zbranih obvestilih izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
5.10.2021 – Na Ljubljanski cesti pri Stolu je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, jima je bilo na kraju izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POVOŽENJE DIVJADI
5.10.2021 – V naselju Vrhpolje je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

OBČANKA BREZ MASKE V ZDRAVSTVENEM DOMU
6.10.2021 – Policiste je zaposlena v Zdravstvenem domu Kamnik obvestila o občanki, ki v objektu ni upoštevala navodil Inštituta za javno zdravje za preprečevanje in širjenje koronavirusa, saj ni uporabljala zaščitne maske, prav tako pa ni hotela pokazati, če izpolnjuje PCT pogoj. Policisti v zvezi z dogodkom napišejo poročilo na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
7.10.2021 – V krožišču pri trgovini Hofer je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NAJDENA IN VRNJENA DENARNICA
7.10.2021 – Policiste je občan obvestil o najdeni denarnici z vsebino, ki je bila še istega dne vrnjena lastniku. Hvaležni lastnik se je najditelju lepo zahvalil, policisti pa so napisali zapisnik o najdenih stvareh.

BABICA ZALEZOVALKA
8.10.2021 – Občanka se je zglasila na policijski postaji in podala prijavo zoper svojo babico. Le-ta je namreč s svojo prisotnostjo, zalezovanjem in ponavljajočim opazovanjem ter vsiljivim prizadevanjem vzpostavitve neposrednega stika, pri njej povzročila prestrašenost in ogroženost. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

SPUŠČEN PES
9.10.2021 – Policiste je občan iz Soteske obvestil o spuščenem psu. Policisti so uspeli ugotoviti kdo je lastnik živali ter mu, zaradi neprimernega zavarovanja živali po Zakonu o zaščiti živali, izdali plačilni nalog.

TATVINA MOTORNE ŽAGE
10.10.2021 – Neznani storilec je iz odklenjenega vozila na enem izmed gradbišč odtujil motorno žago. Tatinskega „drvarja“ iščejo policisti, če ga bodo izsledili, pa ga bodo predali roki pravice.