Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Besna žurerka, kurjač nevarnih odpadkov in pošteni najditelji

Policijska kronika: Besna žurerka, kurjač nevarnih odpadkov in pošteni najditelji

Sosedov, ki ne morejo spati, se ne sme zmerjati, niti gristi. V času, ko je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja, se ne kuri odpadkov, nevarnih sploh nikoli, prav tako pa se ne sme obdržati najdenega denarja ali denarnice.

Kronika PP Kamnik (od 27. do 31. 7. 2022)

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
25. 7. 2022 –
Policisti so bili obveščeni, da je na Perovem prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega in osebnega vozila. Ker je v prometni nesreči nastala zgolj majhna škoda, voznika pa sta izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu, so policisti odstopili ogleda prometne nesreče.

IZGUBLJENE URADNE LISTINE
25. 7. 2022 –
Na PP Kamnik je tekom dneva prišlo več občanov in prijavilo izgubo različnih uradnih listin (registrske tablice, dovoljenje za prebivanje itd.). Policija izvaja aktivnosti za njihovo izsleditev.
POGIN RIB V ŽEJAH
25. 7. 2022 –
Policisti so bili obveščeni, da se v ribniku v Žejah nahaja večje število mrtvih rib, ki so poginile zaradi pomanjkanja kisika, nizkega vodostaja in slabega pretoka vode. Policisti so o dogodku obvestili inšpektorat za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

POVOZILA JE SRNO
25. 7. 2022 – Policijska patrulja ja obravnavala povoženje divjadi, saj je voznica osebnega vozila zbila srno ter nekoliko poškodovala svoje vozilo. Ker je voznica izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so ji policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda, srno, ki s kraja dogodka zbežala, ne da bi voznici nudila svoje podatke, pa iščejo lovci.

PROMETNA NESREČA NA OBMOČJU KAMNIKA
26.7.2022 –
Policisti so bili obveščeni o manjši prometni nesreči v Kamniku, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ker je v prometni nesreči nastala zgolj majhna materialna škoda, voznika pa sta izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu, so policisti odstopili od ogleda prometne nesreče.

PADLA JE Z ELEKTRIČNIM KOLESOM
26.7.2022 –
Policisti so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami v kateri je bila samoudeležena kolesarka na električnem kolesu. Ugotovljeno je bilo, da je voznica električnega kolesa padla, ker hitrosti in načina vožnje ni prilagodila tehničnim in drugim lastnostim ceste, predvsem pa svojim vozniškim sposobnostim na način, da bi lahko ves čas vožnje obvladovala (kolo). Zaradi tega je izgubila kontrolo nad kolesom in padla po tleh na bližnji travnik, pri čemer se je lažje telesno poškodovala. Povzročiteljici prometne nesreče bodo policisti izdali plačilni nalog.

KURIL JE V ČASU VELIKE POŽARNE OGROŽENOSTI
27.7.2022 –
OKC je napotil patruljo k stanovanjski hiši na območju Kamnika, kjer naj bi lastnik hiše že cel dan kuril na dvorišču, ob obisku pa so policisti ugotovili, da je občan na dvorišču kuril nevarne snovi. Ker je kuril v času razglasa velike požarne ogroženosti naravnega okolja, mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve uredbe o varstvu pred požari v naravnem okolju, ker pa je za nameček kuril tudi nevarne snovi, pa bo zadeva odstopljena še drugemu pristojnemu prekrškovnemu organu. Upamo, da mu bo, razen kazni, izrečena tudi več letna prepoved obiskovanja gasilskih veselic.

TATVINA PLASTIKE Z VOZILA
27.7.2022 –
Na PP Kamnik je poklicala občanka in povedala, da so ji z vozila odtujili plastiko. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da so ji s parkiranega vozila, v noči iz 26. na 27.7.2022, odtujili plastično mrežo na prednjem odbijaču. Policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca kaznivega dejanja.

POŠTENI NAJDITELJ DENARNICE
27.7.2022 –
Na kamniški policijski postaji se je oglasil občan in policistom povedal, da je na območju Domžal našel denarnico z vsebino. Le-to je izročil policistom, ki so izsledili lastnika ter mu denarnico vrnili.

IZGUBE VEČIH PREDMETOV TER TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
28.7.2022 – Policisti so obravnavali več primerov izgubljenih predmetov (potni list, avtomobilski ključi..), zaradi česar izvajajo aktivnosti za njihovo izsleditev predmetov ter, v primeru najdbe, njihovo vrnitev lastnikom. Policisti so prav tako obravnavali tatvino registrskih tablic na območju Kamnika, storilca pa bodo ovadili na pristojno sodišče.

SPLETNA GOLJUFIJA
28.7.2022 – Na PP se je zglasil občan in policistom zaupal, da je prek interneta kupil predmet za 2.900 eur, vendar predmeta nikoli ni prejel. Policisti bodo zbrali vse potrebne dokaze in storilca ovadili s kazensko ovadbo.

TATVINA KOLESA NA OBMOČJU DOMŽAL
28.7.2022 – OKC je, zaradi zasedenosti domžalskih policistov, patruljo PP Kamnik napotil na območje Domžal, kjer je neznani storilec ukradel kolo ter prijaviteljico oškodoval za kakih 150 EUR. Policisti bodo zbrali vse potrebne dokaze in storilca ovadili.

POSKUS VLOMA
28.7.2022 – Policiste je poklicala občanka, ki je povedala, da sta dva moška, z orodjem na vzvod, poskušala vlomiti v kolesarnico, nato pa sta zbežala stran. Neznanca sta z dejanjem povzročila za kakih 500 evrov škode.

POŽIG VOZILA
28.7.2022 – Policisti so bili obveščeni, da je v Mostah pri Komendi zagorelo osebno vozilo. Zaradi suma požiga so policisti opravili ogled kraja dejanja in še naprej zbirajo informacije v povezavi s sumom kaznivega dejanja – požiga oz. povzročitve splošne nevarnosti.

NAJDEN DENAR NA POŠTI DUPLICA
29.7.2022 –
Na Pošti Duplica so zaposleni našli pozabljeno kuverto kateri se je nahajalo 550 evrov. Denar so policisti shranili do izsleditve lastnika.

NI BILO POŽARA
29.7.2022 –
OKC je napotil policiste na območje Kamnika, kjer naj bi v stanovanju občan zanetil ogenj, vendar je bilo na kraju ugotovljeno, da je krivec za vonj po ognju zgolj priklopljen in pokvarjen polnilec za mobilni telefon. K sreči pri vsem skupaj ni prišlo do materialne škode, policisti pa prav tako niso zaznali morebitnih znakov kaznivega dejanja ali prekrška.

ZLORABA BANČNE KARTICE
29.7.2022 –
Na policijski postaji se je oglasil občan, ki je policistom naznanil zlorabo svoje bančne kartice. V razgovoru so policisti ugotovili, da je neznani storilec na neznan način prišel do podatkov oškodovančevega osebnega računa, nato pa izvedel večje število transakcij v tujini, s čemer je občana oškodoval za slabih 170 evrov. Policisti bodo spletnega zmikavta poskušali izslediti in ovaditi.

ZARADI SPORA NA SILO HOTEL VSTOPITI V STANOVANJE
29.7.2022 –
Kamniški policisti so bili napoteni na območje Kamnika, kjer sta se dva občana sprla, nakar je eden izmed njiju želel na silo vstopiti v stanovanje drugega. Ker mu to ni uspelo, je s kraja zbežal, oškodovanec pa je kasneje odstopil od pregona kaznivega dejanja poskusa kršitve nedotakljivosti stanovanja.

POŠKODOVANJE OGRAJE NA OBMOČJU DOMŽAL
29.7.2022 – Policisti PP Kamnik so bili napoteni na območje Domžal, kjer je prišlo da namernega poškodovanja ograje. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da se je neznani voznik namerno 2x zaletel v ograjo, s čemer je povzročil za kakih 300 evrov škode, nato pa s kraja odpeljal.

DAN ZA DRUŽINSKE PREPIRE
29.7.2022 –
Na območju Kamnika so policisti obravnavali več prepirov med družinskimi člani, pri čemer je prišlo tudi do žaljenja. Ker je vsak izmed udeležencev povedal drugačno zgodbo, policisti dejanskega stanja niso mogli ugotoviti, zato so o vsem skupaj napisali zgolj uradne zaznamke.

PLINSKA KRIZA
30.7.2022 –
Neznani nepridiprav je ponoči vlomil v zunanji kovinski boks za jeklenke iz katerega je odtujil 13 polnih plinskih jeklenk. Z nečednim dejanjem je plinski tolovaj lastnika jeklenk oškodoval za kakih 500 EUR, policisti pa mu bodo poskušali zapreti (plinsko) pipico s kazensko ovadbo.

BESNA ŽURERKA
30.7.2022 –
Ponoči so policisti (ne navajajo kje) obravnavali kršitvi javnega reda in miru, ki ju je, s predvajanjem (pre)glasne glasbe in zmerjanjem soseda, zagrešila žurerska kršiteljica, ki pa očitno ni bila ravno najbolj prijazno razpoložena, saj je soseda, ki jo je prišel opozoriti, da glasba moti zaslužen nočni počitek, močno razburjena začela še zmerjati. Policisti so ji, v spomin na žur in na zmerjanje soseda, za obe kršitvi izdali plačilni nalog.

GLASNA GLASBA V KAMNIKU
30.7.2022 –
Policisti so istega večera prejeli še dve anonimni prijavi glasne glasbe na območju Kamnika, v obeh primerih pa so kršitelji upoštevali opozorila o jakosti glasbe, zato so jih policisti zgolj opozorili in zaželeli prijetno in umirjeno nadaljevanje večera.

SOSEDOV PES JO JE UGRIZNIL
31.7.2022 –
Na policijsko postajo je prišla občanka, ki je policistom povedala, da jo je v nogo ugriznil sosedov pes. Ker tovrstna »degustacija« sosedov ni dovoljena, bodo policisti zoper lastnika psa uvedli postopek in mu izdali plačilni nalog, o vsem skupaj pa bodo obvestili tudi pristojni inšpektorat.

POVOŽENJE DIVJADI
31.7.2022 – Zadnji dan letošnjega avgusta so policisti obravnavali še dva različna primera povoženja srnjadi, v katerih sta bili nekoliko poškodovani dve vozili, srnice, ki so neprevidno priskakljale na cesto, pa so zbežale nazaj v gozd.