Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Bežeči vozniki, tatovi koles in kraja gasilnih aparatov v Supernovi

Policijska kronika: Bežeči vozniki, tatovi koles in kraja gasilnih aparatov v Supernovi

Vse kaže, da je bežanje s kraja prometnih nesreč postalo množični šport. Za šport so očitno zagreti tudi tatovi koles, malo manj športni so različni “zadetki”, ki so jim policisti zasegli drogo, nekaj voznikov se je uvrstilo med “lovce”, nadebudni “gasilec” pa je v Supernovi ukradel gasilne aparate.

Kronika PP Kamnik (od 10. do 16. 5. 2021)

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
10. 5. 2021 – Na parkirišču na Trgu talcev je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki ga je neznani voznik povzročil z nepravilnim premikom vozila, pri čemer je trčil v parkirano vozilo, nato pa, nadvse junaško, s kraja odpeljal, ne da bi lastniku vozila pustil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve povzročitelja le te sledi ustrezen ukrep.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
10. 5. 2021 – Policisti so v Mostah obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih avtomobil, pri čemer je bila ena od voznic v nesreči lažje telesno poškodovana. Povzročiteljici nesreče je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa.

TATVINA SKIROJA V KAMNIKU
10. 5. 2021 – Neznani storilec je iz kolesarnice pri OŠ Toma Brejca odtujil zaklenjen električni skiro znamke Xiaomi sive barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V ŠMARCI
10. 5. 2021 – V Šmarci je prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri vozila. Povzročitelju nesreče je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa

PADLA S KOLESOM
10. 5. 2021 – Pri OŠ Toma Brejca je s kolesom padla mlajša kolesarka, ki se je pri padcu lažje telesno poškodovala. Policisti so na kraju ugotovili, da je bila kolesarka v nesreči udeležena sama.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU V KAMNIKU
11. 5. 2021 – Policisti so v centru Kamnika, kjer je prišlo do verbalnega spora, obravnavali kršitev javnega reda in miru. Po zbranih obvestilih bo izdan plačilni nalog.

TATVINA KOLESA V KAMNIKU
11. 5. 2021 –  Neznani storilec je, med 16.20 in 16.45 ,izpred zgornjega vhoda v trgovino Mercator odtujil gorsko kolo znamke GT Force 3.0, bele barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
11. 5. 2021 – Policisti so v Kamniku kršitelju zasegli neznano snov rastlinskega izvora zeleno rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper »zeliščarja« uveden hitri postopek.

VLOM V STANOVANJE NA OBMOČJU KAMNIKA
11. 5. 2021 – Neznani storilec je, med 7. in 13. uro dopoldne, z neznanim predmetom odprl pritlično okno stanovanja iz katerega je nato odtujil gotovino ter nakit. Zlikovec je lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA V KAMNIKU
11. 5. 2021 – Neznani storilec je iz kolesarnice bloka na Groharjevi ulici odtujil moško gorsko kolo znamke Trek 5000, črne barve. Policisti bodo »kolesarje« poskušali izslediti ter ovaditi na pristojnem državnem tožilstvu.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
13. 5. 2021 – Policisti so v Kamniku kršitelju zasegli neznano belo prašnato snov za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja uveden hitri postopek.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
13. 5. 2021 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker so udeleženci izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo na kraju zgolj izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
13. 5. 2021 – Na parkirišču na Novem trgu je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je zakrivil neznani voznik. Le-ta je namreč, zaradi nepravilnega premika z vozilom, ki je trčil v parkirano vozilo ter jo s kraja pocvirnal, ne da bi pustil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in, v primeru izsleditve povzročitelja, ustrezen ukrep.

PIJAN JE TRČIL
13. 5. 2021 – V okolici Kamnika so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik trčil v objekt. Pri tem je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljene. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POVOŽENJE DIVJADI
13. 5. 2021 – Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je voznik z osebnim avtomobilom povozil srno in pri tem poškodoval vozilo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
14. 5. 2021 – Na regionalni cesti Vodice-Moste je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Voznika sta trčila z zunanjimi ogledali, pri tem pa je eden izmed voznikov s kraja nesreče odpeljal naprej v smeri Most, ne da bi drugem udeležencu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve povzročitelja le te sledi ustrezen ukrep.

PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
14. 5. 2021 – Na parkirišču Supernove je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta se udeleženca nesreče znala pomeniti sama, obenem pa izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so jima policisti na kraju nesreče izdali le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI V KOMENDI
14. 5. 2021 – Policisti so v okolici Komende kršiteljema zasegli neznano snov rastlinskega izvora zeleno rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo zaseženo snov poslali v analizo, če bo le-ta pokazala, da ni šlo za začimbe, pa bo zoper kršitelja uveden hitri postopek.

TATVINA GASILNIH APARATOV
15. 5. 2021 – V Supernovi Kamnik je bilo ponoči odtujenih več gasilnih aparatov. Policisti bodo »gasilca« poskušali izslediti in mu naložiti ustrezno pokoro.

PROMETNA NESREČA
15. 5. 2021 – Na kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh vozil. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih  cestnega prometa.

POVOŽENJE DIVJADI
16. 5. 2021 – Na regionalni cesti Vodice-Moste je voznik z osebnim avtomobilom povozil srno in pri tem poškodoval vozilo.