Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Boksarski spopad v Supernovi, vodne bombe in hudo besna partnerica

Policijska kronika: Boksarski spopad v Supernovi, vodne bombe in hudo besna partnerica

Policisti so minuli teden, med drugim, »pobirali« pasje iztrebke, oglobili nesramnega sina, ki se je spravil nad starše, obravnavali mladoletnike, ki so mesto bombardirali z vodnimi balončki, se udeležili boksarskega spopad v kamniški Supernovi ter pred »slepoto in skalpiranjem« rešili moškega, ki ga je v Špitaliču napadla njegova partnerica.

Kronika PP Kamnik (od 26. do 31. 7. 2021)

PREGLASNA GLASBA V KOMENDI
26. 7. 2021 – Policisti so se na območju Komende udeležili domačega glasbenega žura, na katerem so obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe na dvorišču pred stanovanjsko hišo. Nepričakovan glasbeni dogodek najverjetneje ni bil po godu bližnjim sosedom, zato so morali policisti komendskemu glasbenemu jezdecu napisati plačilni nalog.

SOSEDOVA TRAVA JE BOLJ ZELENA
26. 7. 2021 – Občanka je obvestila policiste, da sosedov pes vsakodnevno nezavarovano teka naokoli, opravlja veliko in malo potrebo na travniku ter koplje po njenem vrtu. Ker tovrstno, četudi povsem naravno početje ni dovoljeno, bo lastnik hudomušnega psa, ki se ne ozira na mejnike, prejel plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

SIN JE ZMERJAL STARŠE
26. 7. 2021 – V centru Kamnika so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki jo je zagrešil nesramni sin. Le-ta je namreč verbalno in tudi fizično napadel svoje starše ter se do njih nasploh vedel zelo nedostojno. Ker je tovrstno obnašanje otrok do staršev (in drugih soljudi) velik greh, mu  bodo policisti, za njegova nespodobna dejanja napisali pokoro v obliki plačilnega naloga. Ker je položil roko na svoje starše, pa najverjetneje lahko s strahom pričakuje, da se mu bo, kot so nas učili nekdaj, začela sušiti tudi roka.

PROMETNA NESREČA V VOLČJEM POTOKU
27. 7. 2021 – V naselju Volčji Potok je prišlo do prometne nesreče, ki jo je, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, zakrivil 48-letni voznik. Le-ta je s svojim vozilom »na rit kušnil« vozilo pred seboj, razen povzročene škode, pa bo moral kriti tudi globo, ki so mu jo, zaradi kršitev zakona v cestnem prometu, izrekli policisti.

BOJAZLJIVA ŠOFERSKA NERODA
27. 7. 2021 – Na parkirnem prostoru Livarske ulice je neznani voznik trčil v parkirano vozilo, ga poškodoval in s kraja pobegnil, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. V kolikor bodo policisti uspeli izslediti, bo nepošteni šoferski nerodi izdan tudi plačilni nalog.

METANJE VODNIH BALONČKOV
28.7.2021 – V poletni vročini je skupini mladoletnikov prišlo na misel, da bi se ohladili z vodnimi balončki, vendar so njihove mlade in razgrete glave igro nekoliko priredile. Namesto, da bi se z vodnimi balončki obmetavali med seboj, so le-te metali z Malega gradu na mesto, pri čemer so poškodovali vetrobransko steklo na parkiranem vozilu. O igri so bili obveščeni starši, ki so otroke prevzeli, policisti pa bodo napisali poročilo, ki ga bodo poslali na Okrožno državno tožilstvo, o vsem skupaj pa bodo obvestili tudi Center za socialno delo.

NEURJE JE POŠKODOVALO VEČ VOZIL
28.7.2021 – Neurje je na območju Kamnika povzročilo kar nekaj težav, največ na Bakovniku, kjer je podrto drevo padlo na parkirana vozila in jih poškodovala. Na kraju so posredovali gasilci, ki so drevo razžagali in odstranili.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
29.7.2021 – Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

BOKSARSKI SPOPAD V SUPERNOVI
29.7.2021 – Policisti so v nakupovalnem centru Supernova Kamnik obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki jo je zakrivila nasilna stranka, ki je od zaposlenega zahtevala svojo PUK številko. Zaposleni PUK številke, zaradi pomanjkljivih podatkov, ni mogel podati, razburjeni občan, ki zaenkrat ostaja neznan, pa je v zahvalo z zaposlenim obračunal kar s pestjo. Zaposleni, ki se je zgolj branil, nasilnežu ni ostal dolžan, ampak mu je v samoobrambi svoj »PIN« odtipkal tudi sam. Policisti bodo zoper »boksarja« podali kazensko ovadbo.

TATVINA ARMATURNIH MREŽ
30.7.2021 . Trije, zaenkrat še neznani storilci, so se, sicer na nepošten način, očitno lotili gradbeništva, pri čemer so pokazali tudi znanje upravljanja z gradbenimi stroji. Z uporabo žerjava so namreč na gradbišču naložili armaturne mreže v kombi ter se s kraja odpeljali novim gradbenim podvigom naproti. Kam so neznanci mreže vgradili, bodo poskušali ugotoviti policisti, upamo pa, da jih čim prej izsledijo ter jim ponudijo priložnost, da si vsaj nekaj mesecev od blizu ogledujejo mreže na oknih zapora.

SKORAJ SLEP IN SKALPIRAN
30.7.2021 – Policisti so v Špitaliču na pomoč priskočili nesrečnemu moškemu, ki ga je napadla njegova izvenzakonska partnerica. Sicer ne vemo zakaj, ampak divje ženšče mu je hotelo zlomiti očala, obenem pa ga je vlekla tudi za lase oz. čop. K sreči ga ni skalpirala, ali, bog ne daj, celo kastrirala, zaradi kršitve javnega reda in miru pa bo morala »špitalska indijanka« poravnati globo.

GLASNA GLASBA NA BAZENU
31.7.2021 – Policisti so v Kamniku obravnavali prijavo zaradi predvajanja glasne glasbe na bazenu v Kamniku, za katero pa je imel prireditelj vsa potrebna dovoljenja. Ukrep s strani policistov tako ni bil potreben, bazenska zabava pa se je lahko nadaljevala.

PIJAN VOZNIK V KAMNIKU
31.7.2021 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Voznik se bo v kratkem srečal tudi s sodnikom, le-ta pa bo odločil, če bo za nekaj časa iz voznika morda prelevil v pešca.