Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Bombe, tatinske sviloprejke in pijani razgrajač
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Bombe, tatinske sviloprejke in pijani razgrajač

Na podstrešju stanovanjske hiše v Komendi so imeli tankovsko granato, nepošteni kupec je grdo opetnajstil prodajalca zlate ogrlice, vlomilci, ki so vlomili v Svilanitovo prodajalno, si bodo lepo postlali, pijanemu razgrajaču so postlali kar policisti, kurjenje v smodnišnici pa bo najbrž kar precej drago.

Kronika PP Kamnik (od 27. 2. do 5. 3. 2023)

BOMBA NA PODSTREŠJU
27.2.2023 –
Delavci so pri prenovi ostrešja oziroma podstrehe v Komendi našli jugoslovanski podkalibrni izstrelek cal. 125 mm, tankovski M88, ki je bil izstreljen, vendar neaktiviran. Predmet je prevzela proti bombna enota policije, ki je predmet uničila.

DIMNIŠKI POŽAR NA ROŽIČNEM
27.2.2023 –
Policisti so v naselju Rožično obravnavali dimniški požar, do katerega je zaradi poškodbe oz. razpoke dimnika na predelu, kjer je dimnik že izven ostrešja. Zaradi dimniškega požara se je plamen, med zidanim delom in kovinsko obrobo dimnika, prenesel na samo ostrešje, ki  je zagorelo. Požar so na kraju omejili in pogasili gasilci prostovoljnega društva Kamnik in Sela.

TATVINA ZLATE OGRLICE
27.2.2023 –
Občan je preko portala Bolha.com prodajal zlato verižico ter se v Kamniku srečal z domnevnim kupcem, ki ga je prelisičil s pretvezo, da gre v drugo sobo stanovanja preverit, če gre dejansko za pravo zlato. Nepošteni kupec pa ni preverjal pristnosti zlata, ampak jo je popihal, kot so ga nesle noge. Preveč naivno zaupljivi občan je tako ostal brez ogrlice in kupnine, policisti pa bodo poskušali zmikavta izslediti in kazensko ovaditi.

BOMBNO IZSILJEVANJE PREK INSTAGRAMA
28.2.2023 –
Vodja pravne službe ene od trgovin je naznanil izsiljevanje, ki se je odvilo prek Instagram računa, kjer je uporabnik anti.norvezan na enem računu  objavil sporočilo, v katerem je zahteval bon za 100 eur ter zapisal, da bo v nasprotnem primeru v eni izmed poslovalnic polno bomb. Kamniški policisti so o vsem skupaj napisali zapisnik, primer in kazensko ovadbo pa odstopili pristojni policijski postaji.

TATINSKE SVILOPREJKE
01.3.2023 –
Policisti so bili obveščeni o vlomu v Svilanitovo prodajalno v Kamniku, v katero je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata. Iz notranjosti je vlomilec nato odtujil večjo količino različnih izdelkov, saj je ukradel brisače, odeje, prevleke, kopalne plašče in menjalni drobiž v znesku 144 evrov ter s svojim nečednim dejanjem povzročil za okoli 6000 evrov škode. Policisti bodo tatinske »sviloprejke« poskusili izslediti in »zašiti«.

TATVINA V TRGOVINI HOFER
01.3.2023 –
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Hofer, kjer je, zaenkrat še neznani storilec, izvršil tatvino prehranskih izdelkov. Policisti bodo lačnega tatu poskušali izslediti ter ga poslati na arestantski ričet.

POVOŽENJE DIVJADI
02.3.2023 –
Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker je šlo za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZAČASNA ZAŠČITA
02.3.2023 –
Na policijski postaji sta se zglasili državljanki Ukrajine, ki sta, zaradi vojnih razmer v matični državi, podali vlogo za začasno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

PROMETNA NESREČA V ŽEJAH
3.3.2022 –
V industrijski coni Žeje je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, glede škode pa sta se uspela dogovoriti sama, jima je bilo na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PIJANI RAZGRAJAČ
3.3.2022 –
Policisti so bili obveščeni o opitem moškem, ki razgraja, vpije in se hoče pretepati. Razgrajača so izsledili, ker pa se, kljub opozorilom in ukazom ni umiril, so policisti zoper imenovanega uporabili prisilna sredstva ter mu odredili pridržanje do iztreznitve. Pridržanemu je bil zaradi kršitev izdan plačilni nalog s predpisano globo.

KURJENJE V SMODNIŠNICI
4.3.2022 –
Na območju nekdanje kamniške smodnišnice je občan v naravi za delavnico požgal odpadni les in papir. Ker se je kurišče nahajalo v bližini odpadnih delov vozil in poraščene brežine, pa so zagoreli tudi ti. Gasilci so kurišče polili z vodo, v zvezi z kurjenjem v naravnem okolju pa zoper podjetje sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

NAMERNO POŠKODOVOVANJE VOZILA
4.3.2022 –
Policisti so bili obveščeni o namernem poškodovanju vozila na parkirišču v Stahovici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vozilo poškodoval oz. porisal z ostrim predmetom, s čemer je lastniku vozila povzročil škodo. Policisti bodo »umetnika« kazensko ovadili.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
5.3.2022 –
V Mostah je prišlo do prometne nesreče, in sicer do trčenja z vzvratnimi ogledali dveh vozil. Policisti so na kraju nesreče z udeležencema opravili preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je eden izmed njiju napihal kar lepih 0,95 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Alkoholiziranemu vozniku so policisti zasegli vozniško dovoljenje, ki ga bodo, skupaj s predlogom, poslali na pristojno sodišče. Ker povzročitelja prometne nesreče ni bilo mogoče določiti, so policisti o dogodku zapisali uradni zaznamek.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve