Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Cela vrsta vlomov, zlikovci pa so s križa ukradli celo Jezuščka

Policijska kronika: Cela vrsta vlomov, zlikovci pa so s križa ukradli celo Jezuščka

V minulem tednu so kamniški policisti obravnavali vrsto vlomov, kajti vlomilci so na Kamniškem obiskali kar nekaj stanovanjskih hiš, na prenovljeni črpalki je tolovaj v osebno vozilo Fiat Stilo natočil kar 214 litrov goriva, ki ga je “pozabil plačati”, nepridipravi so z znamenja ukradli celo Jezuščka. Policisti pa iščejo tudi packača, ki je onečedil nekaj volilnih plakatov.

Kronika PP Kamnik (od 29. do 10. do 4. 11. 2018)

NAJDENO KOLO V MOSTAH
29. 10. 2018 – V Mostah pri Komendi je občan pred hišo našel kolo. Policisti so na kraju ugotovili za gre za kolo znamke Muddyfox Divine100, bele barve, št. okvirja: Y15L001246, ki se je tam nahajalo že od dne 26.10.2018.

PROMETNA NESREČA V ŠPITALIČU
29. 10. 2018 – V bližini gasilskega doma v Špitaliču so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je končala zgolj z materialno škodo. Na kraju so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo, ker je neznano tovorno vozilo, ki je pripeljalo iz smeri Kamnika, zapeljalo preko sredinske črte na nasprotni vozni pas, ter pri tem oplazilo nasproti vozeče vozilo, katerega voznik pa je nato izgubil oblast nad vozilom in pri tem zapeljal v obcestni jarek.

TATVINA GORIVA NA OMV
29. 10. 2018 – Na bencinskem servisu OMW na Perovem je prišlo do tatvine goriva. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec z osebnim vozilom znamke Fiat Stilo – temne barve, natočil 214 litrov diesel goriva, s čimer je oškodoval BS OMW za 292,24 evrov, ter nato s kraja odpeljal ne da bi plačal.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA BREGU
29. 10. 2018 – V naselju na Bregu so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, ki je bil izvršen skozi drsna vrata zimskega vrta, in sicer v času med 13.30 in 18.45. Ugotovljeno je bilo, da iz hiše ni bilo odtujeno nič, je pa neznani storilec povzročili s svojim dejanjem večjo materialno škodo. Na kraju so policisti zavarovali več sledi, ki bodo pripomogle k odkrivanju storilca, zoper katerega bo nato podana kazenska ovadba.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V GODIČU
29. 10. 2018 – Istega dne je bil izvršen tudi vlom v stanovanjsko hišo v naselju Godič. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja so policisti ugotovili, da je neznani storilec, v času med 17.15 in 19.20, pristopil do stanovanjske hiše, ter nato z orodjem na vzvod vstopil v stanovanjsko hišo skozi okno v prvem nadstropju in iz hiše odtujil več vrednejših predmetov. Na kraju so policisti zavarovali več sledi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

POBEGLI AVTO JE PRISTAL NA STREHI GOSPODARSKEGA POSLOPJA
30. 10. 2018 – Policisti so bili napoteni v naselje Županje njive, kjer je zaradi nepravilno zavarovanega vozila prišlo do prometnega dogodka v katerem je nepravilno vozilo zapeljalo po klančini na streho gospodarskega poslopja. Pri dogodku je nastala le materialna škoda, udeleženca pa sta se o povračilu škode dogovorila sama.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU
30. 10. 2018 – Še ena prometna nesreča katero, ki so jo tega dne so obravnavali policisti, se je zgodila v naselju Podgorje. Tudi ta nesreča je povzročila le z materialno škodo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega razvrščanja pri zavijanju desno v križišču. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

TATVINA ZLATNINE NA KREGARJEVEM
31. 10. 2018 – Policisti so bili obveščeni o tatvini, ki se je zgodila v naselju Kregarjevo, kjer je neznani storilec iz odklenjene hiše odnesel več kosov zlatnine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper stroilca.

KONOPLJA V INDUSTRIJSKI CONI
31. 10. 2018 – Policisti so imeli v industrijski coni Žeje pri Komendi v postopku osebo, ki ji je bila zasežena neznana snov rastlinskega izvora zeleno-rjave barve, za katero obstaja sum, da gre za konopljo. Zasežena snov je bila poslana na analizo. Po pridobljenih podatkih iz analize sled hitri postopek z izdajo odločbe, zoper osebo kateri je bila snov zasežena.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ŽEJAH PRI KOMENDI
31. 10. 2018 – Policisti so bili obveščeni, da je v naselju Žeje pri Komendi prišlo do vloma v stanovanjsko hišo iz katere je bila odtujena večja količina denarja. Policisti so skupaj s kriminalisti-tehniki opravili ogled. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba zoper storilca dejanja.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V LOKAH V TUHINJU
1. 11. 2018 – V kraju Loke je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo. Policisti so skupaj s kriminalisti-tehniki opravili ogled kraja dejanja, ter pri tem zavarovali več sledi. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec, v času od 31.10.2018 do 1.11.2018 med, 17.00 in 20.50 z orodjem na vzvod vstopil v hišo skozi zadnja vrata ter iz prostora odnesel več vrednih predmetov in gotovino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

POČEČKANI VOLILNI PLAKATI
2. 11. 2018 – Policisti so bili obveščeni o kršenju Zakona o referendumu, ki ga je storil neznani storilec s tem, ko je preko noči poškodoval oz. porisal dva plakata  županskega.

AKLOHOLIZIRAN VOZNIK 
3. 11. 2018 – Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

TATVINA LESENEGA KIPA
4. 11. 2018 – Policisti so bili obveščeni o tatvini podobe »Jezuščka« s križa. Neznani storilec je pristopil do božjega znamenja, kjer je na neznan način odtujil podobo s križa. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

ZASEG NEZNANE SNOVI RASTLINSKEGA IZVORA – SUM KONOPLJA
4. 11. 2018 – Policisti so imeli na Trgu padlih borcev v Šmarci v postopku občana, ki mu je bila zasežena neznana snov rastlinskega izvora. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo, je bila omenjena snov poslana v analizo. Po pridobljeni analizi sledi hitri postopek z izdajo Odločbe zoper kršitelja.