Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Dišeči tat, prometne nesreče in obsojenec, ki ni hotel v zapor

Policijska kronika: Dišeči tat, prometne nesreče in obsojenec, ki ni hotel v zapor

Kamniški policisti so v minulem tednu, med drugim, obravnavali več tatvin in prometnih nesreč, zasegli dve vozili, obravnavali tatvino večje količine kozmetike, v zapor pa so odpeljali tudi obsojenca, ki ni hotel sam na prestajanje zaporne kazni.

Kronika PP Kamnik (od 1. do 7. 4. 2019)

TATVINA MOTORJA
01.04.2019 – V Nasovčah so policisti obravnavali tatvino motorja APN 6S rumene barve, ki ga neznani storilec odtujil z dvorišča stanovanjske hiše. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN KLJUČ KARTICA OSEBNEGA VOZILA R MEGAN
01.04.2019 – Na policijsko postajo je občanka prinesla ključ  – kartico osebnega vozila znamke Renault Megan, na katerem je obesek v obliki jabolka z zlato obrobo. Občanka je ključ našla v soboto, 30.3.2019, okoli 12 ure na peš poti ob Bistrici v Nožicah. Napisan zapisnik o najdenih stvareh. Naprošamo občanka oz. občanko, ki je izgubil ključ vozila, naj se zglasi na policijski postaji Kamnik in ključ prevzame.

ZASEG VOZILA
01.04.2019 – Policisti so v Kamniku ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo začasno zaseženo in odpeljano v hrambo.  Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TATVINA KOZMETIKE V TRGOVINI MULLER
02.04.2019 – Zaposlena v trgovini Muller je prijavila tatvino kozmetičnih artiklov v skupni vrednosti 450,73 eur. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

REALIZIRANA PRIVEDBA
02.04.2019 – Na podlagi odredbe za privedbo okrožnega sodišča v Ljubljani so policisti je bila realizirana privedba za osebo, ki sama ni hotela v Zavod za prestajanje kazni zapora. Policisti so ga prijeli in odpeljali v zapore na Povšetovo v Ljubljano.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
04.04.2019 – Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
04.04.2019 – Občan iz naselja Poreber je obvestil operativno komunikacijski center, da je med čiščenjem parcele našel mino iz II. svetovne vojne. Na kraju ugotovljeno, da je občan naletel na mino HE shell 2 in Mortar po vsej verjetnosti iz II. svetovne vojne.

Minometno Mino sta prevzela delavca NUS, ki sta mino na kraju uničila.

TATVINA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
04.04.2019 – Na parkirišču Qlandije je neznani storilec izkoristil nepazljivost lastnice in iz odklenjenega osebnega vozila odtujil žensko torbico z vsebino.  Sledi  zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZILA
05.04.2019 – Neznani storilec je preko noči na parkirnem prostoru pred stanovanjskim blokom v Kamniku z neznanim predmetom popraskal in razbil zadnjo levo luč na osebnem avtomobilu ter povzročil materialno škodo. Sledi  zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
05.04.2019 – Na Perovem je prišlo do prometne nesreče z udeležbo treh vozil z lahkimi telesnimi poškodbami. Le-to je povzročila voznica, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji, zaradi česar so ji policisti izdali plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG VOZILA V STAHOVICI
05.04.2019 –
V Stahovici so policisti ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo začasno zaseženo in odpeljano v hrambo.  Na kraju mu je bilo zaseženo tudi neveljavno vozniško dovoljenje, ki bo poslano na Upravno enoto Kamnik. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA NA OBMOČJU QLANDIJE
05.04.2019 – Na območju Olandije je prišlo do prometne nesreče voznika, ki je vozil ob nakupovalnem centru proti izvozu na obvoznico, tam pa zaradi neupoštevanja prometne signalizacije trčil v osebni avtomobil, ki ga je v tistem trenutko pravilno pripeljala voznica iz garaže. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
07.04.2019 – Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno izven vozišča, kjer je trčil v odbojno ograjo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V VOLČJEM POTOKU
07.04.2019 – V Volčjem Potoku je prišlo do prometne zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonsko škarpo ter odbojno ograjo. Ugotovljeno, da je voznik pod vplivom alkohola (rezultat  0,95 mg/l), prav tako pa je vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja. S kraja prometne nesreče je bil odpeljan z reševalnim vozilom ZD Kamnik na UB KC Ljubljana. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.