Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Divje kampiranje, utišan žur in poletni spori

Policijska kronika: Divje kampiranje, utišan žur in poletni spori

Sodelavci in sosedje se prepirajo, v Kamniški Bistrici so policisti obravnavali primer divjega kampiranja in poskrbeli za parkirni red, v Zagorici pa utišali žur s preglasno glasbo.

Kronika PP Kamnik (od 18. do 24. 7. 2022)

KAZNIVO DEJANJE SPLETNE GOLJUFIJE
18. 7. 2022 – Oškodovanec se je zglasil na policijski postaji in prijavil kaznivo dejanje spletne goljufije. Policisti so ugotovili, da je prijavitelja neznani storilec oškodoval za okoli 1.250 €, zato bo, po zbiranju obvestil, podana kazenska ovadba.

SPOR NA KORENOVI
19. 7. 2022 – Policisti so posredovali na Korenovi poti, kjer sta se med seboj, menda zaradi dokumentacije, med seboj sprla sodelavca. Pri tem je kršitelj svojega sodelavca obkladal z robatimi izrazi, ki niso godili ne njegovim ušesom, ne njegovi duši, zaradi česar so mu policisti na kraju izdali plačilni nalog.

STAHOVŠKE VEVERICE
19. 7. 2022 – Policisti so posredovali v Stahovici, kjer je prišlo do spora med sosedoma. Predmet spora je bilo odlaganje vejevja, ker pa zaradi nasprotujočih si izjav udeležencev policisti niso mogli elementov morebitne kršitve javnega reda in miru, so napisali zgolj uradni zaznamek. Sprta soseda se morda lahko pobotata s skupnim izdelovanjem butaric.

ŠE ENA SPLETNA GOLJUFIJA
19. 7. 2022 – Oškodovanec, ki so ga opetnajstili na spletu, je na policijski postaji naznanil kaznivo dejanje spletne goljufije. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec, na neznan način prišel do podatkov oškodovančeve bančne kartice, nato pa iz neznane lokacije opravil nepooblaščeno bančno transakcijo v višini 518,45 €. Zoper neznanca bo podana kazenska ovadba.

POVOZIL JE SRNO
19. 7. 2022 – Občan je policiste obvestil, da je v Podborštu pri Komendi povozil srno in poškodoval vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano obvestilo od odstopu od ogleda prometne nesreče. Srnici, ki najbrž ni več tako poskočna, kot nekdaj, pa bodo „plačilni nalog“ napisali lovci.

VINJEN VOZNIK V BISTRIČICI
19. 7. 2022 – V Bistričici so policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus s „frulico“. Na zaslonu le-te se je izpisal rezultat, ki je bil razveseljiv kot pogled na negativno stanje transakcijskega računa, kajti v voznikovi sapo se je „pretihotapilo“ 0.58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Ali bo voznik morda za nekaj časa prestopil med pešce, bo izvedel na Okrajnem sodišču v Kamniku.

POŠKODOVANJE VOZILA V SOTESKI
20. 7. 2022 – Neznani storilec je v Soteski z neznanim predmetom poškodoval notranji del pri vratcih rezervoarja osebnega vozila. Najbrž je hotel „poceni tankati“, če ga policisti uspejo izslediti, pa se bo srečal z roko pravice.

KAZNIVO DEJANJE ODVZEM MALADOLETNE OSEBE
20. 7. 2022 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje odvzema mladoletne osebe. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PREVEČ NA KOL
20. 7. 2022 – Policisti so v Kamniku obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik trčil v potopni stebriček na Šutni. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
21. 7. 2022 -Policisti so na regionalni cesti Kamnik – Stahovica obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanje prednosti. V nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili, eden izmed udeležencev pa je pri trčenju utrpel lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

POŠKODOVANJE VHODNIH VRAT STANOVANJSKEGA BLOKA
21. 7. 2022 -Neznani storilec je v Kamniku poškodoval vhodna vrata stanovanjskega bloka. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DIVJE KAMPIRANJE V KAMNIŠKI BISTRICI
21. 7. 2022 – Policisti so v Kamniški Bistrici obravnavali primer divjega kampiranja, pri tem pa ugotovili, da so pri soteski Predoselj divje kampirali državljani Francije. Kršitelju je bil, še preden se je utegnil posloviti “po francosko”, na kraju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
22. 7. 2022 – V Kamniku je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, o škodi pa sta se uspela dogovoriti sama, jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ŽUR V ZAGORICI
23. 7. 2022 – Policisti so posredovali v Zagorici nad Kamnikom, kjer so, zaradi preveč glasne glasbe, obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Žurerskemu kršitelju je bilo na kraju izrečeno opozorilo po Zakonu o javnem redu in miru.

NEPRAVILNO PARKIRANA OSEBNA AVTOMOBILA
24. 7. 2022 – Policisti so v Kamniški Bistrici, na javni poti proti Kokrškemu sedlu, obravnavali nepravilno parkiranje dveh osebnih avtomobilov. Lastnikoma vozil sta bili, zaradi nepravilnega parkiranja, izdani obvestili o prekršku.