Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Divje koline, ukradene umetnine, goljufivi parketar, nasilni sin po poklicu in grozni najemodajalec

Policijska kronika: Divje koline, ukradene umetnine, goljufivi parketar, nasilni sin po poklicu in grozni najemodajalec

Policisti so v minulem tednu, med drugim, obravnavali goljufivega parketarja, ki je pobasal zgolj predujem, iz prometa spravili preveč »podmazanega« voznika, iskali tatu, ki je ukradel dragocena umetniška dela, od doma »nagnali« nehvaležnega nasilnega sina ter mirili najemodajalca, ki je vpijoč žalil svojo podnajemnico.

Kronika PP Kamnik (od. 7. do 13. 12. 2020)

VLOM V PODJETJE V KAMNIKU
7.12.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali vlom, pri katerem je neznanec z orodjem na vzvod skozi okno vlomil v prostore podjetja in odtujil več kosov ročnega orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

“DIVJE KOLINE” PRI PŠAJNOVICI
7.12.2020 – Občanka je policiste obvestila, da je na cesti v bližini Pšajnovice povozila divjega prašiča in poškodovala vozilo. Ker je voznica izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ji je bilo na kraju izdano obvestilo zgolj o odstopu od ogleda prometne nesreče. Kakšna je bila usoda povoženega divjega prašiča policisti ne poročajo.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
8.12.2020 – Na Kamniški obvoznici je, zaradi neprilagojene hitrosti, prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznica osebnega avtomobila je trčila v pred seboj stoječe vozilo, ki je stalo v koloni. Ker tovrstna bližnja srečanja, ne zgolj zaradi epidemije, niso dovoljena, je bil povzročiteljici nesreče izdan plačilni nalog.

POVOZIL JE BAMBIJEVO MAMO
8.12.2020 – Občan je policiste obvestil, da je na regionalni Stahovica-Črnivec povozil srno in poškodoval vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, kaj se je zgodilo s povoženo »Bambijevo mamo«, pa nimamo podatka.

PARKETAR JO JE OGOLJUFAL
9.12.2020 –
Občanka je izvajalcu za nakup in polaganje parketa izročila določen znesek, ki ga je izvajalec določil ob ustnem dogovoru, vendar se sam tega dogovora ni držal, saj del ni izvedel. Policisti so napisali zapisnik o sprejemu kazenske ovadbe, sledi pa zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, kjer bodo »goljufivega parketarja« dokončno zloščili.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
9.12.2020 – Občanka je sporočila, da je na Ljubljanski cesti pri trgovini Tuš, na bankomatu Nove Ljubljanske banke našla denar. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, občan oz. občanka, ki je denar pozabil na bankomatu, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

VESELODECEMBERSKI VOZNIK V MOSTAH
9.12.2020 – Policisti so v Mostah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Glede na to, da smo v času veselega decembra predvidevamo, da se mu je nos najbrž svetil kot Božičkovemu jelenčku Rudolfu, zaradi česar so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti. Pihanje v policijsko »pojočo travico« je pokazalo, da je imel voznik 0.86 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, kar je količina, ki marsikomu povzroča že pri ležanju, kaj šele za volanom. Rdečenosi veseljaški voznik bo svoje decembrsko veseljačenje pojasnjeval na sodišču, saj zoper njega sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATINSKI LJUBITELJ UMETNOSTI
10.12.2020 –
Neznani storilec, ki je bržkone tolovajski ljubitelj in poznavalec umetnosti, je nečedno zagrabil ponujeno priložnost ter med prenovo stanovanjske hiše izkoristil odsotnost lastnika, saj je iz omare odtujil slike višjega cenovnega razreda, s čemer lastnika ni oškodoval le za večjo vsoto denarja, ampak mu je povzročil tudi nepopravljivo škodo, saj imajo ukradene slike za lastnika tudi neprecenljivo spominsko vrednost. Zoper tatinskega »zbiralca« umetnin sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

“SIN PO POKLICU” JE GRDO RAVNAL Z MAMO
11.12.2020 – Policisti so bili na območju Kamnika obveščeni o družinskem nasilju, ki ga je kršitelj izvajal do svoje mame. Sin se je namreč do svoje materevedel nasilno, od nje vsakodnevno zahteval denar, z njo grdo ravnal, nanjo vpil, jo žalil in z omenjenimi dejanji spravljal v podrejen položaj. Nehvaležnemu in nasilnemu “sinu po poklicu” je bila, kot osumljencu kaznivega dejanja, odrejena prepoved približevanja do oškodovanke, po zbiranju obvestil pa ga bodo policisti ovadili na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA TABLICE NA ŽEBLJARSKI
11.12.2020 – Neznani storilec je s parkiranega vozila na Žebljarski ulici odtujil  registrsko tablico in odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DIMNIŠKI POŽAR V ZAJASOVNIKU
11.12.2020 – Policisti so bili obveščeni o dimniškem požaru na stanovanjski hiši v Zajasovniku, kjer je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi segretega dimnika, ki je bil preblizu lesene konstrukcije strehe. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik, Motnik in Trojane. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA DOMŽALSKI CESTI
12.12.2020 – Na Domžalski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

GROZNI NAJEMODAJALEC
13.12.2020 – Policisti so posredovali v okolici Kamnika, kjer je prišlo do kršitve zakona o javnem redu in miru, saj se je kršitelj oz. najemodajalec, nedostojno vedel do svoje najemodajalke. Nanjo je namreč vpil in jo žalil z neprimernimi besedami, zaradi katerih se je počutila prizadeto in užaljeno. Sledi zbiranje obvestil, policisti pa mu bodo »najemnino« zaračunali v obliki plačilnega naloga po zakonu o javnem redu in miru.