Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Dopust s policisti, grožnje zdravnici in napadalni sosed

Policijska kronika: Dopust s policisti, grožnje zdravnici in napadalni sosed

Če ne dvigujete sodne pošte vas na dopustu lahko obiščejo tudi policisti, prav tako, če tepete svoje sosede, »pihanja« ni pametno odkloniti, prav tako pa ne voziti tudi pod vplivom drog.

Kronika PP Kamnik (od 14. do 27. 8. 2023)

Z DOPUSTA PRED ROKO PRAVICE
14.8.2023 – Policisti PP Črnomelj so, na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo zoper občanko Kamnika, ki je v Kampu Kolpa Vinica veselo uživala na dopustu in ni najbrž ni pričakovala dopustniškega obiska policistov. Kamniško dopustnico, ki ni prevzemala sodne pošte in se ni zglasila na sodišču, so policisti odpeljali »na dopustniški izlet« na sodišče, kjer ji je roka pravice najverjetneje vsaj malce »navila ušesa«.

GROŽNJE ZDRAVNICI
14.8.2023 – Policiste je dežurna zdravnica obvestila, da jo je po telefonu poklical občan ter zahteval recept za zdravila. Ker mu jih, zgolj na podlagi njegove zahteve, brez predhodnega pregleda ni mogla predpisati, se je občan razburil ter napovedal svoj prihod v ambulanto, in sicer z »obljubo«, da se bosta »že drugače zmenila«, vse skupaj pa podkrepil še z različnimi grožnjami. »Pacienta« bodo policisti kazensko ovadili.

POVOŽENJE DIVJADI
15.8.2023 – V naselju Krivčevo je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
15.8.2023 – Občan je sporočil, da je med čiščenjem njive, prek katere se je razlil hudournik, našel ročno bombo. Na kraju ugotovljeno, da gre za defenzivno ročno bombo št. 36, Mills model I., angleške proizvodnje iz II. Svetovne vojne. Ročno bombo je pristojni pirotehnik, na varnem mestu izven naselja, uničil z detonacijo.

ZALEZOVANJE IN NEPLAČEVANJE PREŽIVNINE
16.8.2023 – Na policijski postaji oglasila občanka in policistom podala prijavo kaznivega dejanja zalezovanja in neplačevanja preživnine. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti, zoper zalezovalca in neplačevalca preživnine, podali kazensko ovadbo na pristojnem sodišču.

PROMETNA V TUNJIŠKI MLAKI
17.8.2023 – V Tunjiški Mlaki je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ji je bilo na kraju izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PRIJET PRI TATVINI
18.8.2023 – Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Spar. Policisti so svojega »starega znanca«, ki je ukradel par manjših artiklov, pri tem pa ga je zalotil in prijel varnostnik, prijateljsko popisali ter ga, s kazensko ovadbo, v obravnavo priporočili pristojnemu državnemu tožilstvu.

NASEDLA JE GOLJUFOM
18.8.2023 – Občanka je policistom zaupala, da je prejela SMS sporočilo z navedbo, da ga pošilja Pošta Slovenije. Ker je pričakovala paket, je nekoliko preveč naivno izpolnila podatke v okencu, s čemer je neznanemu goljufivemu pošiljatelju SMS sporočila omogočila, da ji je izpraznil bančni račun in jo oškodoval za vse njene prihranke. Policisti primer še preiskujejo.

PRILASTIL SI JE TUJ DENAR
18.8.2023 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve, ki jo je zagrešil prav nič pošteni občan, saj si je prilastil tuj denar. Ugotovljeno je bilo namreč, da je nek drug občan nakupoval v trafiki, nato pa na pultu pozabil svoj denar, ki ga je prej omenjeni nepošteni občan veselo pospravil v svojo denarnico. Policisti nepoštenega občana, ki ga je pri njegovem nečednem dejanju posnela tudi nadzorna kamera, še iščejo. Ko ga izsledijo, pa ga bodo kazensko ovadili.

PRIJET PRI TATVINI
19.8.2023 – Policisti so bili (znova) obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Spar. Storilca, ki je izvršil tatvino nekaj manjših artiklov, je prijel varnostnik, policisti pa ga bodo kazensko ovadili.

ŽUR NA VRHPOLJAH
19.8.2023 –
Policisti so posredovali na Vrhpoljah, kjer so obravnavali kršitev javnega reda in miru, in sicer zaradi poslušanja glasne glasbe in posledičnega motenja nočnega miru in počitka. Ker se je ob prihodu policistov na kraj zabava že končala, so policisti, najbrž v veselje nespečno podočnjakarskih sosedov, žurersko razpoloženemu občanu izrekli opozorilo.

LJUBEZENSKI SPOR
20.8.2023 – Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, ki sta ga zakrivila sprta partnerja. Le-ta sta se namreč glasno sporekla, zato so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

 METALEC JAJC
21.8.2023 – Policiste je občanka obvestila o poškodovanju fasade stanovanjskega bloka, ki jo je neznani storilec onesnažil z metanjem jajc, s čemer je povzročil materialno škodo. Policisti bodo neznanca, ki je v fasado metal jajca poskušali izslediti in ustrezno kaznovati. Potlej se najbrž ne bo več »jajcal«.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
21.8.2023 – Policisti so posredovali v Mostah, kjer je, zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, prišlo do prometne nesreče. Voznici, ki je povzročila prometno nesrečo, v kateri so udeleženci utrpeli lažje telesne poškodbe, je bil izdan plačilni nalog.

GLASNA GLASBA
21.8.2023 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru, ki so ga glasbeni navdušenci zagrešili s preglasnim predvajanjem glasbe, kar je motilo nočni mir in počitek. Ker se je žur končal, so policisti so kršitelju izrekli zgolj opozorilo. 

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
22.8.2023 – Na Perovem je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA KOLESARSKE ČELADE
23.8.2023 – Na policijski postaji se je oglasil občan in podal prijavo kaznivega dejanja tatvine, saj mu je nekdo na vlaku ukradel kolesarsko čelado, ki jo je odložil na polico nad sedeži. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper storilca podali kazensko ovadbo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
23.8.2023 – Policistka je v Kamniku kršitelju zasegla prepovedano snov, in sicer 2x tablice tablet z napisom Galenika Flormidal 15 mg oz. 14 belih okroglih tablet. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

PROMETNA NESREČA
24.8.2023 – V centru Kamnika je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Zato jima je bilo na kraju izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

 SOSED JO JE NAPADEL
24.8.2023 – Na kamniško policijsko postajo je prišla občanka Duplice ter policistom zaupala, da jo je njen sosed fizično napadel. Tekom tedna sta namreč s sosedom prišla v spor glede parkiranja oz. shranjevanja koles v skupnih prostorih stanovanjskega bloka, zaradi česar jo je nasilni sosed tega dne napadel, jo spravil v podrejen položaj, ji grozil da jo bo ubil, obenem pa ji z rokami zadal telesne poškodbe v predelu glave. Policisti so o vsem skupaj napisali zapisnik, ko bodo zbrali vse potrebne informacije, pa bodo nasilnega soseda kazensko ovadili.

ODKLONIL JE PIHANJE
24.8.2023 – V Potoku pri Komendi so policisti, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov, preverili voznika, ki je tekom postopka kazal očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so mu zato odredili preizkus z alkotestom, ki pa ga je voznik, kljub temu, da je bil seznanjen s posledicami, odločno odklonil. Zoper voznika bo podan predlog na okrajno sodišče Kamnik.

IZGUBA DENARNICE Z DOKUMENTI
25.8.2023 – Na policijsko postajo je prišel občan in prijavil izgubo denarnice z dokumenti, s plačilnimi in drugim karticami. Policisti so izgubo zabeležili v uradne evidence, občana pa napotili po nove dokumente na Upravno enoto.

PREGLASNA GLASBA V ŠMARCI
26.8.2023 – Policisti so v Šmarci, zaradi preglasne glasbe, obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki je motil močni mir in počitek. Na kraju so policisti opravili razgovor s kršiteljem in mu izrekli opozorilo.

POŽAR V STANOVANJSKI HIŠI
26.8.2023 – Policisti so bili obveščeni, da gori v Mostah gori večstanovanjska hiša. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila ter kraj požara zavarovali. Vzrok požara zaenkrat še ni znan, saj na delu, kjer so opazili ogenj, ni nobenih elektronskih ali električnih naprav, edino elementi notranje in zunanje enote za klimo. V požaru, k sreči, ni bil nihče telesno poškodovan, postopek pa je prevzela ogledna skupina SKP PU Ljubljana.

POSKUS VLOMA V VOZILO
27.8.2023 – Policisti so na parkirišču Arboretuma Volčji Potok obravnavali poskus vloma v kombinirano vozilo. Neznani storilec je vanj namreč vlomil tako, da je z neznanim predmetom razbil steklo na zadnjih levih vratih tovornega vozila in poskušal vzeti kovčke z orodjem, ker pa so bili le-ti prazni, je od dejanja odstopil. Policisti bodo vlomilca poskušali izslediti.

VOŽNJA POD VPLIVOM PREPOVEDANIH DROG
27.8.2023 – Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo na podlagi hitrega testa na droge ugotovljeno, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Zaradi navedenega so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve