Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Globa za lažno naznanitev prekrška
Simbolična fotografija.

Policijska kronika: Globa za lažno naznanitev prekrška

Policisti so, zaradi lažne naznanitve prekrška, oglobili občana, ki jih je poslal na precej dolgo vožnjo, pred roko pravice privedli tujega državljana, ki se ni odzival pozivom sodišča, obravnavali pa so tudi vrsto prometnih nesreč.

Kronika PP Kamnik (od 11. do 16. 4. 2023)

NESREČA PRI DELU
11.4.2023 – V industrijskem obratu na Kajuhovi poti v Kamniku je prišlo do delovne nesreče, v kateri je voznik viličarja med vzvratno vožnjo trčil v zaposleno, ki je utrpela lažje telesne poškodbe, zaradi katerih je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Po zaključku preiskave bodo policisti o svojih izsledkih obvestili pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
11.4.2023 – Korenovi cesti je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, ki ji je botrovala vožnja preblizu desnega roba vozišča, pri čemer je voznik zapeljal tudi izven vozišča in trčil v prometna znaka in oglasni pano. Policisti so vozniku, zaradi kršitve določil Zakona o cestnem prometu, na kraju izdali plačilni nalog.

LAŽNIVI GORNJEGRAJSKI KLJUKEC
11.4.2023 – Kamniški policisti so posredovali na območju Gornjega Grada, kjer so tamkajšnjemu občanu napisali plačilni nalog zaradi lažne prijave oz. naznanitve intervencije. Omenjenemu je bil nalog izdan zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, ki določa: „Kdor z obvestilom o kršitvi javnega reda po tem zakonu povzroči interveniranje policije, občinskih redarjev, reševalcev ali gasilcev, čeprav ve, da take kršitve ni bilo,se kaznuje z globo…“

REALIZIRANA PRIVEDBA NA SODIŠČE
12.4.2023 – Policista sta, na podlagi prijavnice prenočevanje tujca pri fizični osebi, izsledila državljana Bosne in Hercegovine, zoper katerega je bila odrejena privedba na Okrajno sodišče v Ljubljani.

UKRAJINSKI BEGUNEC
12.4.2023 – Na kamniški policijski postaji se je zglasil državljan Ukrajine, ki je, zaradi vojnih razmer v matični državi, podal namero za začasno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
12.4.2023 – V krožišču regionalne ceste Duplica-Kamnik in Volčji Potok je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. V nesreči je kolesar utrpel lažje telesne poškodbe, zaradi katerih je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v Ljubljano, policisti pa so povzročiteljici nesreče izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA NA MAISTROVI
13.4.2023 – Na Maistrovi ulici se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
13.4.2023 – Policisti so na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti pobeglega voznika še iščejo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
13.4.2023 – Policisti so imeli na območju Most pri Komendi v postopku voznika, ki je svoje vozilo vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

ZLORABA PLAČILNE KARTICE
14.4.2023 – Na kamniški policijski postaji se je zglasil občan, ki je policistom prijavil zlorabo svoje kreditne kartice, ki jo je neznani storilec zlorabil in ga oškodoval za 1179,90 eur. Policisti bodo storilca poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

PROMETNA NESREČA PRI SUPERNOVI
14.4.2023 – Okoli 22.30 je v krožišču pri Supernovi prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Le-to je, zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, povzročil vinjen voznik, ki je trčil v pravilno vozeče vozilo, v katerem je sopotnica utrpela lažje telesne poškodbe. Povzročitelja prometne nesreče bodo policisti kazensko ovadili.

TATVINA ODBIJAČA
15.4.2023 – Neznani storilec je ponoči (policisti niso navedli kje) z registriranega osebnega vozila znamke Renault Scenic, odtujil sprednji odbijač z led lučmi, masko vozila in sprednjo registrsko tablico, s čemer je lastnika vozila oškodoval za okoli 1000 evrov. Policisti bodo tatu poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

VOZIL PREHITRO IN POD VPLIVOM ALKOHOLA
16.4.2023 – Zaradi prekoračitve hitrosti v cestnem prometu so policisti v Podgorju ustavili voznika osebnega avtomobila, tekom postopka pa ugotovili, da je omenjeni cestni dirkač vozil tudi pod vplivom alkohola. Policisti so mu zaradi tega odvzeli vozniško dovoljenje, ki bo, skupaj z obdolžilnim predlogom, poslan na Okrajno sodišče.

POVOŽENJE DIVJADI V VOLČJEM POTOKU
16.4.2023 – Ponoči je voznik izven naselja Volčji Potok z osebnim vozilom povozil srno. Na kraju so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve