Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Godiški nasilnež je moral od doma

Policijska kronika: Godiški nasilnež je moral od doma

V Kamnik se je tudi v minulem tednu zateklo nekaj ukrajinskih beguncev, ki so morali zaradi vojne vihre zapustiti dom, dom pa je, na podlagi odredbe o prepovedi približevanja, moral zapustiti tudi družinski nasilnež iz Godiča. Policisti opozarjajo na tatvine katalizatorjev z vozil na parkiriščih.

Kronika PP Kamnik (od 21. do 27. 3. 2022)

UKRAJINSKI BEGUNCI
21.3.2022 – Tudi v minulem tednu se je nadaljeval trend prihoda ukrajinskih beguncev, pri čemer so policisti izvedli več postopkov za pridobitev mednarodne zaščite.

GODIŠKI NASILNEŽ
21.3.2022 – Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru oz. o družinskem nasilju v Godiču. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil moški v preteklem času večkrat nasilen do svojih družinskih članov, zaradi česar mu je bil na kraju izrečena prepoved približevanja. Nasilnež je moral zaradi tega zapustiti domovanje, prav tako pa bo zoper njega podana kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA
22.3.2022 – Na regionalni cesti Kamnik – Duplica je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami, ki ji je botrovala neprilagojena hitrost voznika tovornega vozila, ki je trčil v vozilo pred seboj. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

UGRIZNIL GA JE PES
23.3.2022 – Na policijski postaji se je zglasil občan, ki so ga predhodno oskrbeli v ZD Kamnik, kamor se je po pomoč zatekel potem, ko ga je ugriznil pes. Policisti so ugotovili, da ga je pes ugriznil na stopnišču večstanovanjske hiše ter ga telesno poškodoval v tolikšni meri, da je mora poiskati zdravniško oskrbo. Policisti so lastnici psa izdali plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

TATVINA KATALIZATORJA Z VOZILA
24.3.2022 – Policisti so bili obveščeni o tatvini katalizatorja z vozila na Groharjevi ulici. Ker gre za še enega izmed tovrstnih primerov tatvine policisti naprošajo vse občane, da ob zaznavi sumljivih oseb na parkiriščih o tem nemudoma obvestijo Policijo.

ZLORABA BANČNIH KARTIC
24.3.2022 – Občan je policistom prijavil zlorabo svoje bančne kartice, saj je preko mobilne banke ugotovil, da je bilo s kartico opravljenih kar 27 transakcij oz. nakupov, ki pa jih ni opravil sam.

Se je pa istega dne na policijski postaji zglasila še ena občanka, ki je policistom prav tako prijavila zlorabo bančne kartice, v njenem primeru pa so neznanci zlorabili kartico, ki jo je izgubila v tujini.

Ob omenjenih primerih na Policiji opozarjajo občane, da so pri prodaji ali nakupu preko interneta pozorni na ponudbe, ki odstopajo od običajnih. V kolikor ste že oškodovani, zadevo prijavite na najbližji Policijski postaji ali pokličite na interventno številko policije 113.

PONOVNA TATVINA KATALIZATORJA
25.3.2022 – Policisti so bili znova obveščeni o tatvini katalizatorja z vozila na Groharjevi ulici, pri čemer je bilo ugotovljeno da je neznani storilec preko noči z vozila odtujil katalizator. Policisti bodo zbiralca dragocenih kovin poskusili spraviti za zapahe.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
26.3.2022 – Policisti so imeli v okolici Kamnika v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Policisti so mu vozniško dovoljenje odvzeli ter ga, skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrajno sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
27.3.2022 – Na parkirišču na Fužinah je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil neznani voznik, ki je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Policisti zbirajo obvestila za izsleditev povzročitelja nesreče in naprošajo morebitne priče, da se obrnejo na Policijsko postajo Kamnik.