Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Goljufije, tatvine in nasilni ter pijani mladoletniki

Policijska kronika: Goljufije, tatvine in nasilni ter pijani mladoletniki

Zrela pijača ni za zelence, goljufi praznijo bančne račune, občane greje tudi jeza, pod zlemi besedami sosedov venijo rože, nasilni mladoletniki pa od vrstnikov izsiljujejo denar.

Kronika PP Kamnik (od 17. do 23. 10. 2022)

VLOM V VOZILO V ŽEJAH
17.10.2022 – V Žejah so policisti obravnavali vlom v vozilo, v katerega je, z orodjem na vzvod, neznani storilec vlomil skozi prednja desna vrata ter iz notranjosti odtujil dve bančni kartici. Policisti bodo vlomilca poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

PROMETNA NESREČA V SUHADOLAH
17.10.2022 – Zaradi izsiljevanja prednosti je v Suhadolah prišlo do prometne nesreče, policisti pa bodo voznici, ki je nesrečo povzročila, izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
17.10.2022 – Policisti so v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Le-to je povzročila voznica, ki je pri vožnji vzvratno trčila v drugo vozila, nato pa jo je s kraja urno pobrisala, ne da bi oškodovanki pustila svoje podatke. Njeno begunstvo ni trajalo prav dolgo, saj so jo policisti, s pomočjo zbranih obvestil, uspeli izslediti in ji napisali plačilni nalog.

MEDVRSTNIŠKO NASILJE
18.10.2022 – Občanka se je s svojim sinom zglasila na policijski postaji in prijavila nasilje nad njenim otrokom, ki so ga, na poti v šolo in iz nje, izvajali štirje mladoletniki. Policisti so ugotovili, da je sin čakal na avtobusni postaji, ko so ga obkrožili štirje mladoletniki. Eden izmed njih ga je zagrabil za vrat, mu stopil na nogo in od njega zahteval denar, pri nasilništvu pa so mu, z vpitjem in žalitvami glede vere oškodovanca, pomagali tudi njegovi pajdaši. Policisti bodo z zbiranjem informacij nadaljevali ter obvestili center za socialno delo, svoje poročilo pa bodo posredovali tudi na pristojno državno tožilstvo.

PELETNA SPLETNA GOLJUFIJA
18.10.2022 – Na policijsko postajo je prišel občan in prijavil spletno goljufijo, saj je na Bolhi naročil več ton palet ter na transakcijski račun osumljenca nakazal aro, vendar peletov, kljub nezadržno prihajajoči zimi, še vedno ni dobil. Policisti bodo znanega storilca ovadili na pristojnem državnem tožilstvu, upamo pa, da ogoljufanega občana to zimo vendarle ne bo grela zgolj upravičena jeza.

ZMERJANJE SOSEDA
18.10.2022 – V Komendi so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki ga je zakrivil nedostojni občan. Le-ta je namreč vpil na soseda ter ga obkladal z izrazi, ki povzročajo venenje rož, stres in slabo voljo. Policisti so komendskega tuleža pomirili s plačilnim nalogom.

MLADOLETNI ALKOHOLIKI
19.10.2022 – Pri kontroli mestnega jedra Kamnik sta imela policista v postopku mladoletnika, za katerega je bilo ugotovljeno, da je omogočil uživanje alkoholnih pijač mladoletnici. Mladoletnica, ki se opojne pijače očitno ni ravno branila, je bila na kraju neodzivna in vidno v vinjenem stanju, zato ji je bila nudena nujna medicinska pomoč. Policisti so na pristojnem sodišču zoper mladoletnika vložili obdolžilni predlog po Zakonu o omejevanju porabe alkohola, kako hudega mačka je imela naslednji dan prekomerno opita mlada dama, pa policisti ne poročajo.

LAŽNO SMS SPOROČILO – IDENTIČEN KOT IZ NLB KLIKA – OPOZORILO OBČANOM
19.10.2022 – Na kamniški policijski postaji se je zglasil občan in naznanil kaznivo dejanje goljufije. Neznani storilec mu je namreč preko medmrežja poslal SMS sporočilo, ki je bilo videti, kot da je iz banke NLB. Preko omenjenega sporočila je občan odprl povezavo do spletne strani, ki je bila videti identična spletni strani NLB, nato pa vnesel svojo davčno in telefonsko številko, medtem ko gesla ni vnesel. Vseeno je spletnemu nepridipravu z vnesenimi podatki uspelo iz oškodovančevega računa odtujiti večjo količino denarja. Policisti bodo poskušali spletnega goljufa izslediti in predati roki pravice.

PROMETNA NESREČA PRED LIDLOM
20.10.2022 – Pred Lidlom na Bakovniku je prišlo do prometne nesreče, ki jo je z nepravilnim vključevanjem na prednostno cesto zakrivila neprevidna voznica. Policisti so ji, da tega v prihodnje ne bo več počela, z vso previdnostjo napisali plačilni nalog.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
20.10.2022 – V Kamniku je policistka kršitelju zasegla neznano zeleno-rjavo snov rastlinskega izvora, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi bo zoper kršitelja sprožen hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

POŽAR V SCHLENKU
20.10.2022 – Policisti so bili obveščeni o požaru v Schlenkovi dekaširnici na območju nekdanje smodnišnice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je tuja krivda izključena, saj delavec, tekom avtomatiziranja drobljenja oz. recikliranja odpadnega aluminija, ne mora vplivati na proces. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik, policisti pa bodo svoje poročilo posredovali na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
21.10.2022 – V Mostah je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato jima je bilo na kraju izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA EU PALET
21.10.2022 – Policisti so v Komendi znova obravnavali tatvino euro palet. Neznanci so jih tokrat ukradli 12, zaenkrat pa še ni znano ali jih bodo ponovno uporabili, ali pa jih bodo namenili za gretje v dolgih zimskih dneh. Naj jim namignemo, da je za ogrevanje potrebna zgolj ena sama paleta, le dovolj časa jo morajo nositi okrog hiše. Policisti bodo paletarjem poskusili stopiti na prste in predati roki pravice.

ŽUR V SUHADOLAH
21.10.2022 – Policisti so v Suhadolah obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki ga je, s predvajanjem (pre)glasne glasbe v stanovanjski hiši, zagrešil suhadolski žurer, ki mu je bil napisan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA NA CANKARJEVI
22.10.2022 – Na Cankarjevi cesti je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik tovornega vozila. Le-ta je namreč vozil preblizu desnega roba cestišča, zaradi česar je z vrhnjim desnim delom kabine oplazil streho hiše in jo poškodoval. Povzročitelju prometne nesreče je bilo na kraju nesreče, zaradi vseh izpolnjenih pogojev za vožnjo, izdano obvestilo o odstopu od ogleda, povzročeno škodo pa bo najbrž krilo zavarovanje.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
23.10.2022 – Policisti so imeli na območju Kamnika v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče. Kazen ga najbrž utegne strezniti.