Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Grizli, grozilda in napad na policijsko vozilo

Policijska kronika: Grizli, grozilda in napad na policijsko vozilo

Policisti iščejo nočnega frizerja in tatu, ki si je na sejmu v Komendi privoščil nekoliko pretiran sejemski popust, v Motniku so popisali tamkajšnjega “grizlija”, pred napadom uspešno obranili svoj avto, na sodišče so privedli osebo, ki se je izmikala roki pravice, v Stahovici so utišali žur, popisali pa so tudi resno grozečo “grozildo”.

Kronika PP Kamnik )od 27. 3. do 2. 4. 2023

MOTNIŠKI GRIZLI
27. 3. 2023 – Policisti so bili obveščeni, da je v Motniku prišlo do ugriza psa. Tekom poizvedovanja o dogodku so ugotovili, da je pes srednje rasti, ob prisotnosti lastnika, svoje čekane zasadil v osebo na dvorišču ene izmed hiš, zaradi česar bodo policisti obvestili pristojno veterinarsko upravo, zoper lastnika »motniškega grizlija« pa uvedli postopek zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.

NAPAD NA POLICIJSKO VOZILO
27. 3. 2023 – Policista, ki je zbiral informacije glede kaznivega dejanja nasilja v družini, se je lotil vinjen občan, ki je jel na policista vpiti in ga žaliti, za nameček pa je nameraval poškodovati še službeno policijsko vozilo. Za odvrnitev nevarnosti in vzpostavitev javnega reda je moral policist poseči po uporabi prisilnih sredstev, alkoholiziranega razgrajača pa utegne dodatno strezniti še zajeten plačilni nalog.

DRZNA TATVINA V KOŠIŠAH
27. 3. 2023 – Policisti so bili, okoli 11. ure, obveščeni o drzni tatvini v Košišah, kjer sta neznana storilca na  domu  zamotila starejša oškodovanca s pogovorom  o  izvedbi  popisa  električnega  števca, medtem pa iz hiše odtujila  denar in lastnika oškodovala za nekaj tisoč evrov.

Sleparska tolovaja sta se s kraja odpeljala s kombijem bele barve, njun opis pa se glasi: oba visoka okoli 170,  oba  sta imela na glavi črne kape in nosila kirurško masko. Policisti ju še iščejo.

OPOZORILO POLICISTOV

Drzne  tatvine  iz stanovanjskih hiš, storilci izvršujejo na zelo prefinjen in  pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa,  preden  ugotovijo,  da so bili okradeni. O  omenjenih dogodkih smo že večkrat  poročali  tudi  v  medijih,  vendar  opažamo da so ljudje še vedno premalo  previdni  ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in  jih  ogovorijo.  Žrtve  so  predvsem  starejši  občani.  Storilci žrtev zamotijo  s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili  nove  daljnovode,   da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih  tako  zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom.
Njihovo  odsotnost  takrat  izkoristijo  drugi  storilci in v času pogovora vstopijo  v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter  nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa  se  vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.
Občanom   svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas  pod  nadzorom  in  jih  brez  potrebe ne vabijo v prostore. Vedno  naj zaklenejo  hišo,  ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo  samo  za  vogal«.  Ob  tem  pa  naj  bodo  pozorni  na videz oseb (oblačila,  govor,  posebnosti)  ter  vozilo  s  katerim  so  se pripeljali (znamko,  barvo,  tip  in  reg.  št.  vozila). 
V kolikor kljub previdnosti postanejo  žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Svojce in znance naprošamo, da o  načinu  storitve kaznivih dejanj seznanijo starejše osebe, ki so pogosto žrtve teh kaznivih dejanj.

PRIVEDBA NA SODIŠČE
28. 3. 2023 – Policisti  so, na podlagi odredbe in zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, na sodišče privedli osebo, ki se je izmikala roki pravice. Morebitne strankarske pripadnosti omenjene osebe policisti niso navedli.

TRČIL IN ZBEŽAL
28. 3. 2023 – Policisti so na Usnjarski ulici obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je, z nepravilnim premikom vozila, zakrivila neznana šoferska neroda, ki je trčila v parkirano vozilo, nato pa s kraja zbežala, ne da bi oškodovancu nudila svoje podatke. Šofersko nerodo policisti še iščejo, da ji »ustrojijo kožo« s plačilnim nalogom.

POVOŽENJE DIVJADI PRI SREDNJI VASI
29. 3. 2023 – V večernih urah je voznica v bližini Srednje vasi z osebnim vozilom povozila srno, ki je, spričo hudih poškodb, obležala na kraju. Ker je voznica, razen srn, ni videla tudi belih miši, ampak je izpolnjevala vse pogoje za  vožnjo  v  cestnem  prometu, so ji policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, medtem ko so »mašo zadušnico« pokojni srnici brale pristojne službe.

ŽUR V STAHOVICI
29. 3. 2023 – Policisti so posredovali v Stahovici, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru, in sicer s preglasnim poslušanjem glasne glasbe ter posledičnim motenjem nočnega miru. Policisti zoper žurersko razpoloženo kršiteljico, ki svojim nespečnim sosedom najbrž pošilja lepe pozdrave, vodijo postopek o prekršku.

NASKOČILA GA JE OD ZADAJ
30. 3. 2023 – Na regionalni cesti Vodice-Moste, pri odcepu za bencinski servis Petrol, je prišlo do  prometne  nesreče, ki jo je, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, povzročila voznica, ki je od zadaj naskočila oz. trčila v vozilo pred seboj. Policisti zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku, ki bo najverjetneje iz vseh strani naskočil njeno denarnico.

POVOŽENJE DIVJADI V MOTNIKU
30.3.2023 – Ponoči je voznik v naselju Motnik z osebnim vozilom, učinkoviteje od marsikaterega člana lovske družine, povozil srno, ki je na kraju zadeta obležala. Ker je bil voznik trezen in priseben oz.  je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, preminula srnica pa se je, s pomočjo pristojnih služb, preselila v večna lovišča.

ZLETELA JE S CESTE
31. 3. 2023 – V naselju  Volčji  Potok je ponoči prišlo do prometne nesreče, ki ji je botrovala prehitra vožnja voznice. Le-ta je namreč, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubila oblast nad vozilom, trčila v kovinsko ograjo, nato pa še v stanovanjsko hišo. K sreči se voznica pri vsem skupaj ni poškodovala, bo pa, zavoljo storjenega prekrška, bržkone poškodovana njena denarnica.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI V LJUBLJANI
31. 3. 2023 – Kamniški policisti so na festivalu v Ljubljani kršitelju zasegli ročno zvito cigareto, v kateri se je nahajala neznana rjavo-zelena snov rastlinskega izvora, za katero policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo. Če bo njihov sum potrdila tudi analiza, bo zoper kršitelja sledil hitri  postopek  po  zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

TABLETKAR BREZ TABLET
1.4.2023 – V centru Kamnika so policisti občanu zasegli dve tableti za kateri se sumi, da  gre  za  prepovedano drogo. Če bo njihove sume potrdila tudi analiza, bo zoper tabletkarja stekel hiter postopek, ki mu utegne povzročiti glavobol in sušo v denarnici.

GROZILDA
1.4.2023 – Policisti so (bogsigavedi kje) obravnavali sum storitve kaznivega dejanja grožnje. Osumljena »grozilda« je občanka, ki je z resno grožnjo zoper telo in življenje zagrozila občanoma, ki sta  vse skupaj naznanila policistom. Ko bodo zbrane vse informacije o omenjenem grozečem dogodku, bodo policisti o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

SEJEMSKA MODA
2.4.2023 – Policisti so bili obveščeni o tatvini oblačil na sejmu v Komendi, kjer je bilo ponoči odtujenih več kosov oblačil v skupni vrednosti okoli 1.000 evrov. Policisti bodo tatvino poskusili raziskati, tatinskega storilca, ki si je privoščil nekoliko pretiran sejemski popust, pa preobleči v brezplačno progasto pižamo.

FRIZERSKI VLOMILEC
2.4.2023 – Neznanec je pristopil do frizerskega salona v Kamniku in z orodjem na vzvod vlomil vhodna vrata lokala. Po vlomu pa se ni ne sfriziral, niti počesal, saj je od svojih nečednih namer iz neznanega razloga odstopil in kraj zapustil. Policisti bodo o »nočnem frizerju«, ki najbrž naokoli še vedno hodi skuštran, obvestili pristojno sodišče.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve