Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Grožnje, žalitve in prerezane gume

Policijska kronika: Grožnje, žalitve in prerezane gume

Policisti so se minuli teden na domu obiskali kamniškega zeliščarja, mimogrede zasegli avto, traktor in celo avto vleko, iskali neznanca, ki na parkiriščih reže gume, uganka pa jim je še vedno tudi kamniški “Peter Klepec”, ki je na obvoznici ruval ciprese.

Kronika PP Kamnik (od 20. do  26. 9. 2021)

PASJA RADOST
20. 9. 2021 – Policisti  so posredovali  v  Košišah , kjer je spuščen pes napadel  drugega  psa.  Lastniku psa bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali, pretepaški kuža pa bo najbrž brez pasje radosti vse dotlej, dokler ne odplača svojega prekrška.

PRIJAVA GROŽENJ Z EKSPLOZIVNIM SREDSTVOM
20. 9. 2021 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanj groženj z eksplozivnim sredstvom na OŠ 27. julija v Kamniku. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

LJUBEZENSKE TEŽAVE V ROŽIČNEM
20. 9. 2021 – Policisti  so posredovali  v naselju Rožično, kjer sta se sprla partnerja, pri čemer je, bržkone v veselje sosedov, prišlo do kršitve javnega reda in miru. Kaj je bil predmet spora policisti niso sporočili, so pa kršitelju na kraju izdali »pomirjevalo« v obliki plačilnega naloga.

PREREZANA GUMA
20. 9. 2021 – Policisti so v Kamniku obravnavali poškodovanje vozila na parkirnem prostoru, kjer je neznani storilec prerezal pnevmatiko vozila, s čemer je lastniku povzročil škodo. Če bodo policisti storilca izsledili, ga bodo ovadili na pristojnem tožilstvu, lastnik vozila pa bi mu najbrž z veseljem naluknjal še kaj drugega.

ŽALJIVI SMS-ji
20. 9. 2021 – Policisti  so posredovali zaradi pošiljanja žaljivih SMS sporočil. Kako sočne in kakšne so bile poslane žalitve sicer ne vemo, si bo pa njihov pošiljatelj svoje pobalinsko početje zagotovo zapomnil za zmeraj, saj so mu policisti izstavili »telefonski račun«.

SRNA NA CESTI
21.9 2021 – Občanka je policiste obvestila, da je v Spodnjih Palovčah povozila  srno in poškodovala vozilo. Ker je voznica izpolnjevala vse pogoje za vožnjo  v  cestnem  prometu, ji je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, za kaznovanje srne, ki je nepravilno prečkala cesto, pa bo, slej ko prej, najbrž poskrbela zelena bratovščina.

OBISK PRI ZELIŠČARJU
21.9 2021 – Policisti  so  imeli  v postopku osebo, pri kateri so, na podlagi odredbe za preiskavo  stanovanja, opravili  hišno preiskavo ter zasegli neznano zeleno  posušeno  snov  rastlinskega  izvora in 13 manjših  svežih rastlin, za katere sumijo, da je konoplja. Po analizi bo zoper zeliščarja, uveden postopek o prekršku.

DVE PREREZANI GUMI
21.9 2021 – Policisti so v Kamniku znova obravnavali poškodovanje vozila na parkirnem prostoru, na katerem neznani storilec tokrat prerezal dve pnevmatiki. Policisti bodo kamniškega »luknjača« poskušali izslediti, domnevamo pa, da ima škodoželjnež tovrstno početje že v genih, saj je na svet najbrž privekal zgolj nezaželena posledica preluknjanega kondoma.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU OMV POTOK PRI KOMENDI
21.9 2021 – Zaposlen na OMV Potok pri Komendi je na bankomatu našel denar, in sicer bankovec za 50 evrov. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, denar, ki ga pozabljivi lastnik lahko pride iskat na PP Kamnik, pa shranili na varno.

DELOVNA NESREČA V SCHLENKU
21.9 2021 – Policisti  so  v podjetju Kamnik-Schlenk d.o.o obravnavali delovno nesrečo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU
Policisti so v Kamniku obravnavali poškodovanje vozila na parkirnem prostoru, na katerem je neznani storilec vozilu poškodoval pokrov goriva. Gume so tokrat ostale cele, najbrž pa ne bo ostal cel storilec, še posebej ne, če ga pred policisti uspe izslediti lastniku vozila.

KAZNIVO DEJANJE GROŽENJ
22. 9. 2021 – Policisti   so   obravnavali  kaznivo  dejanje groženj. Za kakšne grožnje je šlo, policisti ne poročajo, bodo pa vseeno podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA AKUMULATORJA
22. 9. 2021 – Neznani  storilec, ki so mu najbrž pred kratkim odklopili elektriko, je na Kamniški obvoznici odtujil akumulator semaforja. V kakšen namen ga bo uporabljal zaenkrat še ni znano, ga bo pa zagotovo streslo, ko ga izsledijo policisti.

SPOR MAME IN HČERE
22. 9. 2021 – Policisti  so posredovali  v Kamniku, kjer sta se, upamo, da ne zaradi fanta, sprli mama in hči. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

KAZNIVO DEJANJE GROŽENJ
23. 9. 2021 – Policisti so obravnavali kaznivo  dejanje  groženj. Kdo, kako in s čim je grozil, nam policisti niso zaupali, bodo pa po  vseh  zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA  Z UDELEŽBO KOLESARJA
23. 9. 2021 – Na  območju  Starega  gradu  je prišlo do prometne nesreče z udeležbo kolesarja.  Kolesar je zadobil  lahke  telesne  poškodbe, sledi pa zbiranje obvestil o prometni nesreči in ustrezen ukrep.

AUFBIKS V KAMNIKU
24. 9. 2021 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer sta se dve osebi, kot v starih, dobrih časih, sprli in stepli. Kdo je koga oz. kdo je zmagal ne vemo, sta pa pretepača kršila javni red in mir, zaradi česar je bil kršitelju na kraju izdan plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ŠMARCI
24. 9. 2021 – Neznani storilec je v Šmarci, kot navajajo policisti, »s primernim orodjem na vzvod«, vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere je nato, najbrž neprimerno, odtujil več kosov zlatnine. Policisti bodo nepridipravu »dihali za ovratnik« ter ga kazensko ovadili.

KMETIJSKA JE TEŽKA
24. 9. 2021 – Da je kmetijska res težka, je skusil voznik traktorja, ki so ga pri športni hali ustavili policisti in ugotovili, da je traktor vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zavoljo tega so mu traktor začasno zasegli in odpeljali v hrambo, nesojenega traktorista pa z obdolžilnim predlogom poslali pred roko pravice na pristojno sodišče. Upamo, da krompir na njivi v tem času ne bo zgnil.

ZASEG OSEBNEGA AVTMOBILA NA KRIŽU
24. 9. 2021 – Policisti so imeli na Križu pri Komendi postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zavoljo prekrška mu je bil osebni avto začasno zasežen in odpeljan v hrambo, če ga bo hotel dobiti nazaj, pa se bo moral bržkone pokesati vsaj toliko, kot desni razbojnik.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA CANKARJEVI CESTI
24. 9. 2021 – Policisti  so na Cankarjevi cesti obravnavali  prometno nesrečo s pobegom, saj je eden izmed udeležencev nesreče s kraja nesreče odpeljal, ne  da  bi drugemu udeležencu nudil svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

AVTO VLEKA NA AVTO VLEKI
25. 9. 2021 – Policisti so imeli v Kamniku postopek z voznikom avto vleke, ki je vozil brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bila avto vleka začasno zasežena in odpeljana v hrambo, zoper voznika pa bo vložen obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V MOSTAH
25. 9. 2021 – Policisti  so v Mostah obravnavali  prometno  nesrečo s pobegom, v kateri je drugi  udeleženec  s  kraja nesreče odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

TATVINA V SUPERNOVI
25. 9. 2021 – Policisti  so v Supernovi obravnavali tatvino artiklov, do katere je prišlo v trgovini Champion. Po  vseh  zbranih obvestilih bo zoper »tatinskega šampiona« podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V TOVORNO VOZILO
25. 9. 2021 – Policisti  so  v  Kamniku  obravnavali  vlom  v  tovorno vozilo, iz katerega je neznani storilec odtujil akumulatorsko baterijsko vrtalko  znamke  Makita  s pripadajočo  opremo,  dodatno  baterijo, polnilcem, svedri, piramido in nastavki  za vijačenje vijakov. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

POŠKODOVANJE REKLAMNE TABLE IN RUVANJE CIPRES
26. 9. 2021 – Neznani  storilec  je  preko noči v TPC Perovo poškodoval reklamno tablo in izruval  ciprese  pred lokalom Kantina. Policisti bodo »Petra Klepca« poskušali izslediti ter kazensko ovaditi.