Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Jezični dvoboj, tatvine in pretep v Šmarci

Policijska kronika: Jezični dvoboj, tatvine in pretep v Šmarci

V Šmarci pretepenega občana so morali odpeljati v bolnišnico, na Facebooku ne gre kupovati telefonov, po telefonu se tudi ne sme groziti, v Suhadolah sta se sprla soseda, nesreče in tatovi pa ne poznajo počitka.

Kronika PP Kamnik (od 30. 5. do 5. 6. 2022)

PROMETNA NESREČA V KOMENDI
30. 5. 2022 – Policisti so v Komendi obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vzvratne vožnje. Kako in kje je povzročitelj nesreče vozil »rikverc«, policisti v svojem poročilu niso navedli, so pa zapisali, da so mu na kraju izdali plačilni nalog po zakonu o cestnem prometu.

KAZNIVO DEJANJA GROŽNJE PO TELEFONU
31. 5. 2022 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje grožnje po telefonu. Podrobnosti o omenjenih grožnjah so policisti, ki jih najbrž skrbi za čast in dobro ime »grozečega telefonista«, obdržali zase, so pa v svojem tedenskem poročilu navedli, da bo po vseh zbranih obvestilih zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

JEZIČNI DVOBOJ V SUHADOLAH
31. 5. 2022 – Policisti so posredovali v Suhadolah, kjer sta se sporekla soseda ter se tekom spora jela obdelovati z ostro nabrušenimi jeziki. Policisti so sočne podrobnosti o sporu – bržkone zaradi varstva javne morale – sicer zamolčali, pravijo pa, da so kršitelju izdali plačilni nalog.

POŠKODOVANJE VOZILA
01. 6. 2022 – Neznani storilec je v Kamniku, najbrž nekje med Duplico in Mekinjami, z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Ker je lastniku vozila s tem povzročil škodo, kakšno in koliko policisti niso navedli, bodo policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil ter podali kazensko ovadbo na pristojnem tožilstvu.

POŠTENI NAJDITELJ
01. 6. 2022 – Občan iz Komende je na bankomatu NLB, ki se nahaja pri tamkajšnji športni dvorani, našel denar. Policisti o najdbi napisali zapisnik, najdeni denar pa bodo shranili, dokler se morda ne najde njegov pozabljivi lastnik.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM TUŠ – KRANJSKA
01. 6. 2022 – Na Kranjski cesti so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo na parkirišču trgovine Tuš, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v pravilno parkirano osebno vozilo, nato pa jo pobrisal, ne da bi lastniku poškodovanega vozila pustil svoje podatke. Policisti, z namenom, da nerodnega begavčka izsledijo, nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI
01. 6. 2022 – Policisti so v Šmarci obravnavali tatvino kolesa neznane znamke in neznanih serijskih lastnik, katerega je neznani nepridiprav izmaknil znanemu lastniku ter se odpeljal neznano kam. Če bodo policisti uspeli neznanega tatu izslediti, ga bodo kazensko ovadili.

TATVINA KOLESA V KAMNIKU
01. 6. 2022 – Do kraje kolesa je prišlo tudi v Kamniku, kjer so nepridipravi ukradli kolo znamke Trek Arizona, s serijsko številko 010806587. Policisti tatu še iščejo.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
01. 6. 2022 – Policisti so, najbrž na neki cesti v Kamniku, obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Udeleženca v nesreči sta zadobila lahke telesne poškodbe, povzročitelj nesreče pa je utrpel še plačilni nalog.

POŠKODOVANJE SADIK NA VRTU
2. 6. 2022 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje sadik na vrtu (izruvane in uničene sadike krompirja, mlade čebule, pora, zelja, bučk, paradižnika in jagod). Po navedbah kamniških policistov, ki niso zapisali, da je škododelni »voluhar« pustošil po vrtu na Malem hribu v Tuhinjski dolini, zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DRZNA TATVINA
2. 6. 2022 – Na Policijsko postajo Kamnik je poklical oškodovanec in povedal, da je neznani storilec izkoristil njegovo nepazljivost in vstopil skozi priprta vhodna vrata ter iz fotelja v dnevni sobi odnesel torbico, v kateri je imel oškodovanec spravljeno gotovino in mobilni telefon. Po dejanju je neznani storilec, sodeč iz skopih policijskih informacij, neznani kraj zapustil v neznani smeri.

Opis neznanega storilca: star kakih 25 let, močnejše športne postave, visok 170 cm, kratkih črnih las.

KAZNIVO DEJANJA GROŽNJE PO TELEFONU
2. 6. 2022 – Policisti so (znova) obravnavali kaznivo dejanje groženj po telefonu. Kot smo že vajeni, so policisti tudi v tem primeru podrobnosti zadržali zase, bodo pa grozilca menda ovadili.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA JAKOPIČEVI
2. 6. 2022 – Na Jakopičevi ulici so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo na tamkajšnjem parkirnem prostoru, kjer je neznani voznik neznanega vozila trčil v pravilno parkirano motorno kolo, nato pa se s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu pustil svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

V ŠMARCI SO GA PRETEPLI
2. 6. 2022 – Policisti so bili obveščeni, da je bila v Šmarci pretepena oseba, ki sta jo pred stanovanjsko hišo pretepla in poškodovala dva storilca. Pretepena oseba je bila z reševalnim vozilom Zdravstvenega doma Kamnik odpeljana na zdravljenje v Ljubljano, kot navajajo policisti, pa bo po zaključku preiskave zoper storilca podana kazenska ovadba.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
2. 6. 2022 – Policijska patrulja je imela v Kamniku v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar so mu policisti odredili preizkus s “pojočo travico”. Le-ta je pokazala, da ima voznik 0.60 mg alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar bo predlagan “v obdelavo” roki pravice.

TATVINA ARTIKLOV V MERCATORJU
3. 6. 2022 – Neznani storilec je v trgovini Intersport v Mercator centru odtujil več artiklov in jo pobrisal, ne da bi artikle plačal. Policisti bodo »športnika«, če bodo imeli le dovolj kondicije, poskušali ujeti ter kazensko ovaditi.

FACEBOOK GOLJUFIJA
3. 6. 2022 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje goljufije v kateri je oškodovanko, ki je prek Facebooka kupovala mobilni telefon, opetnajstil spletni goljuf, ki ga bodo policisti poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
3. 6. 2022 – Policisti so v Mostah obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje ter povzročitelji izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V ŽEJAH
3. 6. 2022 – V Žejah je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, ker pa sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so jima policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POVOŽENJE DIVJADI V BUČU
3. 6. 2022 – Občan je policiste obvestil, da je na relaciji Buč – Šmartno v Tuhinju, trčil v divjad in poškodoval vozilo. Ker voznik ni povozil bele miši oz. je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, policisti pa so o dogodku obvestili tudi lovce LD Šmartno v Tuhinju.

KAZNIVO DEJANJE NEDOTAKLJIVOSTI STANOVANJA
4. 6. 2022 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje nedotakljivosti stanovanja. Kje, kako in na kakšen način je prišlo do omenjenega kaznivega dejanja policisti niso navedli, bodo pa nepooblaščenega »stanovanjskega dotakljivca« kazensko ovadili.

TATVINA DENARNICE V SUPERNOVI
4. 6. 2022 – Osumljeni zmikavt je v trgovskem centru Supernova izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji ukradel denarnico z vsebino, zato ga bodo policisti poskrbeli, da ga poboža roka pravice. Upamo, da ne prav nežno.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
5. 6. 2022 – Neznani storilec je v Kamniku izvršil tatvino registrskih tablic. Policisti tatu, z namenom, da ga vpišejo v register tolovajev, še iščejo.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve