Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Kamniški luknjičar, nesojeni zeliščar in preglasna žurka

Policijska kronika: Kamniški luknjičar, nesojeni zeliščar in preglasna žurka

Policisti iščejo »kamniškega luknjičarja«, ki se je znova spravil na pnevmatike osebnih vozil, minuli teden pa so, med drugim, mirili očeta in sina ter »super zmerjača«, nesojeni kamniški zeliščar pa je ostal brez prepovedane zeli.

Kronika PP Kamnik (od 13. do 17. 2021)

TATVINCA V LIDLU
13.12.2021 – V trgovini Lidl je občan izvedel tatvino artikla v skupni vrednosti 5,98 eur, vendar ga je pri njegovem početju opazil varnostnik in ustrezno ukrepal. Kaj točno je težilo občana, da je zaradi tega nespametnega dejanja onečastil svoje dobro ime in spoštovanje ni znano, se bo pa »drobni tatič« vseeno prej srečal s sodnikom, kot s kakim decembrskim dobrim možem.

KAMNIŠKI LUKNJIČAR
13.12.2021 – Policisti so v Kamniku obravnavali poškodovanje vozil v garažni hiši, kjer je neznani storilec prerezal pnevmatike dveh vozil. Policisti bodo barabinskega škododelneža poskušali izslediti, domnevajo pa, da je »kamniški luknjičar« odvisnik od tovrstnih traparij, saj je na plano ponovno prišel po parih mesecih oddiha.

VROČE PRED SUPERNOVO
13.12.2021 – Kaj je tako razjezilo občana, da se je z nedojemljivo nesramnostjo spravil nad prijavitelja ter ga, namesto s sneženimi kepami, obmetaval z surovimi in neprimernimi besedami, najbrž ve le zmerjač. Z obžalovanjem, da cepiva za medsebojno strpnost in ljubezen še ni, pa so policisti »supernovskega zmerjača« obdarovali s plačilnim nalogom.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
14.12.2021 – V Mostah je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženki izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ob nesreči pa si nista skočili v lase, so jima policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA ORODJA
14.12.2021 – Neznani storilec je v Domžalah iz odklenjenega vozila, najbrž je mislil, da gre za nekakšen dan odprtih vrat, odtujil več kosov orodja. Ker je bolj malo verjetno, da se bo tolovajski orodjar z ukradenim orodjem lotil poštenega dela, ga bodo policisti poskusili izslediti in spraviti za rešetke.

SPOR ZARADI HIŠNIH OPRAVIL
15.12.2021 – Policisti so posredovali v okolici Kamnika, kjer so obravnavali kršitev javnega reda in miru. V lase sta si namreč, zaradi neopravljenih hišnih opravil, v lase skočila oče in sin.  Še preden sta postala oba plešasta, pa sta prejela plačilni nalog. Nauk omenjene božične zgodbe pa se najbrž skriva v modrosti, da bi za denar, ki ga bo požrla globa, lahko najela hišno pomočnico.

SPLETNI GOLJUF
15.12.2021 – Občanka se je zglasila na policijski postaji in prijavila kaznivo dejanje goljufije preko spleta. Policisti so ugotovili, da je občanka preko spleta prodajala artikel, pri tem pa se ji je javil možni kupec, ki jo je zavedel. Precej naivno mu je namreč posredovala podatke svojega bančnega računa, da ji za kupljen artikel nakaže denar, nato pa je oškodovanka na strani www.post.si vnesla še podatke svoje bančne kartice, iz katere je bil nato opravljen nakup v višini 559,89 eur na neznan račun oziroma storitev. Policisti bodo zoper goljufa ustrezno ukrepali.

ALKOHOLNA NEZGODA
16.12.2021 –
Na Vrhpoljah je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu in vožnje pod vplivom alkohola. Udeleženca sta zadobila lahke telesne poškodbe in sta sama iskala zdravniško pomoč, povzročitelj pa se bo v kratkem srečal s sodnikom za prekrške.

 TRAVICA NA AVTOBUSNI
17.12.2021 –
Policista sta na avtobusni postaji Kamnik kršitelju zasegla folijo z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno rjave barve in plastificirano samozapiralno vrečko, v kateri je bila prav tako neznana snov rastlinskega izvora zeleno-rjave barve. Ker imajo policisti na sumu, da je šlo za prepovedano drogo, ki ob kajenju, med drugim, povzroča tudi smejanje brez razloga, so omenjeno travico “poželi” in poslali v analizo. Če se bo izkazalo, da je imel zeliščar z avtobusne postaje v posesti res prepovedano zel, pa ga, ob srečanju z roko pravice, najbrž utegne miniti vsa volja do smejanja.

VESELI DECEMBER
17.12.2021 – Policisti so bili obveščeni o preglasni glasbi, ki se sliši iz lokala na Ljubljanski cesti v Kamniku, kar je vznemirilo nekatere občane, ki jim je bil kraten nočni mir, počitek in spanec. Na »žurališču« so policisti ugotovili kršitev obratovalnega časa lokala, v katerem se je nahajalo večje število oseb, ki se pod vplivom alkohola, kot se za veseli december spodobi, veselo zabavali. Preglasen žur pa utegne biti kar precej drag, saj so policisti svoje ugotovitve posredovali pristojnemu inšpektoratu.