Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Kamniški zlikovci bodo točili pivo in pekli čevapčiče

Policijska kronika: Kamniški zlikovci bodo točili pivo in pekli čevapčiče

Kamniški nepridipravi sezone piknikov še ne nameravajo zaključiti prav kmalu, saj so, med drugim, v Kamniku prejšnji teden ukradli aparat za točenje piva, v Šmarci pa tudi žar.

Kronika PP Kamnik (od 10. do 16. 9. 2018)

PROMETNA NESREČA NA KORENOVI
10. 9. 2018 – Na Korenovi cesti so policisti obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

TATVINA TOČILNEGA AVTOMATA ZA TOČENJE PIVA
10. 9. 2018 – Neznani storilec je na prireditvenem prostoru ob 48. Dnevih narodnih noš izvršil tatvino točilnega avtomata za točenje piva na dve ročki. Policisti v zadevi še zbirajo obvestila. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA VOZILA NA OBMOČJU DOMŽAL
11. 9. 2018 – Na območju Domžal je neznani storilec ponoči ukradel osebni avto znamke Fiat Punto, ki je bilo odklenjeno in odpeljano z original ključi, sreči pa je bilo vozilo je bilo kasneje najdeno in vrnjeno lastnici. Na kraju so policisti zavarovali sledi v vozilu, po zaključku preiskave pa sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
12. 9. 2018 – Policisti so v naselju Moste obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba. Voznika osebnega vozila je pri tem odneslo na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v nasproti vozečo voznico. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

SPOR MED OČETOM IN SINOM
12. 9. 2018 – V Domžalah je prišlo do spora med očetom in sinom. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

SPUŠČEN PES V OŠEVKU
13. 9. 2018 – Občanka iz Kamnika se je zglasila na policijski postaji in povedala, da je med sprehajanjem z otrokom do nje in njenega psa, ki ga je imela na povodcu, pritekel nezavarovan pes pasme nemški ovčar, ki se ga je močno prestrašila. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
13. 9. 2018 – Policisti so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.68 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

ŽALJENJE GOSTOV IN ZAPOSLENIH
14. 9. 2018 – Policisti so posredovali na Perovem, kjer so kršitelj in njegovi prijatelji žalili goste in zaposlene v tamkajšnjem lokalu. Nespodobno vedenje pa se je kršitelju maščevalo kar dvakrat, saj je bilo v postopku ugotovljeno, da je ima kršitelj veljaven ukrep prijetja s privedbo zaradi vročitve sodne pošte, ki jo je nato prevzel na sodišču v Ljubljani. Razen že omenjene pošte, pa je kršitelj na kraju prejel tudi plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

POŠKODOVANJE STEKLA
15. 9. 2018 – V enem izmed gostinskih lokalov v Kamniku je nekdo na ženskem stranišču razbil okno, v katerega je iz objestnosti vrgel granitno kocko in razbil steklo. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA ŽARA V ŠMARCI
16. 9. 2018 – Policisti so v Šmarci obravnavali tatvino žara znamke Green egg v skupni vrednosti 1.500 evrov. Za storilcem še poizvedujemo.