Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Karate pes, gozdni tat in nasilje v službi

Policijska kronika: Karate pes, gozdni tat in nasilje v službi

Ker v gozdu še ni gob, nepridipravi »nabirajo« tudi drva, mulci s petardami obmetavajo pse, policisti pa morajo posredovati tudi v primerih nasilja na delovnem mestu.

Kronika PP Kamnik (od 7. do 13. 2. 2022)

SPUŠČEN PES V SREDNJI VASI
7.2.2022 – Policiste je občan obvestil, da je njegovega sina v Srednji vasi napadel oz. podrl spuščen pes, pri čemer ga je pes odrinil s šapo, zaradi česar je sin padel po tleh ter utrpel poškodbe lica in ušesa. Policisti so izsledili lastnico psa, ki so ji, zaradi neprimernega zavarovanja živali, izdali plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali. Kakšen ukrep je dobil kuža, ki očitno obvlada tudi karate, zaenkrat sicer še ni znano, predvidevamo pa, da vsaj črno ovratnico.

NASILJE NA DELOVNEM MESTU
9.2.2022 – Policisti so posredovali v poslovnem prostoru v Kamniku, kjer je kršitelj, kar na delovnem mestu, verbalno in fizično napadel sodelavko. Le-ta je vse skupaj trezno premislila, se umaknila in dogodek prijavila. Po vseh zbranih obvestilih bo nasilnemu vročekrvnežu izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

NAJDENI REGISTRSKI TABLICI
9.2.2022 – Na policijski postaji se je zglasil občan in v policijsko hrambo prinesel registrski tablici, ki ju je našel v naselju Poreber. Policisti so o vsem skupaj napisali zapisnik, registrski tablici pa bodo z dopisom poslali na Upravno enoto.

INTERVENCIJA V BISTRIČICI
9.2.2022 – Policisti so posredovali v Bistričici, kjer so pomagali občanu, ki je trpel zaradi duševnih zdravstvenih težav oz. bipolarne motnje, za katero ni prejemal ustrezne terapije. Občan je zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja razbijal po stanovanju in se ni pomiril. Pomiriti ga je uspelo šele policistom, ki so pomagali zdravstvenim delavcem, da so obolelo osebo lahko prepeljali na zdravljenje.

METANJE PETARD
10.2.2022 – Občanka in njen pes sta na sprehodu doživela nadvse neprijazno gesto dveh mladoletnikov, ki sta ob srečanju odvrgla petardo, s čemer sta tako močno prestrašila ubogega kužka, ki je zaradi šoka zbežal v bližnji gozd. Odločna, najbrž pa tudi presneto jezna lastnica psa, je mulcema petarde odvzela in jih izročila policistom, ki so jih zasegli, ko bodo zbrali vse informacije, pa bodo izvedli tudi ustrezen ukrep. Če se prav spomnimo, so se včasih take pobalinščine »zdravile« z razteznimi vajami za ušesa, z leskovo mastjo in utrjevanjem kolen na ajdovih zrnih.

TATVINA LESA
11.2.2022 – Bržkone precej lubadarsko razpoložen nepridiprav je iz gozda v Zgornjem Tuhinju odtujil pol metra bukovih drv ter jih odpeljal neznani peči naproti. Po navedbah policistov je bil lastnik drv oškodovan za okoli 50 evrov (tristo kosmatih kako se dražijo energenti), policisti pa bodo tatinskega lesarja poskušali izslediti in ga kazensko ovaditi na pristojnem sodišču, da se bo lahko vsaj nekaj časa grel »na hladnem«.

PADEC S KAMIONA
11.2.2022 – Policisti so bili obveščeni o delovni nezgodi v Žejah, kjer je občan na žago pripeljal les. Le-tega je razložil, ob koncu dela pa je, iz neznanega vzroka, padel s prikolice na tla in se lažje telesno poškodoval, saj je dobil udarec v glavo. Policisti so vsem skupaj napisali uradni zaznamek.

PREREZANA PNEVMATIKA
12.2.2022 – Občan je ob prihodu do svojega vozila opazil, da ima na vozilu prerezani obe pnevmatiki, nad katerimi se je znesel zaenkrat še neznani občan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, saj se nadejajo, da bodo »vulkanizerja«, ki bi mu najbrž ne škodovalo bližnje srečanje s kakim policijskim gumijastim pripomočkom, izsledili ter ga predali v »centriranje« roki pravice.

 NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
12.2.2022 – Občanka se je oglasila na policijski postaji in prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Ljubljanski cesti pri Foto Grohar v Kamniku. Policisti so napisali zapisnik, občana oz. občanko, ki je denar pozabil v reži bankomata pa pozivajo, naj zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

POMOČ ONEMOGLI OSEBI
13.2.2022 – Policisti so posredovali  v Nevljah, kamor so jih na pomoč poklicali zaskrbljeni sorodniki starejše neodzivne osebe, ki se je nahajala zaklenjena v hiši. V hišo so vstopili ob pomoči gasilcev PGD Kamnik, so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše, v kateri je bil najden vidno zmeden občan. Za občana so poskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči, ki so ga odpeljali na zdravljenje.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve