Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Kazen za neprimerno oskrbovanega psa

Policijska kronika: Kazen za neprimerno oskrbovanega psa

Kamniški policisti so v preteklem tednu obravnavali več prometnih nesreč, v prekrškovni postopek pa so uvedli tudi zoper lastnika neprimerno oskrbovanega psa.

Kronika PP Kamnik (od 13. do 19. 5. 2019)

PROMETNA NESREČA V KOMENDI
13.05.2019 – Na delovišču v Komendi je, zaradi nepravilnega premika z vozilom, prišlo do prometne nesreče pri kateri je bil poškodovan delovni bager. Povzročitelj nesreče je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
14.5.2019 – V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Ker sta oba  udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi, so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

HUDA POŠKODBA KOLESARJA
14.5.2019 – Na Jakopičevi ulici se je zgodila prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami, in sicer se je kolesar peljal po Ljubljanski cesti, v bližini naslova Ljubljanska cesta 14a, pri čemer je zapeljal s ceste na pločnik. Pri tem mu je spodneslo prednje kolo, tako da je padel po vozišču in se hudo poškodoval. Odpeljan je bil v zdravstveno oskrbo, sledila pa bo uvedba prekrškovnega postopka.

PROMETNA NESREČA
15.05.2019 – V Kamniku se je, zaradi prekratke varnostne razdalje, zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NEPRIMERNO OSKRBOVAN PES V KOMENDI
15.05.2019 –  Policiste je predstavnica  Animal Angels obvestila, da se v Komendi nahaja neprimerno oskrbovan pes. Na kraju je bilo neposredno ugotovljeno, da je pes na dežju, brez vode in  pripet na 1,5 metru dolgi verigi, kar ne ustreza primerni oskrbi. Na kraju je bil zoper lastniku uveden prekrškovni postopek po zakonu o zaščiti živali.

PRIJAVA POSLOVNE GOLJUFIJE
16.05.2019 – Na policijski postaji se je zglasil občan in prijavil poslovno goljufijo, saj mu podjetje keramičnih storitev, kljub plačilu ni izdelalo matrične forme, kot so bili dogovorjeni, s čemer so ga oškodovali za 8479 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDENO OTROŠKO KOLO NA DUPLICI
16.05.2019 – Na Duplici pri železniški postaji je bilo najdeno otroško kolo, črno – rumene barve, serijskih številk  VV2601, ki se hrani na policijski postaji. O najdenem kolesu je bil napisan zapisnik o najdenih stvareh, lastnika kolesa pa naprošamo, da se zglasi na policijski postaji in ga prevzame.

IZGUBLJEN TELEFON
17.05.2019 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in povedala, da je tega dne okoli pol osmih zjutraj pred stavbo na Usnjarski ulici 9 v Kamniku izgubila mobilni telefon, ki ga je nekdo našel in si ga prisvojil. Sledi kazenska ovadba

VINJEN VOZNIK
18.05.2019 – V Nevljah je bil ustavljen voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.60 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

GOST NI HOTEL IZ LOKALA
19.05.2019 – S strani zaposlene v lokalu smo bili obveščeni o pijanem gostu, ki jo je žalil,  razbijal s steklenico po šanku, prav tako pa ni hotel zapustiti lokala. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru. Zoper odgovorno osebo lokala pa sledi  ukrep po zakonu o omejevanju alkohola, saj je natakarica stregla alkohol osebi, ki je kazala očitne znake opitosti od alkohola.

PROMETNA NESREČA
19.05.2019 – Na Starem Gradu se je zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po nasprotnem voznem pasu povzročiteljice zgodila prometna nesreča. Povzročiteljici je bila na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.