Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ker mu ni hotel dati denarja, mu je izsiljevalec na avtobusni postaji izbil zob
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Ker mu ni hotel dati denarja, mu je izsiljevalec na avtobusni postaji izbil zob

Policisti so v prejšnjem tednu obravnavali nekaj tatvin in vlomo, mirili soseda na Fužinah, obravnavali pa tudi primer izsiljevanja denarja na avtobusni postaji, ki se je za oškodovanca končal z razbito ustnico in zobom.

Kronika PP Kamnik (od 12. do 18. 11. 2018)

NAJDEN MOTOR V TUHINJU
12.11. 2018 – Policiste je občan iz Zg. Tuhinja obvestil o najdbi kolesa z motorjem znamke Tomos, modre barve, brez številk okvirja. Policisti oškodovanca naprošajo, v kolikor je motor njegov, da se zglasil na policijski postaji z dokazili o lastništvu in prevzame motor.

ZASEG TABLETE
13.11. 2018 – Policisti so imeli v Ljubljani v postopku osebo, ki so ji zasegli 1 tableto Flormidala 15 mg. Slednja se nahaja na listi prepovedanih substanc. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PONAREJEN BANKOVEC
13.11. 2018 – Zaposlena na Delavski hranilnici Kamnik je policiste obvestila o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, ki so ga v banki izločili pri štetju dnevnega izkupička nekega podjetja. Bankovec je bil poslan na ekspertizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DELOVNA NESREČA V PODJETJU LIDL
14.11. 2018 – Policisti so v podjetju Lidl obravnavali delovno nesrečo pri kateri je delavec zadobil telesne poškodbe. Ugotovljeno, da je sta delavca opravljala skladiščna dela z viličarjem. Zaposlena je z naloženimi paletami naredila premik z viličarjem  vzvratno in trčila v sodelavca, ki je stal v njenem nevidnem kotu. O dogodku sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA DENARJA IZ BANKOMATA
14.11. 2018 – Policiste je občan obvestil o tatvini denarja iz reže bankomata na bencinskem servisu Petrol v Mostah. Prijavitelj je opravil dvig denarja v višini 70 evrov na bankomatu nove Ljubljanske banke in pozabil denar v reži bankomata. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

IZSILJEVANJE ZA DENAR
15.11.2018 – Iz Zdravstvenega doma Kamnik so policiste obvestili, da se je pri njih zglasil občan, ki je bil pretepen in je zadobil lahke telesne poškodbe. Ugotovljeno, je bilo, da se je oškodovanec nahajal na glavni avtobusni postaji v Kamniku, ko je do njega pristopil storilec, ki je od njega zahteval denar. Oškodovanec mu ga ni izročil, nakar ga je storilec večkrat udaril v predel obraza in mu razbil ustnico in zob. Policisti so naredili zapisnik za kaznivo dejanje izsiljevanja.

VLOM V VOZILO
15.11.2018 – Policisti so na območju Komende obravnavali vlom v vozilo. Neznani storilec je pristopil do parkiranega vozila razbil steklo na sovoznikovi strani in iz vozila odtujil lovski brezrokavnik v katerem je oškodovanka imela orožni list.

 INTERVENCIJA NA FUŽINAH
16.11.2018 – Policisti so na Fužinah obravnavali verbalni spor med sosedoma, ki sta se sprla zaradi vrta. Kršitelju je bil zaradi žaljenja in vpitja izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
16.11.2018 – Policisti so obravnavali še poskus vloma v stanovanjsko hišo v Žejah pri Komendi, kjer je neznani storilec vlomil skozi okno terase v pritličju hiše, vstopil v hišo, ki jo je začel pregledovati, vendar je ga je pri tem zalotil lastnih in ga prepodil. Nastala je le materialna škoda na objektu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA RC KAMNIK – LOČICA
16.11.2018 – Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je prišlo do nesreče zaradi prehitevanja voznice na prekratki bočni razdalji. Ta je z desnim delom vozila oplazila levi del nasproti se vozečega vozila. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.