Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ko mine ljubezen, pridejo policisti

Policijska kronika: Ko mine ljubezen, pridejo policisti

Kamniški policisti in policistke so v minulem tednu obravnavali par pijanih voznikov ter kopico sporov med partnerjimi, ki so se nekdaj imeli tudi radi.

Kronika PP Kamnik (od 20. do 26. 5. 2019)

TATVINA V TRGOVINI SPAR
20.05.2019 – V trgovini Spar v Kamniku so neznanci izvršili tatvino različnih artiklov v skupni vrednosti 169,53 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PIJAN VOZNIK
20.05.2019 – V Podgorju je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake vinjenosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.58 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

NAJDEN MOBILNI TELEFON
21.05.2019 – Na Ljubljanski cesti v Kamniku je bil v grmovju najden mobilni telefon znamke Samsung, SM-J320FN, bele barve v črnem ovitku, operaterja Telemach, ki ga našel občan in ga prinesel na policijsko postajo. Osebo, ki je izgubila telefon naprošamo, da se zglasi na policijski postaji in ga prevzame.

INTERVENCIJA NA KREGARJEVEM
21.05.2019 – Policisti so bili napoteni v naselje Kregarjevo, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je fizično napadel in udaril drugega občana. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
22.05.2019 – Na policijski postaji se je zglasila občanka in naznanila tatvino mobilnega telefona znamke IPhone, tip x10, bele barve, ki ji je bil odtujen na naslovu Ulica Matije Blejca. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POLICISTOM JE POSKUŠAL POBEGNITI
22.05.2019 – Policista sta imela na Perovem v postopku voznika, ki ni ustavljal na znake policije in je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v robnik ter pri tem poškodoval prednje levo platišče.  V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na sodišče.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA PARTNERKI
23.05.2019 –
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, ki se je zgodilo na območju občine Komenda, kjer je v stanovanjski hiši mož grozil svoji ženi, jo žalil in na njo vpil. Ker gre za ponavljajoča se dejanja s strani kršitelja in se je oškodovanka zaradi tega počutila ogrožena in prestrašena, mu je bila po zbranih obvestilih na podlagi 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije odrejena prepoved približevanja. Sledi tudi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

SPOR MED PARTNERJEMA V MEDVODAH
24.05.2019 – V okolici Medvod je prišlo do spora med partnerjema zaradi montaže kuhinje. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

“METALEC” JE MED DELOM POSLUŠAL GLASBO
24.05.2019 –
Policisti so bili obveščeni o glasni glasbi, ki je prihajala iz ene izmed stanovanjski hiš v okolici Kamnika ter motila nočni mir in počitek. Policisti so na kraju ugotovili, da je občan pri delu obdelovanju kovin poslušal radio, kar je motilo soseda. Občanu je bilo izrečeno ustno opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA S POŠKODBAMI V MOSTAH Z UDELEŽBO PEŠKE KOLESARJA
24.05.2019 – V Mostah pri Komendi se je zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami v kateri sta bila udeležena mladoletna peška in kolesar. Slednji je peško, ki hodila po pločniku, kljub temu, da se mu je poskušala umakniti s čelado oplazil po njeni ličnici.  Ta je zaradi tega padla in se telesno poškodovala. Kolesar pa je po trčenju s kraja odpeljal v smeri Suhadol ne, da bi oškodovanki nudil pomoč ali svoje podatke.

V zvezi z  izsleditvijo povzročitelja nesreča policisti iščemo neznanega kolesarja, ki ima nad desno obrvjo pisring, v času nesreče je bil oblečen v dolge raztrgane hlače, črno majico. Vozil je kolo znamke Pony, fluorescentne zelene barve.  Vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči in kolesarju naprošamo, da pokliče Policijo na telefonsko številko 113 oz. PP Kamnik na št. 01/830-31-80.

SPOR MED PARTNERJEMA
25.05.2019 – V Kamniku je prišlo do spora med partnerjema zaradi kuhanja in pospravljanja stanovanja. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA
25.05.2019 – Na Bakovniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu, kjer je voznik  trčil v betonsko ograjo in jo poškodoval.  Na kraju je bil vozniku izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.