Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Koronsko prepovedana ljubezen, droge in družinsko nasilje

Policijska kronika: Koronsko prepovedana ljubezen, droge in družinsko nasilje

V času koronavirusa trpijo tudi parčki, ki niso prijavljeni na istem naslovu, obenem pa, zaradi družinskega nasilja, trpijo tudi cele družine.

Kronika PP Kamnik (od 23. do 28. 11. 2020)

POSKUS VLOMA V VOZILO
23.11.2020 – V Kamniku je neznanec poškodoval ključavnico na prednjih levih vratih vozila ter vanj poskušal vlomiti, vendar je od dejanja odstopil, lastniku vozila pa je vseeno povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil, zoper nesposobnega tolovaja, če ga ulovijo, pa tudi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

DELOVNA NESREČA V ŽEJAH
23.11.2020 – V enem izmed podjetij v industrijski coni Žeje je, med delom s paletnim viličarjem, prišlo do delovne nesreče, v kateri je voznik viličarja pri vzvratni vožnji trčil v vilice drugega, parkiranega viličarja ter se pri tem hudo telesno poškodoval po desni nogi. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da delavec nima opravljenega izpita za upravljanje z viličarjem, odgovorna oseba v podjetju pa mu ni preprečila dela. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

NA ŠUTNI JO JE ZMERJALA NEZNANKA
23.11.2020 – Na Šutni je občanka zaparkirala vozilo in odšla v lekarno. Ko je prišla nazaj, pa jo je, zaenkrat še neznana ženska, predvidevamo, da je šlo za »zaparkiranko«, z neprimernimi besedami žalila in poniževala. Po vseh zbranih obvestilih zoper kršiteljico sledi plačni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA REGISTRSKE TABLICE
24.11.2020 – Neznani storilec je iz parkiranega vozila na Tunjiški cesti odtujil  registrsko tablico in odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

PROMETNA NESREČA
24.11.2020 – V naselju Moste je prišlo do prometne nesreče, ki jo je, zaradi neupoštevanja varnostne razdalje, povzročil voznik, ki je trčil v pred seboj vozeče vozilo.  Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ROPARSKA TATVINA V MOSTAH
24.11.2020 – Policisti so obravnavali roparsko tatvino v trgovini v Mostah,  v kateri je, zaenkrat še neznani moški, na delikatesi naročil sendvič, nato pa med sprehodom po trgovini v torbo naložil še nekaj prehrambnih izdelkov. Njegovo početje je opazila zaposlena in ga opozorila, »sendvičar« pa jo je, z ne preveč lepimi besedami, nekam poslal. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PIJAN VOZNIK
25.11.2020 – Na območju Domžal je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.69 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

RAZGRAJAČ JE OSTAL BREZ ELEKTRIKE
25.11.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja. Ker se »žurer« ni odzival na zvonjenje in trkanje policistov, iz stanovanja pa je bilo slišati zgolj nerazumljivo vpitje in še glasnejšo glasbo, obenem pa na kraju ni bilo mogoče vzpostaviti javnega reda in miru, je bil izvršen ukrep začasnega izklopa elektrike. Le-to je »žurerju« izklopil  dežurni delavec Elektra Ljubljana, vendar »žura« s tem še ni bilo konec, saj se je kršitelju očitno še vedno »dogajalo«. Začel je namreč razgrajati po hodniku, kjer je vpil neprimerne besede. Žurerskemu razgrajaču bo, zaradi vseh navedenih kršitev, izdan plačilni nalog.

POVOZIL SRNO
26.11.2020 – Občan je policiste obvestil, da je v Nasovčah povozil srno in poškodoval vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo na kraju izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA NA DUPLICI
26.11.2020 – Na Duplici je prišlo do prometne nesreče, ki jo je, zaradi vožnje v rdečo luč, povzročila voznica osebnega vozila, pri čemer je trčila v voznika, ki se je pripeljal po Ljubljanski cesti. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PREPRODAJALEC JE OSTAL BREZ ROBE
27.11.2020 – Policisti so v Kamniku, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo in zasegli okoli 150 g posušenih rastlinskih delcev zeleno rjave barve, marihuane-konoplje, ki jo je imel storilec, po navedbah policistov, pripravljeno za nadaljnjo prodajo. Zoper kamniškega »preprodajalskega zeliščarja« sledi kazenska ovadba zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

LJUBEZEN V ČASU KORONAVIRUSA
27.11.2020 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku občana, ki sta se, kljub temu, da nista prijavljena na istem naslovu ali del skupnega gospodinjstva, družila v osebnem vozilu. O kršitvi mladoletnice je bila obveščena mama, ki ni prišla na kraj, zoper njo pa sledi obdolžilni predlog na sodišče. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih. O tem, če se je grešni kršiteljski parček morda v avtu celo poljubljal, s čemer se možnost prenos novega koronavirusa (in še česa) močno poveča, pa policisti ne poročajo.

ZADETEK ZA VOLANOM
27.11.2020 – Med kontrolo prometa sta policista ustavila voznika in med postopkom zavohala močan vonj po konoplji. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,00 mg alkohola v litru izdihanega zraka, nadalje pa mu je bil odrejen še hitri test na droge, ki je pokazal prisotnost kanabisa oz. THC in opiatov. Vozniku  je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je zavrnil. »Pilotu« je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA ZA NASILNEŽA
28.11.2020 – Policisti so bili obveščeni o družinskem nasilju na območju Kamnika. Tekom postopka so ugotovili, da se je kršitelj nasilno in grobo vedel do žene in hčerke, nad jima izvajal psihično in fizično nasilje, ju poniževal, lasal in brcal ter ju s svojimi dejanji spravljal v podrejen položaj. Nasilnemu osumljencu je bila odrejena prepoved približevanja, zoper njega pa sledi tudi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.