Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Kostajnarju ukradli pečko in kostanj
Simbolična fotografija.

Policijska kronika: Kostajnarju ukradli pečko in kostanj

Nabiranje kostanja je precej zamudno opravilo, ampak ne za zlikovca, ki je kamniškemu kostajnarju iz hiške ukradel kostanj in peč za pečenje kostanja.

Kronika PP Kamnik (od 30. 10. do 5. 11. 2017)

PIJAN VOZNIK
30.10.2017 – V okolici Kamnika je voznik osebnega avtomobila napihal 0,97 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

VLOM V SKLADIŠČE
30.10.2017 – Policisti so obravnavali vlom v skladišče na območju KIKA, in sicer je neznani storilec z neznanim predmetom na vzvod odlomil ključavnico obešanko ter vstopil v notranjost skladišča iz katerega je odtujil več kosov orodja in podjetje oškodoval za okoli 5500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
31.10.2017 – Na Kamniški obvoznici se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh vozil in   telesnimi poškodbami. Vzrok prometne nesreče je bila varnostna razdalja. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

VLOM V DRVARNICO
31.10.2017 – Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali vlom v drvarnico iz katere sta bila odtujena dve moški kolesi višjega cenovnega razreda znamke Fokus in Fondriest črne in bele barve in lastnika oškodoval za okroglih 3700 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V PRODAJALNO SVEČ V KOMENDI
01.11.2017 – Na območju Komende je neznanec vlomil v prodajalno sveč.  Ugotovljeno je bilo, da je z neznanim primernim orodjem iz zunanje strani odlomil cilindrični vložek ključavnice ter nato odprl vrata v prodajalno, kjer je odtujil denarnico z gotovino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG MOPEDA
01.11.2017 – Policisti so v okolici Kamnika ustavili mladoletnega voznika mopeda. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je bil moped zasežen in odpeljan v hrambo. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
02.11.2017 – V Kamniku smo eni osebi zasegli dva PVC “mlinčka” s sledmi neznane snovi in dve PVC vrečki z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Ker je podan utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana, bo verjetno po analizi zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
03.11.2017 – V Zagorici je bil ustavljen voznika, ki je ob pravilni uporabi alkotesta napihal 0,79 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

TATVINA DENARNICE V LJUBLJANI
03.11.2017 – Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasila občanka in prijavila tatvino denarnice z vsebino na železniški postaji v Ljubljani in sicer je neznani storilec iz nahrbtnika prijaviteljice  odtujil črno usnjeno žensko denarnico z vsebino. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
04.11.2017 – Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika oplazil prijaviteljevo vozilo. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

VLOM V KIOSK S KOSTANJEM
04.11.2017 – Neznanec je v Kamniku vlomil v kiosk za prodajo kostanja. Iz njega je izvršil tatvino pečke za peko kostanjev in okoli 30 kg kostanja. Lastnika je oškodoval za okoli 500 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.