Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Kraja okrasnih dreves, zmerjanje na kavču in druge zlikovske prigode

Policijska kronika: Kraja okrasnih dreves, zmerjanje na kavču in druge zlikovske prigode

Poletna soparica z vročino ne vpliva zgolj na lenobno počitniško razpoloženje, ampak tudi na voznike in partnerje, ki se kaj radi sporečejo ter na cesti delajo neumnosti ter policistom nalagajo nemalo dela.

Kronika PP Kamnik (od 2. do 9. 8. 2020)

V LOKALU STA SE SPRLA
3.8.2020 – Patrulja je bila napotena v lokal, kjer naj bi prišlo do spora med bivšima partnerjema. Ker se kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola ni pomiril in se je, kljub prisotnosti policistov, še naprej nedostojno vedel, obenem pa ni upošteval niti njihovih zakonitih ukazov, je bilo pričakovati, da bo s kršitvijo nadaljeval, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje.

TATVINA KOLESA V KOMENDI
3.8.2020 – Policisti so v Komendi obravnavali tatvino kolesa. Neznanec je tekom dneva odtujil moško gorsko kolo znamke WHELEER, črne barve z modrimi dodatki. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

ZASEG NEZNANE RASTLINSKE SNOVI
3.8.2020 – Policijska patrulja je imela v Kamniku v postopku osebo, ki je pri sebi imela neznano snov zeleno rjave barve rastlinskega izvora. Snov bo poslana v nadaljnjo analizo, v primeru pozitivne analize na prepovedane droge, pa sledi hitri postopek.

TATVINA DVEH MANJŠIH DREVES
4.8.2020 – Na PP Kamnik se je zglasila oškodovanka, ki je prijavila tatvino dveh okrasnih dreves, ki jih je ukradel neznanec. Le-ta je namreč odtujil dve okrasni drevesi, in sicer grahasti pacipresi – Chamaexyparis pis »Blue Moon«, s čemer je njuno lastnico oškodoval za okoli 80 eur. Policisti se bodo potrudili, da vrtnarskega zmikavta čim prej najdejo, po možnosti še prej, preden tudi sam najde svoje mesto med cipresami.

ZMERJAL JO JE NA KAVČU
5.8.2020 – Policisti so bili napoteni na Križ, kamor jih je poklicala oškodovanka, ki jim je zaupala, da je bil njen partner do nje nasilen. Policisti so na kraju ugotovili, , da je med njima prišlo do spora zaradi osebnih stvari, zaradi česar je kršitelj svojo partnerico odrinil na kavč in ji izrekel par žaljivk. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA NA SELAH
6.8.2020 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v Selah pri Kamniku, kjer je voznica z osebnim avtomobilom trčila v odbojno ograjo, nato pa nenadno zavila in zdrsnila po hribu navzdol. V nesreči ni nihče zadobil telesnih poškodb, voznici pa bo izdan plačilni nalog.

ZELIŠČAR S PREPOVEDANO SNOVJO
7.8.2020 – Policijska patrulja je v lokalu v Kamniku osebi zasegla neznano zeleno rastlino, ki bo poslana v nadaljnjo analizo na prepovedane droge. V primeru pozitivne analize sledi hitri postopek.

PROMETNA NESREČA PRI VELIKEM JEZU
8.8.2020 – Na Velikem jezu v Stranjah je prišlo do prometne nesreče, v kateri voznik z vozilom pristal na strehi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, trčil v zaščitno ograjo, zaradi česa je vozilo obrnilo na streho. Z voznikom je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal pozitivno. Voznik in sopotnik sta v prometni nesreči zadobila lahke telesne poškodbe. Zoper voznika sledi odložilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POD NJO SE JE DVIGNIL
8.8.2020 – Voznica osebnega avtomobila je na Šutni prevozila potopni stebriček, ki pa se je že začel dvigovati, zaradi česar je poškodovala svoje vozilo. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila zapeljala čez potopni stebriček, ki se je v tistem trenutku začel dvigati, zaradi česar je prišlo do trčenja. Na kraju so gasilci poskrbeli za vozilo in ga umaknili iz vozišča, zoper voznico pa bo izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
9.8.2020 – Patrulja je bila napotena na prometno nesrečo v Kamniku, kjer je voznica, zaradi vožnje preblizu desnemu robu, trčila v parkiran osebni avtomobil. Parkirano vozilo je odbilo naprej v drugo parkirano vozilo, vsaj malo »trčena« pa je bila tudi povzročiteljica nesreče, saj je pošteno napihala. Zoper povzročiteljico sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

 

X