Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Krave na črpalki, šminka na fasadi in hči, ki se ji bo posušila roka

Policijska kronika: Krave na črpalki, šminka na fasadi in hči, ki se ji bo posušila roka

Kamniški policisti so tudi med prvomajskimi prazniki, med drugim, mirili sprte sosede in sorodnike, si ogledovali fasado z našminkano umetnino, parim  lokalnim zeliščarjem zasegli zeli.

Kronika PP Kamnik (od 28. 4. do 3. 5. 2020)

SPOR MED SOSEDOMA
28.04.2020 –  Policisti so posredovali v Rudniku pri Radomljah, kjer so se med seboj sprli sosedje, pri tem pa se nedostojno vedli drug do drugega. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

VLOM V KLET  NA DUPLICI
28.04.2020 –  Neznani storilec je poškodoval nosilec ključavnice obešanke in vstopil v klet, iz katere je odtujil moško mestno kolo znamke Camox Citya 21, grafitno sive barve in oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

KRAVE SO ŠLE NA ČRPALKO
28.04.2020 – 
Policiste je občan obvestil o pobeglih kravah iz pašnika v Golicah, ki so se očitno naveličale karantene in, zaradi skrivnostno podrte ograje z električnim pastirjem, odšle na pohod proti tamkajšnji bencinski črpalki. Policista sta izsledila lastnika krav, ki je bil opozorjen in je poskrbel za pobeglo živino.

UMETNIŠKI NAVDIH
29.4.2020 – Neznanec oz. neznanka je preko noči dobil/a ustvarjalni navdih, pri čemer je s šminko porisal/a fasado ob vhodnih vratih stanovanjske hiše prijavitelja. Le-ta je šminko s fasade počistil sam, z dejanjem pa ni bil oškodovan, zgolj precej presenečen. Policisti so, pa ne s šminko, naredili uradni zaznamek.

POVOZIL POTOPNI STEBRIČEK
29.4.2020 – Voznik tovornega vozila se je peljal po Šutni, pri čemer hitrosti ni prilagodil poteku in lastnostim vozišča, zaradi česar vozila ni ustavil pred oviro, ampak je peljal naprej v času, ko se je potopni stebriček dvignil iz tal in vozilo precej poškodoval. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA DENARNICE
29.4.2020 –
V Mostah, na parkirišču vrtnega centra, je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji odtujil sivo denarnico z večjo vsoto denarja ter dokumenti, s čemer jo je oškodoval.  Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

KAMNIŠKA »TETA PEHTA«
29.4.2020 –
Policista sta imela v Kamniku v postopku občanko, ki sta ji v postopku zasegla kovinski mlinček z neznano posušeno snovjo rastlinskega izvora, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Ne glede na to, da je že teta Pehta dejala, da za vsako bolezen raste rožica, bo po analizi zoper kršiteljico, uveden postopek o prekršku.

POVOZIL SRNO
29.4.2020 – Občan je policiste obvestil, da je v naselju Krivčevo povozil srno in poškodoval vozilo. Ker je voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo na kraju izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V STRANJAH JE NA BANKOMATU POZABIL DENAR
30.04.2020 –
Občan se je zglasil na policijski postaji in povedal, da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke v Zgornjih Stranjah dvignil denar, le-tega pa pozabil. Policisti najditelja zato naprošajo, da najden denar sam prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

 NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO V ZGORNJEM TUHINJU
30.04.2020 – Pri kopanju luknje za odvod meteornih voda na območju Tuhinja je občan naletel na italijansko minometno mino, oznak DA 81, kalibra 81 mm iz 2. svetovne vojne, ki sta jo strokovnjaka DEVNUS na bližnjem travniku uničila.

PREGLASEN PRVOMAJSKI ŽUR
01.05.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, ki je jakost glasbe zmanjšal šele ob prihodu policistov na kraj preglasne prvomajske veselice. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VLOM V KLET  NA DUPLICI
01.05.2020 – Neznani storilec je odstranil ključavnico obešanko in vstopil v klet iz katere je odtujil  kolo z motorjem znamke Baotian tanco ter z dejanjem oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo

BRAT NAD BRATA
02.05.2020 –
Policisti posredovali v Kamniku, in sicer na dvorišču stanovanjske hiše, kjer je občan udaril in porinil svojega brata, s takšnim vedenjem pa pri njemu povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti in strahu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ZASEG MLINČKA S SMEJOČO TRAVICO
02.05.2020 –
Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, kateri je bil zasežen  PVC mlinček z neznano posušeno rjavo-zeleno snovjo rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo, bržkone travico. Po analizi bo zoper zeliščarskega kršitelja, uveden hitri postopek.

HČI JE UDARILA MAMO
03.05.2020 – Policisti so posredovali pri družinskem sporu, pri katerem se je hči nedostojno vedla do svoje mame, pri čemer jo je tudi odrinila in udarila po glavi, k sreči pa njena mama pri tem ni zadobila poškodb. Policisti bodo nasilni hčeri izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, sama pa bo najbrž še lep čas zaskrbljeno gledala svojo roko, če se ji je morda, kot so nas učili nekoč, ker je udarila svojo mamo, že začela sušiti.

INTERVENCIJA IN ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
03.05.2020 – Policisti so med intervencijo v Suhadolah kršitelju, na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov, zasegli PVC samozapiralno vrečko z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.