Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Kršitve javnega reda in miru, rop in zaseg droge
Simbolična fotografija.

Policijska kronika: Kršitve javnega reda in miru, rop in zaseg droge

Kamniški policisti in policistke imajo za seboj še en pester delovni teden, v katerem so med drugim obravnavali tudi rop bencinskega servisa, ki se je tokrat zgodil v Komendi.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 27. 2. do 5. 3. 2017)

 

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
27. 2. 2017 – Policisti so na Zavodu za zaposlovanje obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bila izrečena globa.

ROP NA BENCINSKEM SERVISU
28. 2. 2017 – Na bencinskem servisu Potok pri Komendi je nekaj minut po 22. uri prišlo do ropa. Neznani zamaskirani moški je v prodajalno vstopil v času zapiranja in od prodajalke zahteval gotovino. Svojo zahtevo je podkrepil z nožem. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Opis storilca: moški, visok približno 185 cm, na glavi je imel črno kapo z izrezom za oči, oblečeno je imel jakno, bež barve, hlače, sive barve in obute črne čevlje.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
1. 3. 2017 – Policisti so v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, saj je povzročitelj nesreče s kraja odpeljal ne da bi nudil podatke udeležencu. Policisti so pri zbiranju obvestil ugotovili registrsko številko povzročiteljevega vozila in nato tudi voznika vozila, ki mu je bila nato izrečena globa za prekršek.

ZAGOREL ZABOJNIK ZA PAPIR
2. 3. 2017 – Na Usnjarski ulici je zagorel zabojnik za papir. Zabojnik so pogasili gasilci PGD Kamnik. Policisti so opravili ogled kraja in ugotovitvah bo obveščeno pristojno sodišče.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
3. 3. 2017 – Policisti so bili obveščeni o pijanem gostu, ki krši javni red in miru v enem od kamniških lokalov. Za kršitev bo gostu izrečena globa za prekršek.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
3. 3. 2017 – Policista so imeli na Perovem v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da voznik vozii pod vplivom alkohola nad dovoljeno mejo. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
4. 3. 2017 – Na območju občine Komenda je prišlo do spora med družinskima članoma. Policisti so kršitelja oglobili po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
5. 3. 2017 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, kateri so zasegli snov za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi sledijo ustrezni postopki zoper kršitelja.