Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ljubezenski spor, nedostojen šef, zanemarjanje otrok in kraja kosa mesa v trgovini

Policijska kronika: Ljubezenski spor, nedostojen šef, zanemarjanje otrok in kraja kosa mesa v trgovini

Kamniški policisti in policistke so v minulem tednu, med številnimi drugimi intervencijami, mirili tudi hud ljubezenski spor v Špitaliču, obravnavali nedostojno vedenje šefa, prejeli prijavo zanemarjanja otrok, iščejo pa tudi občanko, ki je v Sparu ukradla kos mesa.

Kronika PP Kamnik (od 25. 11. do 1. 12. 2019)

KRAJA ORODJA IZ VOZILA
25.11. 2019 – Neznani storilec je na parkirišču pred stanovanjsko hišo v Vrhpoljah, vlomil v vozilo in iz njega odtujil več kosov orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DELOVNA NESREČA NA DELOVIŠČU
25.11. 2019 – Pri opravljanju del na novogradnji v industrijski coni v Žejah je prišlo do delovne nesreče pri kateri je delavca, ki je izvajal dela na splinker sistemu – nekaj dni nazaj so opravili tlačni preizkus sistema, pri tem pa je delavec pozabil izpustiti stisnjen zrak iz sistema – med delom odneslo v glavo kovinski čep premera cca 30 cm, ki mu je poškodoval glavo in zadal hude telesne poškodbe. Ogleda delovne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA IZ HIŠE V ŠMARCI
25.11. 2019 – Neznani storilec je v Šmarci vstopil v stanovanjsko hišo skozi odklenjena vrata kurilnice, iz hiše pa nato odtujil denar in zlatnino. Policisti so opravili ogled kraja dejanja, po zbranih obvestilih pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
26.11. 2019 – Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročiteljice, ki se pred vidno označenim prehodom za pešce ni uspela ustaviti in je kljub umikanju v levo trčila v pešca ter nato oplazila še nasproti vozečo voznico. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog po  zakonu v cestnem prometu.

OBČANKA JE V SPARU UKRADLA KOS MESA
26.11. 2019 – V trgovini Spar je občanka vzela kos mesa ga dala v žep, nato pa odšla iz trgovine, ne da bi meso plačala. Njeno dejanje je opazila varnostnica, ki je obvestila policiste. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer, sledi pa zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PRIJAVA ZANEMARJANJA OTROK
27.11. 2019 – Občan se je zglasil in na zapisnik podal ovadbo za kaznivo dejanje zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje zoper bivšo partnerico, katera izvaja fizično in psihično nasilje nad svojimi otroci v času stikov. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

REALIZIRANA PRIVEDBA V ZAPORE
27.11. 2019 – Policista sta na podlagi okrajnega sodišča v Kranju realizirala odredbo zoper občana, ki sta ga našla na delovnem mestu in ga odpeljala v Zavod za prestajanje kazni zapora Dob. Napisan je bil uradni zaznamek o prijetju in oddano obvestilo na pristojno policijsko postajo.

ŠEF SE JE NEDOSTOJNO VEDEL DO ZAPOSLENE
28.11. 2019 – Policisti so intervenirali v podjetju, kjer se je občan, sicer šef podjetja, nedostojno vedel do svoje zaposlene, ki je po poteku pogodbe odprla svoje podjetje in mu prevzela nekaj strank. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POLICISTI SO LASTNICI VRNILI NAJDENO DENARNICO
28.11. 2019 – Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denarnico, ki jo je našla  v okrepčevalnici na Duplici. Policisti so lastnico denarnice uspeli najti ter ji denarnico vrniti.

LJUBEZENSKI SPOR V ŠPITALIČU
29.11. 2019 – Policisti so posredovali v Špitaliču, kjer sta se izven zakonska partnerja  drug do drugega nedostojno vedela, se žalila z nedostojnimi besedami in drug drugega spodbujala k pretepu. Obema kršiteljema je bila na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
29.11. 2019 – Zaposlena na Novi Ljubljanski banki je na bankomatu v objektu banke našla denar. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

TATVINA V TRGOVINI
30.11. 2019 – V trgovini Intersport v Kamniku je neznanec odtujil tri artikle in tako oškodoval podjetje. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA ZA ZAČETEK VESELEGA DECEMBRA
01.12.2019 – Policisti so v Kamniku zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju, ki je na ves glas proslavil začetek veselega decembra, pa bo bil izdan plačilni nalog.