Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ljubosumni internet ter nedovoljeno druženje in popivanje brez mask

Policijska kronika: Ljubosumni internet ter nedovoljeno druženje in popivanje brez mask

Policisti so v minulem tednu, med drugim, obravnavali več občanov, ki so se, »z namenom druženja in popivanja«, brez mask zadrževali na javnih krajih, mimogrede pa so iz prometa spravili še nekaj vinjenih voznikov in pomirili pretepaško razpoložena (skoraj) bivša zakonca, ki sta si v lase skočila zaradi ljubosumja in uporabe interneta.

Kronika PP Kamnik (od 2. do 8. 11. 2020)

VLOM V TOVORNO VOZILO
2.11.2020 – Neznanec je na Duplici vlomil v tovorno vozilo iz katerega je odtujil delovno orodje (brusilko, vijačnik, vrtalno kladivo…) in lastniku povzročil večjo materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil, zoper tolovajskega deloholika pa tudi kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
2.11.2020 –  Pri trgovini Tuš na Perovem je, zaradi nepravilnega premika voznice, ki je s parkirnega prostora zapeljala vzvratno in trčila v drugo vozilo, prišlo do prometne nesreče. Ob tem je voznica zadobila tudi lahke telesne poškodbe, policisti pa so ji na kraju izdali plačilni nalog.

PIJAN VOZNIK NA PEROVEM
2.11.2020 – Na Perovem  je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus, ki je pokazal, da ima 0.60 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vzroke svoje žeje bo moral obrazložiti sodniku na Okrajnem sodišču v Kamniku.

BREZ IZPITA, BREZ VOZILA
3.11.2020 –  Policista sta imela na Perovem v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo, proti potrdilu o zasegu predmetov, začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika, ki bo moral plačati tudi drago “parkirnino”, sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

NA GORI JE POVOZILA SRNO
3.11.2020 – Občanka je policiste obvestila, da je na Gori pri Komendi povozila srno in poškodovala vozilo. Ker je voznica izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo na kraju izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

BREZ MASKE IN V TUJI OBČINI
3.11.2020 – Policisti so imeli na Perovem v postopku občana brez nameščene zaščitne maske in občana, ki je prišel na omenjeno lokacijo z namenom druženja in popivanja, obenem pa je kršil tudi prepoved prehajanja občinskih meja. Na kraju je bil obema izdan plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih.

PRIJAVA GOLJUFIJE
4.11.2020 – Občanka je na policijski postaji podala prijavo kaznivega dejanja goljufije, saj je podjetju, ki izdeluje notranja vrata, le-ta naročila in plačala, vrat pa vseeno ni prejela. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

PIJAN VOZNIK V KAMNIKU
4.11.2020 – V središču Kamnika je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki se je na vijuganje po mestu podal brez veljavnega vozniškega dovoljenja, za nameček pa je kazal tudi očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so mu odredili preizkus, le-ta pa je pokazal »precejšno razkuženost«, saj je voznik napihal 0.71 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Voznikovi prehudi žeji bo sledila suša, saj ga bodo policisti predlagali v »sušenje« na Okrajnem sodišču v Kamniku.

PROMETNA NESREČA V STRANJAH
5.11.2020 – V Zgornjih Stranjah se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PRETEPAŠKO LOČEVANJE
5.11.2020 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer je, med zakoncema v ločitvenem postopku, prišlo do prepira in pretepa, in sicer zaradi uporabe interneta in ljubosumja.

PIJAN VOZNIK NA PEROVEM
6.11.2020 – Na Perovem so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je bil videti prav »židane volje« oz. je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar so mu policisti ponudili »pojočo travico«, ki je pokazala, da ima 0.76 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Ker voznik ni »tankal« zgolj svojega vozila, se bo dokončno »dekontaminiral« na Okrajnem sodišču v Kamniku.

DRUŽENJE IN POPIVANJE BREZ MASK
6.11.2020 – Policisti so imeli v Volčjem Potoku v postopku več občanov brez nameščenih zaščitnih mask, ki so na omenjeno lokacijo prišli z namenom druženja in popivanja. Na kraju so bili seznanjeni s kršitvijo odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji, namesto razglednic s tulipani in rožicami iz Arboretuma, pa bodo prejeli plačilne naloge.

ZASEG NEZNANE SNOVI
6.11.2020 – V Volčjem Potoku je bila, tekom postopka nedovoljenega zadrževanja in druženja na javnem kraju, občanu zasežena neznana snov zeleno-rjave barve rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper »vrtnarja« uveden postopek o prekršku.

JADRALNI PADALEC STRMOGLAVIL IN SE HUJE POŠKODOVAL
7.11.2020 – Policista sta bila obveščena o nesreči padalca na Brani, ki se je peš podal na vrh gore Brane (2253m). Okrog 10.25 se je z jadralnim padalom znamke Yeti – tip 4, spustil z vrha Brane proti Kamniški Bistrici, kjer pa je naredil napako, zaradi česar ga je obrnilo, pri čemer je izgubil nadzor nad padalom in padel na pobočje, kjer je obvisel na vrveh padala. Padalec se je pri padcu hudo telesno poškodoval, zaradi česar je bil z reševalno ekipo GRS Kamnik ter ob pomoči helikopterja Slovenske vojske prepeljan v UBKC Ljubljana. Ker je tuja krivda izključena, padalec pa ustrezno opremljen in z veljavno licenco, sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

POŽAR V MEKINJAH
8.11.2020 – Policisti so bili obveščeni, da je v Mekinjah prišlo do požara v stanovanjski hiši. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je požar zanetila ena izmed električnih naprav, ki so bile na kuhinjskem pultu priklopljene na elektriko. Na pultu, kjer se je pričel požar, so bile štiri električne naprave, iz naprave, ki je zagorela, pa se je ogenj razširil še na napo in viseči kuhinjski omarici. Požar so pogasili gasilci prostovoljnega gasilskega društva Kamnik. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.