Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nespodobno kazanje lulčka in spektakularen lov vlomilcev

Policijska kronika: Nespodobno kazanje lulčka in spektakularen lov vlomilcev

Kamniški policisti imajo za seboj še en precej pester in naporen teden, v katerem so, med drugim, obravnavali nekaj prometnih nesreč, nespodobnega občana, ki je pred lokalom pijan kazal svojega lulčka, mirili sprte občane obenem pa tudi spektakularno lovili in ujeli vlomilce, ki so jim poskušali pobegniti z divjo vožnjo.

Kronika PP Kamnik (od 10. do 14. 12. 2019)

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
10. 12. 2019 – V naselju Moste se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA NA LAZAH
10. 12. 2019 – V naselju Laze v Tuhinju je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu voznice, ki je trčila v pravilno vozeče vozilo. Povzročiteljici je bila zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
10. 12. 2019 – Občan je obvestil policiste, da je na bankomatu pri Osnovni šoli Komenda našel denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

PIJAN OBČAN JE KAZAL LULČKA
11. 12. 2019 – Policisti so posredovali v Šmarci, kjer je pijan občan pred lokalom  razkazoval svoj spolni organ in s tem povzročil vznemirjenje in zgražanje ljudi. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TUHINJSKA KAJN IN ABEL
11. 12. 2019 – Policisti so intervenirali v Lokah, kjer sta se med seboj sprla brata in se nedostojno vedla drug do drugega. Zoper mladoletnega kršitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VINJEN VOZNIK
11. 12. 2019 – Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.85 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

NAJDENO OROŽJE  
12. 12. 2019 – Občan iz naselja Križ je pri pospravljanju kleti v železni blagajni, ki je pripadala tastu, našel pištolo znamke Mauser Werk in naboje, ki jih je izročil policistom. Omenjeno orožje bo poslano v analizo in nato v skladišče Ministrstva.

TATVINA BUNDE V VRTCU
12. 12. 2019 – Iz vrtca so bili policisti obveščeni o tatvini bunde znamke Guess, v kateri je imela oškodovanka ključe stanovanja in osebnega vozila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA VRHPOLJU
12. 12. 2019 – Neznanec je v popoldanskem času v naselju Vrhpolje s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi kletno okno stanovanjske hiše, ter nato še na vzvod skozi vrata vlomil v dva stanovanja in odtujil denar. Na kraju zavarovane sledi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
13. 12. 2019 – Na Usnjarski cesti se je zgodila prometna nesreča s pobegom, v kateri je povzročitelj trčil v betonski steber in lesena vrata pred stanovanjsko hišo, nato pa s kraja odpeljal. Policista sta z zbiranjem obvestil in pregledu parkirišč izsledila vozilo in kršitelja, kateremu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev po zakonu v cestnem prometu.

LOV VLOMILCEV
13. 12. 2019 – Policista sta v Vrhpoljah izsledila vozilo znamke Renault Clio, katero je bilo na območju Celja udeleženo pri vlomih in ga začela ustavljati z svetlobnimi in zvočnimi signali, kar pa voznik ni upošteval, tako se je ustavljanje nadaljevalo vse do naselja Moste, ko je voznik nenadoma, sunkovito brez razloga zavrl, policistka pa trčenja ni mogla preprečiti, saj je  bilo očitno, da je voznik z svojim dejanjem želel preprečiti nadaljnjo zasledovanje vozila, oz. policistom onemogočiti nadaljnjo vožnjo in opravljanje policijskih pooblastil in nalog. Omenjena prometna nesreča se obravnava kot poskus preprečitve uradnega dejanja in maščevanja uradni osebi.