Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Med slikanjem krav so ji ukradli denarnico
Foto: Policija.si

Policijska kronika: Med slikanjem krav so ji ukradli denarnico

Policisti so v minulem tednu obravnavali več tatvin, prijeli tatinskega odvisnika, obravnavali nadležnega bivšega ter zasegli nekaj “travarice v prahu”, iščejo pa tudi tatu, ki je turistki med slikanjem krav na Veliki planini izmaknil denarnico.

Kronika PP Kamnik (od 16. do 22. 8. 2018)

MLADOLETNIK JE OSTAL BREZ JOINTA
16.7. 2018 – Policista sta imela na območju Kamnika postopek z mladoletno osebo, kateri je bil zasežen napol zvit cigaret z NN zeleno-rjavo posušeno snovjo rastlinskega izvora, za katero se sumi, da je prepovedana droga. V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper občana sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA TELEFONA V LJUBLJANI
16.7. 2018 – PP je prejela prijavo za tatvino mobilnega telefona v lokalu na območju Ljubljane. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v lokalu izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu odtujil mobilni telefon znamke Honor 7 Lite. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

VELIKA TATVINA
17.7. 2018 – Policista sta pri opravljanju opazovalne službe opazila storilca kaznivega dejanja velike tatvine, kateremu je bilo na podlagi tega dejanja odrejeno pridržanje. Zaradi begosumnosti in samo poškodovanja so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Prav tako je bila storilcu odvisniku prepovedanih drog nudena terapija za odvisnike na Centru za duševno zdravje. Storilec je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

GLASNA GLASBA
18.7. 2018 – S strani občana iz Most smo bili obveščeni o glasni glasbi in sicer je kršitelj glasno poslušal glasbo in s tem motil nočni mir in počitek. Policista sta na kraju kršitev zaznala in izdala plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TRAVARICA V PRAHU
18.7. 2018 – Policista sta imela na območju Kamnika postopek z osebo, kateremu je bila zasežena neznana snov rastlinskega izvora (cca 0,05g), za katero se sumi, da je prepovedana droga. V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

ZASEG UKRADENIH REGISTRSKIH TABLIC
19.7. 2018 – Patrulja PP Kamnik je imela v okolici Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je imel na vozilu nameščene ukradene registrske tablice, katere so bile proti zapisniku zasežene in poslane na upravno enoto. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

TATVINA REGISTRSKE TABLICE
20.7. 2018 – Na policijski postaji se je zglasil občan, ki je naznanil tatvino registrske tablice iz vozila. Zoper neznanega storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

BIVŠI JI GROZI IN JO NADLEGUJE
21.7. 2018 – Občanka je na policijski postaji podala prijavo zaradi nadlegovanja in groženj po telefonu s strani bivšega partnerja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE NA VELIKI PLANINI
21.7. 2018 – Občanka je na policijski postaji prijavila tatvino denarnice na Veliki Planini. Ugotovljeno, da je neznani storilec iz torbice odtujil denarnico z vsebino med tem, ko je oškodovanka slikala krave. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
21.7. 2018 – Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.71 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.