Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Medvedasti sosed, opojna zelišča in krokodilje solze

Policijska kronika: Medvedasti sosed, opojna zelišča in krokodilje solze

Policisti se tudi v minulem tednu niso mogli predajati morebitnim užitkom poletnega mrtvila, saj so jim, kot običajno, lokalni razgrajači in zlikovci ponovno naložili obilo dela…

Kronika PP Kamnik (od 20. do 26. 7. 2020)

ZASEG KROS MOTORJA
Golice, 20.7.2020 – Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika kros motorja, za katerega je bilo ugotovljeno, da ne posreduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorno kros kolo mu je bilo zato zaseženo, zoper mladoletnega voznika pa so policisti podali predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Zikova, 21.7.2020 – Patrulja je bila obveščena o poskusu vloma v osebni avtomobil na Zikovi ulici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec poskušal vlomiti v osebni avtomobil na parkirišču Zikove ulice, vendar v notranjost ni prišel. Nastala je materialna škoda. Sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA VRTNE GARNITURE
Šmarca, 21.7.2020 – Policisti so bili napoteni v Šmarco, kjer je neznanec odtujil vrtno garnituro. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec odtujil vrtno mizo, stole in ležalnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo, nadejamo pa se, da bo ljubitelj tuje lastnine lahko vsaj nekaj časa kampiral za rešetkami.

MEDVEDJE RAZGRAJANJE NA MEDVEDOVI
Medvedova, 21.7.2020 –
Policijska patrulja je bila napotena na Medvedovo ulico, od koder je poklical stanovalec in povedal, da sosed vpije, razbija in rogovili po hodniku ter s tem prijavitelja moti pri nočnem miru in počitku. Kršitelju, ki je rogovilil kot medved, bo izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA V SREDNJI VASI
Srednja vas, 23.7.2020; – Policisti so posredovali v Srednjo vas, kjer je pri trgovini Tuš prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zavijal levo, pri tem  pa izsilil prednost vozniku, ki je vozil naravnost. Na kraj je bilo poklicano reševalno vozilo, ki je poškodovano sopotnico v prometni nesreči odpeljalo s kraja. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

NA ŽALAH JE NAMESTO SVEČE HOTEL PRIŽGATI JOINT
Žale, 23.7.2020 – Policisti so imeli na Žalah v postopku osebo, ki je imela pri sebi ročno zvito cigareto, za katero se sumi, da vsebuje prepovedano snov. Ročno zvita cigareta je bila zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo, v primeru, da bo analiza pokazala prisotnost nedovoljenih zelišč, pa bo zoper kršitelja sledil hitri postopek.

TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI TUŠ
Perovo 24.7.2020 – Zaposlena v trgovini Tuš Perovo je poklicala na policijsko postajo Kamnik in prijavila tatvino prehrambnih artiklov. Na kraju so policisti  ugotovila, da sta dva neznanca v trgovini odtujila prehrambne izdelke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA KREGARJEVEM
Kregarjevo, 25.7.2020 –
Policijska patrulja je bila napotena na Kregarjevo, kjer naj bi neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da naj bi neznanec, 24.7.2020, v popoldanskem času s silo telesa vlomil skozi okno ter prišel v notranjost hiše, ki jo je pregledal, vendar ni ničesar odtujil, saj je bil, po vsej verjetnosti, še pravočasno prepoden s strani oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil, zoper vlomilskega neznanca pa kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA KOLESA PRED SUPERNOVO V KAMNIKU
Supernova, 26.7.2020 – Policisti so bili poslani v trgovski center Supernova Kamnik, kamor jih je poklical občan, ki so mu tamkaj odtujili moško kolo znamke Rog, roza-sive barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

KROKODILČKI V OČEH
Perovo, 26.7.2020 – Policisti so posredovali na Perovem, kjer je eden izmed gostov pred lokalom Krokodil grozil in nadlegoval ostale goste. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, če je ob tem morda potočil tudi kako krokodiljo solzo, pa policisti ne poročajo.