Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Mejniki, motorne sani in nasilni boksar
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Mejniki, motorne sani in nasilni boksar

Policisti so na sodišče odpeljali trojček zmuznetov, v Nasovčah iščejo nesrečnega duha, ki ruva mejnike, iščejo tudi goljufivega prodajalca motornih sani, v Kamniku so s prometa spravili naglušnega in slabovidnega voznika, v Motniku pa pomirili občana, ki je na pustni torek s kosmatim jezikom jel obdelovati svojo sosedo.

Kronika PP Kamnik (od 12. do 18. 2. 2024)

TROJČEK NA SODIŠČU
12.2.2024 – Policisti so, na podlagi naloga Okrožnega sodišča Ljubljana, pred roko pravice pripeljali tri osebe, ki se same niso zglasile na sodišču, prav tako pa niso prevzemale sodne pošte. Trojček zmuznetov, ki se najbrž zgleduje po najuglednejših predstavnikih ljudstva, je bil v spremstvu modrih mož odpeljan na sodišče v Ljubljano.

KAM BI DEL? I, KJER SI VZEL!
12.2.2024 – Policisti so domala v živo podoživeli Aškerčevo balado o mejniku, saj so bili obveščeni, da je neznani nepridiprav v Nasovčah odstranil uradne mejnike. Ob ogledu kraja zlodela so zmodrovali, da je neznani nepridiprav odstranil mejnike, vsaj malce pa se jim utegne zdeti sumljivo dejstvo, da oškodovančeve parcele mejijo na parcele soseda, s katerim sta že dlje časa v sporu. Policisti nadaljujejo z iskanjem zlikovca, ki ga morda še najlažje najdejo, ako bodo ponoči na strašljivi cesti zaslišali jadikovanje: “Joj! kam bi dél?”, na katerega lahko odločno odvrnejo: »I, kjer si vzel!« ter odrešijo nemirnega duha stoletne nošnje prekletega kamna.

ALKOHOL IN SEMAFOR
12.2.2024 – Policisti so bili obveščeni o, bržkone vsaj malce naglušnem in slabovidnem Dionizovem častilcu, ki so ga med vožnjo večkrat zaman poskušali ustaviti z modrimi lučmi in kratkim zvočnim signalom, ki pa ga je omenjeni preslišal in spregledal ter prostodušno peljal naprej. Kljub omejeni zaznavnosti, pa šofer najbrž ni tudi barvno slep, saj je, v križišču obvoznice in Šolske ulice, kjer je na semaforju, kot strašljivo oko skrokanega kiklopa, gorela rdeča luč, slednjič vendarle začel zavirati. Le nekoliko prepozno, saj je, spričo zaleta oz. vožnje z neprilagojeno hitrostjo, s kljunčkom svojega jeklenega konjička strastno poljubil zadek pred njim stoječega vozila. Modri možje so ljubitelju dobre kapljice, v spomin na dogodivščino, napisali čestitko, ki se bo zažrla v njegovo denarnico, zaradi vožnje pod vplivom vinca rujnega oz. kake drugega opojnega nektarja, pa so ga v mencanje in ožemanje priporočili roki pravice.

SOSEDO JE OBDELAL Z JEZIKOM
13.2.2024 – Na pustni torek se je v Motniku dvignil vik in krik, da je tamkajšnji, sicer povečini mirno živeči živelj, v naglici grabil za vile in motike misleč, da se je znova polž strgal z verige. Ampak k sreči ni bilo nič tako grozljivo hudega, le eden izmed tamkajšnjih krajanov je jel s kosmatim jezikom obdelovati svojo sosedo. Ker pa se tovrstno jezično obdelovanje sosed ne spodobi, ga bodo hude besede drago stale, saj mu bodo policisti napisali tako visoko globo, da se mu bo skorajda stožilo po časih, ko bi za tovrstno jezično onegavljenje sosede moral preždeti zgolj nekaj dni privezan ob trškem prangerju.

DRAGA NAIVNOST
14.2.2024 – Hudo dolg nos je moral imeti občan, ki je na pepelnico kamniškim policistom prišel potožit, da so ga tatinski goljufi hudo opetnajstili. Poklicali so ga namreč po telefonu in mu natvezli, da mu morajo vrniti denar v zvezi s poslovanjem na spletni platformi za trgovanje. V pričakovanju nenadejanega in hitrega zaslužka, jim je spletnih lumparij neuki občan omogočil dostop do svojega telefona, kar so tolovaji premeteno izkoristili, da so izpraznili njegov bančni račun. Upamo le, da mu niso povzročili toliko škode, da se bo moral zaradi svoje prostodušne naivnosti postiti še dlje od štiridesetih dni.

PLOČEVINASTI POLJUB V MOSTAH
14.2.2024 – Na valentinovo je v Mostah pri Komendi prišlo do nehotnega plehnatega poljuba dveh vozil, ki pa je k sreči povzročil zgolj nekaj strastno zvite pločevine. Ker sta bila oba udeleženca bližnjega srečanja pri trdnem zdravju in dovolj zdravi pameti, da sta se znala sama dogovoriti glede krivde in škode, so jima modri možje napisali zgolj potrdilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, ki jima bode najbrž vsaj malo v pomoč pri onegavljenju z zavarovalničarji, ki povečini raje vzamejo, kot dajejo.

NIČ NE BO S SANKANJEM
15.2.2024 – Vrli kamniški policisti so bili obveščeni o novem spletnem hudodelstvu, ki so ga zagrešili internetni goljufi. Tokrat so nažajfali nesojenega motornega sankača, ki se je pustil nasukati tolovajskemu prodajalcu motornih sani. Le-ta je namreč, z lažnim prikazovanjem dejstev, sankaško razpoloženega kupca spravil v zmoto, da je plačal kupnino, vendar motornih sani ni prejel. Policisti bodo prevarantsko grdobo kazensko ovadili, osmoljeni nesojeni sankač pa se morda lahko tolaži z dejstvom, da letos sani, spričo mile zime, itak ne bi mogel kaj dosti uporabljati. Ako se je slučajno namenil, da bi z ropotajočim se dričanjem nadlegoval pareče se divje peteline na Veliki planini, pa bi spletni barabi, ki ga je prinesla naokoli, skorajda zaploskali.

TRČENJE V CENTRU KAMNIKA
15.2.2024 – V centru glavnega mesta naše občine je prišlo do manjše prometne nesreče, v kateri je bilo bržkone ravno toliko škode, kot nekdaj pri pretepu dveh oklepljenih vitezov. Nič poškodb, zgolj nekaj zvite pločevine, ki bi jo zlahka poklepal mestni kovač, dasiravno za takšne stvari v našem mestu poskrbi kar Papež. Kakorkoli že, škode ni bilo prav veliko, oba kočijaža jeklenih konjičkov pa sta bila trezna in zmožna nadaljnje vožnje, zato so jima modro odeti mestni stražmojstri izročili zgolj pergament s potrdilom, da odstopajo od ogleda prometne nesreče.

ŽEJEN JE TRČIL V HIDRANT
15.2.2024 – Preklemansko žejen je moral biti voznik, ki je v Godiču, s trkom v hidrant, povzročil prometno nesrečo. Policisti so namreč ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje po prekomernem gašenju žeje z alkoholom in prehitre vožnje, kar je izsušenega voznika, bržkone v iskreni želji, da se dokončno odžeja, odneslo v hidrant in živo mejo. Žeja pa utegne biti nepogašena tudi v prihodnje, saj so policisti vozniku izstavili račun, zavoljo vožnje pod vplivom alkoholnega dopinga, pa so ga napotili na sodišče, kjer mu bodo zagotovo še bolj izpraznili oz. osušili denarnico.

PROMETNA NESREČA V SUHADOLAH
16.2.2024 – Preveč na blizu sta se srečala tudi voznika v Suhadolah, vendar tudi v tem primeru ni bilo hujšega, glede krivde in škode pa sta se uspela sporazumeti sama, zavoljo česar so policisti odstopili od ogleda prometne nesreče.

TRČIL JE ROBNIK
16.2.2024 – Policisti so v Vasenem obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v obcestni betonski robnik in poškodoval svoje vozilo. Za dobro mero so ga policisti dokončno zarobili s plačilnim nalogom.

TATVINA VOZILA NA GROHARJEVI
17.2.2024 – Občan z Groharjeve je policiste obvestil, da mu je neznani nepridiprav ukradel jeklenega konjička. Pri tem pa ni bil prav nič nežen, saj je v vozilo očitno vstopil z razbijanjem stranskega okna, nakar je vozilo spravil v pogon in se odpeljal v neznano. Policisti zlikovca še iščejo, četudi ga najdejo, pa se mu najbrž ne gre bati hudega. Vsaj nič takšnega kot nekdaj, v starih dobrih časih, ko so konjske tatove pri podgorskem krvavem znamenju stehtali na tehtnici, na kateri je tolovajski vrat izvedel kako težka je njegova zadnjica.

BOKSARSKI SOSED
17.2.2024 – Sicer niso napisali kje, ampak policisti so na ta dan obravnavali kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe, ki jo je zagrešil napadalni občan, ki je fizično napadel soseda ter ga z roko, ki je bila najbrž sklenjena v pest, udaril v predel čeljusti. In to s takšno silo, da je napadeni sosed utrpel telesne poškodbe. Policisti bodo boksarskega soseda kazensko ovadili, roka pravice pa bo bržkone poskrbela, da bo ustrezno nagrajen, če je še kaj pravice na tem svetu, pa bo moral nasilnež svojemu sosedu bogato poplačati tudi prizadejane bolečine.

NEPRAVILNO PARKIRANJE NA CANKARJEVI
18.2.2024 – Policisti so bili obveščeni o napačno parkiranem vozilu na Cankarjevi cesti, kjer je voznik poltovornjaka z napačnim parkiranjem onemogočil varen prehod invalidom in ostalim udeležencem v prometu. Kršitelju, ki ga bo najbrž še dolgo sram, je bil izdan plačilni nalog.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve