Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Motokros na Veliki planini, izgubljena deklica in spor med ribiči ter kopalci

Policijska kronika: Motokros na Veliki planini, izgubljena deklica in spor med ribiči ter kopalci

Lepote Velike planine so po motornih sankačih očitno odkrili tudi motokrosisti, izgubljena deklica se je zatekla v mekinjski samostan, zakonca nista želela zapustiti prostorov urgence, v Buču so žurirali sošolci, pri Mengšu so se sporekli kopalci in ribiči, na Žubejevem sta se zaradi košnje trave in meja sprla soseda, v Soteski pa je divji sosed na smrt prestrašil svojo sosedo.

Kronika PP Kamnik (od 26. 6. do 3. 7. 2022)

POOSTREN NADZOR NA VELIKI PLANINI
26. 6. 2022 – Policisti PP Kamnik so, skupaj z lovskim inšpektorjem, na širšem območju Velike planine opravili poostren nadzor in kontrolo, saj se je povečalo število prijav občanov. Le-ti se niso pritoževali zgolj nad avtomobili, ki na Veliko planino res ne sodijo, ampak še bolj tudi zaradi vse večjega pojava voznikov s kros motorji, ki so si za svoj dirkaški poligon izbrali kar velikoplaninske pašnike in gozdove. Tekom poostrenega nadzora so policisti ugotovili 8 kršitev, upamo pa, da so kršitelje tudi ustrezno »nagradili«.

POŠKODBA STEKLA NA VOZILU
27. 6. 2022 – V IC Žeje pri Komendi je iz neznanega razloga prišlo do poškodbe stekla na desnih drsnih vratih vozila. Policisti niso ugotovili znakov morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška, zato bo napisano poročilo na ODT.

TATVINA KOLES
27. 6. 2022 – Neznanec je med 25. 6. in 26. 6., predvidoma v času med 22.00 in 11.00, na Ljubljanski cesti odtujil dve kolesi. Policisti bodo tatu poskušali odkriti in ovaditi.

DRUŽINSKO NASILJE V KOMENDI
27. 6. 2022 – Policisti so posredovali v Komendi, kjer so obravnavali primer nasilja v družini. Ko bodo zbrali vse potrebne informacije bodo proti družinskemu nasilnežu podali kazensko ovadbo.

POŠTENI NAJDITELJ TELEFONA
27. 6. 2022 – V naselju Dobro polje je pošteni najditelj našel mobilni telefon znamke Motorola, ki ga je izročil policistom. Le-ti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, morebitni lastninski pravici po preteku zakonsko določenega roka, pa se je najditelj odpovedal.

TATVINA »POGANJALCA FORMULA 1«
27. 6. 2022 – Neznani storilec je v večernih urah izpod stopnišča pred vhodom v stanovanjski blok na Jakopičevi ulici odtujil otroški poganjalec znamke »Formula 1«, s čemer ni zgolj oškodoval lastnika, ampak otroku ukradel tudi veselje. Policisti se bodo potrudili, da storilca čim prej izsledijo in ovadijo.

PROMETNA NESREČA NA JAKOPIČEVI
28. 6. 2022 – Na Jakopičevi ulici je prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in objekt v lasti javnega zavoda. Ker sta se oba udeleženca nesreče strinjala o krivdi in poravnavi škode, so policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda nesreče. Predvidevamo, da objekt javnega zavoda ni povzročil nesreče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
28. 6. 2022 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je povzročil neznani voznik neznanega vozila, ki je na parkirišču trčil v parkirano vozilo, nato pa jo s kraja pobrisal, ne da bi oškodovanemu lastniku vozila pustil svoje podatke.

POŠTENI NAJDITELJ DENARNICE
28. 6. 2022 – V reki Kamniški Bistrici pri Zgornjih Stranjah je bila najdena denarnica z vsebino, ki jo bodo policisti vrnili njenemu lastniku.

TATVINA DENARNICE
29. 6. 2022 –  Policijska patrulja je bila napotena v Komendo, kjer je občan prijavil tatvino denarnice, ki naj bi se zgodila v Izoli. Kamniški policisti bodo primer predali pristojni policijski postaji.

SPOR GLEDE KOŠNJE TRAVE
29. 6. 2022 – Policisti so bili napoteni na Žubejevo, kjer je med sosedi prišlo do spora glede košnje trave in meje zemljišč. Ker gre za mejni spor med sosedoma, sta bila »kosca« napotena, da medsebojni spor rešita na sodišču.

PROMETNA NESREČA NA SAMOSTANSKI
29. 6. 2022 – Na Samostanski ulici je prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila in kombija. Voznik osebnega vozila je bil namreč precej neroden, zato je med parkiranjem trčil v že parkiran kombi. Bržkone pa voznik osebnega vozila ni bil neroden po naključju, saj so policisti med postopkom ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli in odpeljali v hrambo, voznik pa se bo moral za svoje nerodnosti in kršitve zagovarjati na sodišču.

IZGUBA REGISTRSKE TABLICE
29. 6. 2022 – Na kamniški policijski postaji se je oglasil občan, ki je policistom zaupal, da je nekje med Kamnikom in Logarsko dolino izgubil registrsko tablico svojega motorja. V kolikor se bo izgubljena registrska tablica našla, bodo policisti njenega lastnika obvestili o najdbi.

RIBIŠKO – KOPALNI SPOR V MENGŠU
29. 6. 2022 – Pri Mengeškemu bajerju je prišlo do spora med kopalci in ribiči. Kopalci so namreč ribiče obtoževali, da mečejo ribjo hrano v vodo medtem, ko kopalci plavajo. Prijaviteljica je želela, da se policisti z ribiči pogovorijo in jih opozorijo, da slednje ni primerno, kar so policisti tudi storili. Kaj si mislili o »človeški ribici«, ki jim je s plavanjem plašila ribe, pa lahko zgolj ugibamo.

POŠKODOVANJE VOZILA NA DUPLICI
29. 6. 2022 – Na Ulici Matije Blejca je prišlo do poškodovanja osebnega avtomobila, ki ga je neznanec poškodoval v predelu sprednjih desnih vrat. Oškodovanec je najprej podal prijavo, vendar je nato predlog za pregon umaknil, zato bodo policisti napisali kazensko ovadbo z umikom predloga za pregon.

POŠKODOVANJE VOZILA NA BAKOVNIKU
29. 6. 2022 – Na Bakovniku je prišlo do poškodovanja osebnega avtomobila, ki naj ga bi, kot je policistom povedal prijavitelj, predvidoma poškodovali sosedovi otroci. Le-te je namreč prej videl, da so se igrali ob njegovem vozilu, pri tem pa mu s kamnom na vozilu naredili rise. Prijavitelj je policistom povedal tudi, da bo sam govoril s starši otrok in zadevo uredil, prijave za kaznivo dejanje pa ni podal.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
30. 6. 2022 – V Mostah pri Komendi, v bližini trgovine Tuš, je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta trčili dve osebni vozili. Ker sta bili obe vozili nevozni, sta bili odpeljani z avtovleko, policisti pa so povzročiteljici, zaradi izsiljevanja prednosti, izdali plačilni nalog.

IZGUBLJENA DEKLICA V SAMOSTANU
30. 6. 2022 – V samostan Mekinje je prišla deklica, ki je tjakaj prišla sama, brez spremstva staršev. Osebje samostana je omenjeno deklico pripeljalo na policijsko postajo, da se ugotovi njena identiteta. Ko so policisti uspeli ugotoviti čigava je deklica, so odhiteli na naslov bivanja, vendar njene mame niso našli doma, saj je že odšla na policijsko postajo, kjer je želela deklico prijaviti kot pogrešano. Vse se je srečno izteklo, policisti pa so o dogodku obvestili tudi center za socialno delo.

POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI V SOTESKI
30. 6. 2022 – Iz Soteske je policiste poklicala občanka, ki je naznanila kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Le-to naj bi povzročil njen sosed, ki je sosed z veliko hitrostjo peljal po cesti, ob kateri je sama hodila, zaradi česar se je prestrašila za svojo varnost in življenje. Policisti bodo, ko bodo zbrali vsa obvestila, podali kazensko ovadbo.

PACIENTI NE ŽELIJO ZAPUSTITI ZD KAMNIKA
30. 6. 2022 – Policijska patrulja je bila napotena v Zdravstveni dom Kamnik, kjer sta se nahajala moški in ženska, ki nista želela zapustiti prostorov urgence. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je morala ekipa Nujne medicinske pomoči z reševalnim vozilom oditi na nujno posredovanje na terenu, vendar zakonca medtem nista želela zapustiti prostorov urgence, saj sta želela oz. vztrajala, da jih zdravnik vseeno pregleda. Policisti na kraju niso zaznali elementov prekrška ali kaznivega dejanja.

TATVINA KOLESA
1. 7. 2022 – Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec, predvidoma  23. 6. 2022, odtujil kolo Royal vijolične barve, ki ga je njegov lastnik nekaj dni kasneje, 1. 7. 2022, opazil parkiranega pri domu upokojencev. Lastnik kolesa je zato prišel na PP Kamnik, kjer je policistom prijavil tatvino, kdo je kolo ukradel, pa policisti niso sporočili.

DELOVNA NESREČA NA KREGARJEVEM
1. 7. 2022 – Na Kregarjevem je prišlo do delovne nesreče, v kateri se je poškodoval delavec, ki je padel s telekomunikacijskega droga. Poškodovanemu delavcu je na pomoč priskočila reševalna ekipa ZD Kamnik, ki ga je na kraju najprej oskrbela, nato pa z reševalnim vozilom odpeljala na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano. Policisti so opravili ogled kraja nesreče, zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu, pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEGI PREPOVEDANIH DROG
1. 7. 2022 – V poostrenem nadzoru so policisti PP Kamnik opravili 4 zasege prepovedanih substanc, in sicer en zaseg bele prašnate snovi, sum na kokain, in tri zasege posušene zelene rastline, za katero policisti sumijo, da gre za konopljo. V vseh primerih sledi hitri postopek z odločbo.

ODVZEM MOTORNEGA VOZILA
1. 7. 2022 – Na Policijsko postajo Kamnik je prišla občanka, ki je policistom zaupala, da ji je njen prijatelj neznano kam odpeljal njen osebni avto. Policisti so, zaradi suma kaznivega dejanja odvzema motornega vozila, napisali zapisnik, občankin avto pa bodo poskušali najti.

NAJDEN MOBILNI TELEFON
1. 7. 2022 – Občan je na kamniško policijsko postajo prinesel mobilni telefon znamke Huawei, ki ga je našel na Tomšičevi ulici v Kamniku. Če ga kdo morda pogreša, naj ga pride iskat.

GLASNA GLASBA BUČU
1. 7. 2022 – Policisti so ponoči prejeli anonimno prijavo, da se v Buču predvaja glasna glasba, ki moti nočni mir in počitek. Na kraju so policisti ugotovili, da je bilo v teku praznovanje obletnice šole, žurerski sošolci, ki jim je bilo izrečen »ukor« oz. opozorilo, pa so glasbo po prihodu policistov stišali.

ROJSTNODNEVNI ŽUR NA ZAPRICAH
1. 7. 2022 – Še iste noči je bila policijska patrulja napotena tudi na Zaprice, od koder jih je poklical anonimni prijavitelj, ki je policistom dejal, da tamkaj navijajo glasno glasbo, ki moti nočni mir in počitek. Policisti soob prihodu na kraj tudi sami zaznali glasno glasbo, obenem pa ugotovili, da je šlo za praznovanje rojstnega dne. Žurerji so ob prihodu policistov glasbo utišali, policisti pa so jim izrekli opozorilo.

POŽAR TRAVNIKA V IHANU
2. 7. 2022 – Patrulja kamniških policistov je bila v jutranjih urah napotena v Ihan, od koder je klical mimoidoči sprehajalec in povedal, da gori travnik. Na kraju so bili gasilci, ki so požar že pogasili. Gasilci so povedali, da je zagorelo cca. 4 m2 travnika ob makadamski cesti, do požara pa je prišlo iz neznanega vzroka. Suma kaznivega dejanja ali prekrška ni bilo, prav tako pa ni nastala materialna škoda.

PRIJAVA ZLORABE OSEBNIH PODATKOV
2. 7. 2022 – Na policijsko postajo je prišel občan in prijavil, da mu je neznanec neugotovljenega dne zlorabil osebne podatke ter na njegovo ime pri mobilnem operaterju sklenil naročnini za dve mobilni številki in na naročnino vzel še dva mobilna telefona.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIŠKI BISTRICI
2. 7. 2022 – Patrulja je bila napotena na makadamsko cesto v Kamniški Bistrici, kjer je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Neznani voznik z neznanim vozilom je namreč trčil v parkiran osebni avtomobil prijavitelja ter mu je povzročil škodo na vozilo, nato pa jo je s kraja, bržkone hitro kot bistriška kolomajsarica, pobrisal v neznano.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA ŠUTNI
2. 7. 2022 – Na PP Kamnik je prišla občanka in povedala, da je v večernih urah dan pred tem v njen avto trčil neznani voznik ter ji na vozilu poškodoval desna sprednja iz zadnja vrata.

TRAVNIŠKI POŽAR V JARŠAH
2. 7. 2022 – Policisti so bili napoteni v Srednje Jarše, kjer je prišlo do travniškega požara. Le-tega so domačini že skoraj pogasili. Zagorelo je kaka 2 kvadratna metra travnika, do požara naj bi prišlo zaradi napake na traktorskem priključku. Materialna škoda ni nastala, prav tako ni bilo nevarnosti za življenje ali premoženje, policisti pa prav tako niso zaznali znakov morebitnega prekrška ali kaznivega dejanja.

VINJEN VOZNIK
2. 7. 2022 – Pri kontroli prometa je imela patrulja v postopku voznika, ki je bil preizkušen z alkotestom. Rezultat je pokazal, da ima voznik 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo, skupaj z obdolžilnim predlogom, poslano na sodišče.

POSKUS VLOMA NA ŠKERJANČEVEM
2. 7. 2022 – Patrulja je bila napotena v Škrjančevo, kjer je bil zaznan poskus vloma v skladišče. Ob poskusu vloma je bil sprožen alarm, vendar storilcem ni uspelo ničesar odnesti. Policisti, ki so si ogledali kraj kaznivega dejanja, bodo storilca oz. storilce poskušali izslediti tudi s pomočjo posnetkov nadzornih kamer.