Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Mož nad ženo, krave nad avtomobile in (pre)glasni žuri za konec počitnic

Policijska kronika: Mož nad ženo, krave nad avtomobile in (pre)glasni žuri za konec počitnic

Zadnji teden počitnic je bil za kamniške policiste precej naporen in pester…

Kronika PP Kamnik (od 26. 8. do 1. 9. 2019)

Nasilni mož je napadel ženo
26. 8. 2019 – Policisti so na območju Kamnika intervenirali v zasebnem prostoru v bloku, kjer je prišlo do spora med zakoncema, v katerem se je mož nasilno vedel do žene in jo pri tem fizično napadel. Oškodovanka pri tem ni bila telesno poškodovana, so pa policisti kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru.

Zaseg ukradenega mopeda v Žejah
26. 8. 2019 – Policisti so v Žejah obravnavali cestno prometni postopek z mladoletno osebo, pri čemer so ugotovili, da je mladoletnik vozil neregistriran moped, za katerega je bilo ugotovljeno, da je bil odtujen v Nemčiji.  Moped je bil zasežen, zoper kršitelja pa sledi postopek na Sodišču.

Kolesar je izsilil prednost voznici avtomobila
27. 8. 2019 – Policisti so v krožišču pri OMV v Kamniku obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, v kateri je kolesar, zaradi neupoštevanja prednosti, pri vključevanju v promet iz stranske na glavno cesto izsilil prednost voznici osebnega avtomobila in trčil vanjo. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Kršitelju izdan plačilni nalog

Mladinsko žuriranje pri Mercatorju
27. 8. 2019 – Policisti so bili večkrat poslani v okolico Mercator centra v Kamniku, kjer naj bi občane pri nočnem počitku motilo zbiranje in druženje mladine. Mladostniki so bili napoteni domov, policisti pa kršitev niso ugotovili.

Poškodovanje vhodnih vrat stanovanjske z eksplozivnim sredstvom
28. 8. 2019 – Policisti so bili malo čez polnoč napoteni v Šmarco, kjer je prišlo do poškodbe vhodnih vrat na eni izmed stanovanjskih hiš z eksplozivnim sredstvom. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovljeno, da sta dva neznanca okoli 0.20 odvrgla eksplozivno telo, po vsej verjetnosti večjo (mega) petardo, ki je ob eksploziji poškodovala dvokrilna vhodna vrata. Na objektu nastala materialna škoda v višini 2000 eur. Policisti intenzivno nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Po končanem postopku bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Kraja orodja iz tovornega vozila v Kamniku
28. 8. 2019 – Policisti so obravnavali tatvino ročnega električnega orodja iz tovornega vozila. Odtujil ga je za sedaj še neznani storilec, ki je v vozilo vstopil skozi delno odprto okno. Nastala materialna škoda v višini 1200 eur.

Na prehodu za pešce je zbil mladoletnega kolesarja
28. 8. 2019 – Policisti so v Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega vozila pri vključevanju iz stranske ulice na Ljubljansko cesto, zaradi neupoštevanja prednosti, na prehodu za pešce trčil v mladoletnega kolesarja. V prometni nesreči na srečo nihče ni bil poškodovan, voznik vozila pa bo prejel plačilni nalog.

Oba sta peljala skozi zeleno
28. 8. 2019 – Policisti so v križišču Maistrove in obvoznice obravnavali prometno nesrečo med dvema voznikoma osebnih vozil, ki sta, po njunih izjavah oba,v križišče zapeljala pri zeleni luči na semaforju, pri tem pa eden drugemu zaprla pot in trčila. Telesnih poškodb ni bilo.

Streljanje na Korenovi cesti v Kamniku
29. 8. 2019 – Policisti so bili obveščeni o domnevnem streljanju, ki naj bi se zgodilo v bližini železniškega prehoda na Korenovi cesti, kjer naj bi neznanec iz avtomobila nekajkrat ustrelil, nato pa hitro odpeljal v smeri proti Mengšu, kar naj bi slišali občani. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka – makadamskega parkirišča je bilo ugotovljeno, da naj bi neznanec, v času med 00:35 in 00:40 uro, izstrelil 4 naboje. Za tem se je s temnejšim osebnim avtomobilom odpeljal v smeri Mengša. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil v zvezi z dogodkom.

Goljufanje starejših občanov v Mekinjah
29. 8. 2019 – Policisti so bili obveščeni, da sta se v naselju Mekinje dva neznanca stara okoli 40 let izdajata za agenta delniške družbe in pri tem od starejših oseb pridobivata osebne podatke. Znakov kaznivega dejanja z dosedaj zbranimi obvestili ni bilo ugotovljenih.

Poskus vloma v osebni avtomobil ob poti na Sv. Primož
29. 8. 2019 – Policisti so obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil na parkirišču pri domu na Vegradu v Stahovici, kjer je neznani storilec z orodjem na vzvod  poizkušal vlomiti v osebni avtomobil višjega cenovnega razreda, kar pa mu ni uspelo. O zadevi bo obveščeno pristojno Državno tožilstvo s kazensko ovadbo.

Mladoletnik je padel med spustom s kolesom po gozdu
29. 8. 2019 – Policisti so obravnavali dogodek, kjer  je mladoletni kolesar med spustom po gozdni poti iz Zgornjih Palovč izgubil oblast nad kolesom, pri tem padel preko preko krmila in se telesno poškodoval.

Žur na Zikovi
29. 8. 2019 – Policisti so bili poslani na igrišče na Zikovi ulici v Kamniku, ker naj bi občane pri nočnem počitku motilo zbiranje, druženje in vpitje mladine. Na kraju eni osebi zaradi vpitja izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZJRM.

Zaseg konoplje na Steletovi
30. 8. 2019 – Policisti so na Steletovi ulici imeli postopek z mladoletnimi osebami, pri čemer so eni osebi zaradi suma, da gre za prepovedano drogo-konopljo snov zasegli. Po končanem postopku sledi Predlog na pristojno Sodišče.

Pijan in brez vozniške je vozil tovorno vozilo
31. 8. 2019 – Policisti so pri kontroli prometa na Korenovi cesti  imeli v postopku voznika tovornega vozila, pri katerem se je ugotovilo, da vozi tovorno vozilo pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

Tatvina osebnega vozila na Kranjski cesti
31. 8. 2019 – Policisti so obravnavali tatvino osebnega avtomobila VW Passat, ki je bil odtujen na Kranjski cesti v Kamniku. Po zaključenem postopku sledi kazenska ovadba na pristojno Državno tožilstvo.

Krave poškodovale vozilo na planini Kisovec
31. 8. 2019 – Policisti so se znova ukvarjali z velikoplaninskimi oz. kisovškimi kravami, ki so na planini Kisovec med pašo poškodovale štiri osebne avtomobile. Ali imajo krave zaradi avtomobilov, ki parkirajo na njihovih pašnikih morda kake prebavne motnje, policisti ne poročajo.

Tatvina denarja v trgovini Mana v Qlandiji
31. 8. 2019 – Policisti so v trgovini Mana v Qlandiji obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine, kjer je neznanec izkoristil nepazljivost prodajalke in ji iz prodajnega pulta odtujil ovojnico v kateri je bilo več 100 eur denarja. Po zaključenem postopku sledi kazenska ovadba na pristojno Državno tožilstvo.

Žurerski Kamničani so proslavljali konec počitnic
31. 8. 2019 – Policisti so na več lokacijah po Kamniku kar štirikrat posredovali zaradi glasne glasbe, s katero je bil kršen javni mir in počitek. Pri tem so več osebam izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil ZJRM.

Vlom v klet na Klavčičevi
1. 9. 2019 – Policisti so na Klavčičevi ulici obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine, saj je neznani storilec ponoči vlomil v kletni prostor in iz njega odtujil gorsko kolo znamke Boxer, rdeče-bele barve, s čemer je lastnika oškodoval za okoli 100 evrov.

Poskus vloma v osebni avtomobil na Zikovi
1. 9. 2019 – Policisti so na Zikovi obravnavali poskus vloma oz. kaznivo dejanje velike tatvine, saj je neznani storilec preko noči vlomil v osebni avtomobil, iz katerega pa ni ničesar odtujil.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami v Srednji Vasi
1. 9. 2019 – Policisti so v Srednji vasi obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik voznik osebnega avtomobila, in sicer zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, kar je privedlo do tega, da je trčil v pred seboj vozeče vozilo. V trčenju je ena oseba zadobila lahke telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana na UBKC. Kršitelju je izdan plačilni nalog.

Grožnje s samomorom
1. 9. 2019 – Policisti so intervenirali v Kamniku, kjer je moški grozil s samomorom in se pri tem tudi že samopoškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci iz ZD Kamnik, nato pa je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano.