Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Mulca sta bila zalotena pri kraji

Policijska kronika: Mulca sta bila zalotena pri kraji

Kamniški policisti so imeli v minulem tednu opraviti z “vinskim bratcem”, ki je brez izpita “vozil pod gasom”, nažingana je bila tudi voznica v Komendi, varnostnik pa je v trgovini zalotil par mladoletnikov, ki sta samopostrežno trgovino razumela “nekoliko po svoje”.

Kronika PP Kamnik (od 5. do 12. 2. 2018)

 

VOZIL VINJEN IN BREZ IZPITA
05.02.2018 – Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, mu je bilo vozilo zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog.

TATVINA TABLIC
05.02.2018 – Na policijsko postajo se je zglasil oškodovanec in prijavil tatvino registrskih tablic iz vozila. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
06.02.2018 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Komendi. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom na vzvod vlomil skozi balkonska vrata ter pregledal notranje prostore hiše. Z vlomom je lastnika oškodoval za okoli 150 evrov. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠČA
07.01.2018 – Policisti so na Duplici obravnavali prometno nesrečo z udeležbo pešca in voznika osebnega vozila, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja, ki je trčil v pešca. Pešec je bil lahko telesno  poškodovan in je sam iskal zdravniško pomoč. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ALKOHOLIZIRANA VOZNICA
08.02.2018 – Patrulja PP Kamnik je imela v Komendi v postopku voznico osebnega vozila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 0,46 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

MULCA KRADLA V TRGOVINI MULLER
09.02.2018 – Policisti so bili obveščeni o tatvini v trgovini Muller. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta mladoletnika izvršila tatvino izdelkov v skupni vrednosti 33,47 eur, kar je opazil varnostnik družbe, kii ju je na izhodu iz trgovine zaustavil ter obvestil policijo. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

KRAJA REGISTRSKIH TABLIC
10.02.2018 – Na policijsko postajo se je zglasil oškodovanec in prijavil tatvino registrskih tablic iz vozila. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.