Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Na Šutni se radi zmerjajo in žalijo

Policijska kronika: Na Šutni se radi zmerjajo in žalijo

Kamniški policisti in policistke so se v minulem tednu, med drugim, “zabavali” z obravnavo več različnih tatvin in nekaj prometnimi nesrečami, za jezik pa so so prijeli tudi žaljivo dvojico na Šutni.

Kronika PP Kamnik (od 1. do 7. 9. 2019)

VLOM V KLET
01.09.2019 – Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v klet v katero je neznanec vlomil z orodjem na vzvod, odtrgal okovje za ključavnico obešanko in tako prišel v klet, kjer je odtujil gorsko kolo znamke Boxer in oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
01.09.2019 – V Srednji vasi so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika. V nesreči je bila ena oseba lahko telesno poškodovala, povzročitelju pa so policisti na kraju izdan plačilni nalog.

ŠOFER JE PADEL S TOVORNJAKA
02.09.2019 – Na parkirišču podjetja Calcit je voznik tovornega vozila pri zaključevanju natovarjanja snovi v cisterno, z namenom vzorčenja snovi in zaprtja pokrovov cisterne, splezal na priklopno vozilo in pri tem padel s cisterne na tla in se lahko telesno poškodoval.

Z zbiranjem obvestil ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja, tako se dogodek beleži kot točka v poročilo dežurnega.

NA ŠUTNI JE ZMERJALA SOSEDE
02.09.2019 – Policisti so posredovali na Šutni, ker je se je grdo vedla ena izmed tamakjšnjih sosed, ki je kršila javni red in mir s tem, da je verbalno žalila soseda in ostale stanovalce na naslovu. Po zbranih obvestilih zoper kršiteljico sledi plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

TATVINA V HOFERJU
02.09.2019 – V trgovini Hofer v Kamniku je neznanec odtujil izbrane izdelke, in sicer tako, da jih je skril pod majico in odšel iz trgovine. Policisti zbirajo obvestila o dejanju in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

NA ŠUTNI JE PADLA KOLESARKA
03.09.2019 – Na Šutni je prišlo do prometne nesreče oziroma padca kolesarke. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da kolesarka padla med vožnjo oziroma premika iz ceste na levi pločnik, kjer ji je spodneslo prednje kolo, pri tem pa je padla in se poškodovala. Kolesarki bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA V PODJETJU TISA
03.09.2019 – Trije neznanci so s pomočjo viličarja, katerega so si »sposodili« pri sosednjem podjetju, izpred podjetja Tisa na Ljubljanski cesti odtujili izmenjevalec toplote in staro železo ter z dejanjem oškodovali podjetje. Policisti zbirajo obvestila o dejanju in bodo zoper storilce podali kazensko ovadbo.

TATVINA TELEFONA V LJUBLJANI
04.09.2019 – V Ljubljani  je neznani storilec iz jakne oškodovanca odtujil mobilni telefon znamke iPhone, tip 7 in ga odnesel neznano kam. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

TATVINA KOLESA
04.09.2019 – Neznani storilec je sredi belega dne izpred trgovine Lidl v Kamniku odtujil električno kolo iz sistema KAMKOLO, last Občine Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V ŠPARU SE JE TAT ZALOŽIL Z ŽGANJEM
05.09.2019 – V trgovini Spar je neznana oseba izvršila tatvino več kosov žgane pijače. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

TATVINA PARFUMOV V TRGOVINI MULLER
06.09.2019 – V trgovini Muller sta dva neznanca izvršila tatvino parfumov. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

 ZASEG NN SNOVI V ŠMARCI
06.09.2019 – Patrulja je v Šmarci občanu zasegla neznano zeleno-rjavo posušeno snov za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V ŠMARCI
07.09.2019 – V naselju Šmarca so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi  vzvratne vožnje v napačno parkirano vozilo voznice, ki je s kraja odpeljala in oškodovancu ni nudila svojih podatkov. Obema udeležencema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG NN SNOVI
07.09.2019 – Patrulja je v Kamniku občanu  zasegla plastični “mlinček” z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ŽALI JE NATAKARICO
07.09.2019 – Policisti so na Šutni intervenirali v lokalu na Šutni, kjer je gost lokala kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil zaposleno v lokalu. Po zbranih obvestilih je bil kršitelju izdan  plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.