Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Na Veliki planini so ukradli defibrilator

Policijska kronika: Na Veliki planini so ukradli defibrilator

Le koga namerava oživljati oživljal tatinski zlikovec, ki je iz reševalne sobe na Veliki planini ukradel defibrilator oz. AED napravo namenjeno oživljanju?

Kronika PP Kamnik (od 28. 2. do 6. 3. 2022)

Najden denar na bankomatu v Kamniku
28.2.2022 –
Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan, ki je na bankomatu našel tri bankovce za 20 eur. Denar bo vrnjen lastniku.

Tatvina defibratorja na Veliki planini
1.3.2022 –
Neznanci so iz reševalne sobe na zgornji postaji nihalke na Veliki planini odtujili defibrator znamke Telefunken tip AEDFR1. Policisti bodo zmikavta poskusili izslediti in kazensko ovaditi. Koga ali kaj namerava tatinski nepridiprav, bes ga plentaj, oživljati sicer še ni znano, mu pa vseeno sporočamo, da mu defibrilator pri oživljanju njegovega »onega« zagotovo ne bo pomagal. Naj raje poskusi z viagro in manualno terapijo, defibrilator pa naj takoj prinese nazaj, saj utegne komu rešiti tudi življenje.

Poskus vloma v stanovanjsko hišo v Kamniku
2.3.2022 –
Policisti so na območju Kamnika obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec med počitnicami poskušal vstopiti skozi balkonska vrata. Le-ta so bile za vlomilca, ki je najbrž slabo malical, prehud zalogaj, zato je od dejanja odstopil. Policisti bodo poskusili storilca izslediti in ovaditi.

Prometna nesreča pri Motniku
4.3.2022 –
Policisti so bili napoteni v Motnik, kjer je voznik osebnega avtomobila zapeljal oz. poletel izven cestišča. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, trčil v obcestni robnik, nakar je z vozilom zapeljal desno izven vozišča in obstal v potoku. Voznik in sopotnik sta bila z reševalnim vozilom odpeljana na UKC Ljubljana. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

Vlom v kavarno na območju Kamnika
5.3.2022 –
Operativno komunikacijski center je bil obveščen o sproženem alarmu v kavarni na območju Kamnika. Policijska patrulja je na kraju ugotovila, da je neznani storilec z orodjem na vzvod vlomil vhodna vrata, skozi katera je vstopil v notranjost, kjer je odtujil blagajno z menjalnim denarjem. Policisti vlomilskega abstinenta, ki ga očitno zanima zgolj denar, ne pa tudi pijača, še iščejo.

Smrt srne na Lazah
6.3.2022 –
Policisti so na regionalni cesti na Lazah v Tuhinju obravnavali povoženje divjadi, ki jo je zbil voznik osebnega vozila. Trčenje je bilo za srno usodno, saj je na kraju nesreče poginila, za njen »pokop« pa je poskrbel lovec pristojne lovske družine. Trčenje s preminulo srnico, ki je neprevidno prečkala cesto, je na vozilu pustilo trajne posledice oz. škodo, policisti pa so vozniku izdali obvestilo o odstopu od ogleda.